DOLAR 32,3791 0.17%
EURO 35,0149 -0.22%
ALTIN 2.324,520,23
BITCOIN 2264305-0,79%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
Belarus’tan çarpıcı ‘nükleer silah’ açıklaması!

Belarus’tan çarpıcı ‘nükleer silah’ açıklaması!

ABONE OL
29 Mart 2023 10:50
Belarus’tan çarpıcı ‘nükleer silah’ açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belarus, Rusya'nın ülkeye taktik nükleer silah konuşlandırma talebini batının baskısı yüzünden kabul ettiklerini söyledi.

Belarus Dışişleri Bakanlığı'ndan salı yapılan açıklamada, ABD ve müttefikleri tarafından Minsk'e, "daha önce eşi benzeri görülmemiş" bir siyasi ve ekonomik baskı uygulandığı belirtildi. 

Açıklamada, "Belarus, kendi savunma ve güvenlik kapasitesini güçlendirmek durumunda bırakılmıştır" denildi. 

Minsk ayrıca, kararın Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'nı hiçbir şekilde ihlal etmediğini ve silahların kendi kontrollerinde olmayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Belarus arasındaki her türlü askeri işbirliğinin uluslararası yasalara uygun şekilde yapıldığını iddia etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta Belarus'a taktik nükleer silah konuşlandırmayı planladıklarını duyurmuş, bu batının tepkisini çekmişti. Minsk, geçen sene Rus askerlerinin Ukrayna'nın işgalinde topraklarını kullanmasına izin verdikten sonra batı yaptırımlarına maruz kalmıştı. Batı, ülkeye Aleksandır Lukaşenko yönetiminin muhalefete kurduğu baskı nedeniyle de yaptırım uyguluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP