DOLAR 32,5826 0.29%
EURO 34,7946 0.01%
ALTIN 2.486,100,08
BITCOIN 20515033,30%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
AK Partili Başkandan Oran’a Çeşme soruları

AK Partili Başkandan Oran’a Çeşme soruları

ABONE OL
29 Temmuz 2021 15:21
AK Partili Başkandan Oran’a Çeşme soruları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, Ilıca’da yıllardır kapalı duran termal havuzun harabe haline gelmesini eleştirerek, gerekli tadilatın derhal yapılıp havuzun hizmete açılması gerektiğini söyledi. AK Partili İlçe Başkanı Karataş, Yıldızburnu, Şifne Termal Otel ve çamur merkezinin de kötü durumda olduğunu iddia ederek, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a bir dizi soru yöneltti.

DEMOKRAT GÜNDEM- Çeşme’ye bağlı termal kaynaklarıyla ünlü Ilıca’nın merkezinde bulunan termal havuzun harabe halinde ve kapalı olmasını eleştiren AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, havuzda gerekli tadilatın bir an önce yapılarak hizmete açılması çağrısında bulundu.

‘TERMAL HAVUZU EN KISA SÜREDE HİZMETE AÇIN’

Mühürlenerek halkın kullanımına kapatılan termal havuzun atıl vaziyette durduğunu vurgulayan AK Partili İlçe Başkanı Yeliz Karataş, “Ilıcamız sizden, Kardeş Otel’i yıkmaktan fazlasını bekliyor. O oteli yıkarak açtığınızı izah ettiğiniz hava koridorunun diğer tarafına hiç baktınız mı? Orada yıllardır mühürlenerek halkın kullanımına kapatılmış termal havuzumuz atıl bir vaziyette duruyor. Kanaatimizce, o camlarından akıp giden beyaz, boyası değil göz yaşları; kırılan ise camları değil kalbidir. Yıllardır kullanılmayan kapalı termal havuzumuzu da tadil etmeyi ve kış sezonuna yetiştirmeyi planlıyor musunuz? Lütfen en kısa sürede bu havuzumuzu tüm halkımız kullanımına açın” dedi.

""

KARATAŞ, YILDIZBURNU VE ŞİFNE TERMAL OTELİ’NİN DURUMUNU DA SORDU

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, kapalı termal havuzun dışında Yıldızburnu ile Şifne Termal Oteli’nin de aynı durumda olduğunu iddia ederek, şu soruları sordu:  “Eşine az rastlanır Yıldızburnu’muzun durumu da maalesef ki içler acısı. Burayı da bir an evvel ihya etmeyi ve kendilerine layık bir vaziyette halkımız kullanımına açmayı düşünüyor musunuz? Şifne Termal Otelimizin hali ise ayrı bir kalp sızımızdır. Misafirlerimizin, “Günlüğü bin liradan tonlarca para ödüyoruz, bu ne rezalet, burası otel değil, bildiğin şantiye alanı” şeklindeki şikayetleri bize kadar geldi. Şifne termalde bir tadilat çalışması yapılıyor. Sezonun başladığı tarihler yine seçilmiş durumda. Biz en son 2-3 hafta önce gittiğimizde oraya tadilat devam ediyordu. Tadilat çalışması kısıtlamaların olduğu süreçte yapılabilirdi. Çeşme Meydan düzenlemesi de yapıldı. Onu da kışın yapmak üzere tam sezonun açıldığı tarihlere denk getirildi. Otelimiz tadilatını, kimsenin gelmediği ve dolayısıyla otelimizin de boş olduğu bir zamanda değil de şimdi yapıyor olma sebebiniz nedir? Ek binanın tadilat nedeniyle satılamadığı beher gün, kamunun da zararına sebep olduğunuzu düşündünüz mü?”

""

‘ILICAMIZ’DA MAALESEF TERMAL ADINA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONULMADI’

“Ilıcamız’da termal adına taş üstüne taş konulmamıştır. Ilıcamıza en büyük ihanet ise CHP’li Başkan Faik Tütüncüoğlu döneminde yapılmış; Çeşmemiz turizmini 12 aya yaymak ve yılın sadece 45 günü değil, 365 günü turizmi canlı tutmak adına sahip olduğumuz bu en kıymetli zenginliğimiz olan termal kaynaklarımızın üstüne lokur lokur beton dökülmüştür. Hemen altında termal zenginliğimizin önemli bir kısmını barındıran şu an üzerinde bulunduğumuz Çeşme Belediyemize ait arazinin üstüne bir çoğu yıllardır boş duran 40 tane dükkan inşa edilmiş ve bir de AVM yapılmıştır. O dönem Belediye Meclisi’nde bunun kavgasını yapmışsak da, maalesef ki bu ihaneti, bu katliamı durduramadık. Şimdi geldiğimiz aşamada ise Çeşme Belediyemiz, her yıl “Ilıca’dan Ata’mıza selam” etkinlikleri düzenlemektedir” diyen AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün yaşıyor olsaydı; Benim ziyaretimden sonra Ilıca için ne yaptınız? Ilıcamızı dünyanın en tercih edilir termal merkezlerinden biri haline getirip, halkıma iş ve aş sağladınız mı? Termal sayesinde Ilıcamıza, Çeşmemize ve dolayısıyla bölge ve ülke ekonomisine ne kadar girdi sağladınız? Termale hak ettiği değeri vererek ilçe turizmini 45 günden hiç olmazsa 6 aya yaydınız mı? diye sorardı. İşte Atamızın aziz hatırasına ne kadar saygı duyduğumuzu belirleyecek olan da bu sorulara verilecek yanıttır. Bizler dünyanın en zor bulunur eşsiz termal bölgelerinden biri olan Ilıcamız için, çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Bunun için bir Termal Çalışma Grubu kurduk. Birbirinden kıymetli üyelerimizce yürütülecek çalışmalar neticesinde egzamadan romatizmaya 28 kadar farklı hastalığa şifa olduğu bilinen milli servetimiz olan termal kaynaklarımızın güvenli, sürdürülebilir, çevreye, doğaya ve insana saygılı bir şekilde sağlık turizmine kazandırılmasını amaçlıyoruz.”

""

‘ILICAMIZ’IN KAYIP GİDEN HER GÜNÜ…’

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a, “Ilıca’yı şahlandırmazsam, 5 sene sonra gelin bana hesap sorun” diyen Çeşme Belediyemiz Başkanı Sayın Ekrem Oran’a bir 2,5 yıl daha geçmesini beklemeden, şimdiden seslenmek istiyoruz; zira şahlandırma yemini ettiğiniz Ilıcamız’ın kayıp giden her bir günü, belki de Ilıcamız termalleri ile 12 aya yayılacak Çeşmemiz turizminin geleceğinden çalınan bir yıl demek” diye seslenen AK Parti İlçe Başkanı Karataş, Şifne’deki çamur tesisinin de tadilatının yapılıp halkın kullanımına açılması gerektiğini belirtti.

‘ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPMAYA HAZIRIZ’

İlçe Başkanı Yeliz Karataş, soru ve taleplerini şöyle sonlandırdı: “Şifnemiz hemen yol kenarında metruk ve içler acısı bir mezbele gibi duran, bir zamanların şifa dağıtan merkezlerinden biri olan çamur tesisimizi tadil edip, halkın kullanımına açmayı düşünüyor musunuz? CHP’li Başkan Faik Tütüncüoğlu ile birlikte meclis üyesi olarak sizin de altına imza attığınız ve yıllardır termal katliamının betondan çirkin bir heykeli gibi durmakla her birimizin içini acıtan bu dükkanları ve AVM’yi yıkıp, belediyemize ait tüm bu alana, uluslararası standartlarda bir termal kür merkezi yapmayı düşünüyor musunuz? Çeşme Belediyemiz Başkanı Sayın Ekrem Oran, gelin Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun aziz hatırasına saygımızı, O’nun emanetine sahip çıkarak gösterelim. Ben gerek AK Parti Çeşme İlçe Başkanı sıfatım ve gerekse şahsım olarak bu uğurda her daim desteğe ve üzerime her ne düşerse her birini de yapmaya hazırım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP