DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075205-1,48%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
6 saat süren ameliyatta skandal!

6 saat süren ameliyatta skandal!

ABONE OL
23 Ocak 2023 14:13
6 saat süren ameliyatta skandal!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyona rağmen bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı.

Selime ve Neyfel Tosun çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Abdülhamit Cihangir’in bademcikleri iltihaplanınca, antibiyotik tedavisine başlandı. Fakat 1,5 yıllık tedavi sonuç vermedi çocuğun geniz etinde büyüme, kulağında ise enfeksiyon oluştu. Rahat nefes almadığı için uyumakta zorlanan Cihangir, ateşlenince Yalova Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Cihangir’e, bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konuldu. Daha sonra aile çocuklarını özel bir hastaneye götürdü. Burada bademcikleri ile geniz eti alınması kararlaştırılan Cihangir’in aynı zamanda kulaklarına tüp takılacağı belirtildi. 6 saat süren operasyona giren ancak taburcu olduktan 10 gün sonra rahatsızlanan Cihangir’in bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı.

""

‘ÇOCUK 4-5 SAAT AMELİYATTA KALDI’

Oğlunun 1,5 yıl boyunca antibiyotik tedavisi gördüğünü, bu süreçten çok korktuklarını belirten Neyfel Tosun, Cihangir’i önce bir devlet hastanesine ardından özel bir hastaneye götürdüklerini belirtti.

Sürekli oğlunun başında nöbet tuttuğunu anlatan Tosun, “Geniz eti ile bademciği büyüdüğü için boğulmalar oluyordu. Çok horluyordu, sürekli ateşleniyordu. Bundan dolayı da bir an önce ameliyat olması için özel hastaneye götürdük.

Doktorumuz da boğazına baktığında bademciğinin büyüdüğünü gördü. ‘Bunu bir an önce ameliyat etmemiz gerekiyor’ dedi. Çocuğun ağız yapısının değişmeye başladığını söyledi. Biz de ameliyat olmasına karar verdik. İki gün sonra ameliyata alındı. Çocuk 4-5 saat ameliyatta kaldı. Narkozdan sonra ayılma süreci falan yaklaşık 6 saat sürdü” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP