DOLAR 32,3407 0.27%
EURO 35,1402 -0.01%
ALTIN 2.308,541,38
BITCOIN 22908352,70%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
AK Partili Çapçı’dan Foça Belediyesi’nin 2 yıl değerlendirmesi

AK Partili Çapçı’dan Foça Belediyesi’nin 2 yıl değerlendirmesi

ABONE OL
4 Mayıs 2021 10:59
AK Partili Çapçı’dan Foça Belediyesi’nin 2 yıl değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, 2 yıllık süreçte, Fatih Gürbüz yönetimindeki Foça Belediyesi’nin potansiyelin çok altında bir hizmet verdiğini, kaynakların verimli kullanılmadığını, verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, ‘’Foça için kaybedilmiş koskoca 2 yıl’’ değerlendirmesinde bulundu. 

Yerel seçimlerin ardından geçen 2 yıl sonunda, AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, Fatih Gürbüz yönetimindeki Foça Belediyesi’nin çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. Teşebbüs ve mülkiyet gelirlerin 3 milyon 704 bin TL gelirin kabul edilemez boyutta olduğunu ifade eden Başkan Çapçı, ‘’Foça Belediyesi’ne ait işletme ve gayrimenkuller bir çok eş değer belediyede yoktur. 729 adet irili ufaklı (arsa, tarla, konut, hizmet binaları, çayır-otlak, otogar, dükkanlar, iş yerleri, spor salonları, diğer konutlar, ağaçlandırılmış alanlar, sağlık evleri, okullar, kurs merkezleri, parklar, yeşil alanlar) Foça Belediyesi’ne ait bu gayrimenkullerden optimum gelir sağlanamamıştır. Bu gayrimenkullerin örnek tip projeler uygulanarak gençlerimize istihdam alanları açılabilir ve belediyeye ciddi gelir kazandırılabilirdi. Foça Belediyesi’nin sosyal belediyecilikten uzak ekonomik politikaları da göze çarpmaktadır. Ayrıca, 92 adet tarladan icar yoluyla gelir elde edebilir ya da organik tarım ile ilgili projelerde uygulama alanı olarak kullanılabilirdi.’’ dedi. 

KENDİ REKLAMLARINA AYIRDIKLARI PARA İLE KADIN VE AİLELERE AYIRDIKLARI PARA ARASINDA DAĞLAR VAR..

Kendi PR çalışmalarına ayırdıkları bütçeleri hizmete ayırmadıklarını ifade eden AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, ‘’Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yapmış olduğu gider yaklaşık 35.000 nüfuslu bir bölge için komik sayılabilecek bir rakam olan 9 bin 509 TL’lik bir bütçe ayrılmış olması, sosyal belediyecilik anlayışı ile örtüşmemektedir. Ancak, PR çalışmaları söz konusu olduklarında bütçede cömert bir yer ayırdıkları gözden kaçmamaktadır. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu 3 milyon 526 bin TL’lik harcamanın hangi kişi, kurum ya da kuruluşlara harcandığı da muammadır. Çünkü Foça’nın ulusal veya uluslararası platformda basın yayın halkla ilişkiler veya reklama harcayacak ciddi etkinlikleri olmamıştır. Ağızlarını her açtıklarında kadın ve aile değerlerinden bahsedenlerin, söylem ve eylem birlikteliğinin olmadığı ortadır. Yaptıkları algı operasyonundan başka bir çalışma değildir.’’ dedi.

YILLARDIR BİTİRİLEMEYEN PROJELER VAR… 
‘’Faaliyet raporunda sözü edilen 4 projede, yıllarca CHP belediyeleri tarafından, her seçim programında gündeme gelmiş, seçim vaadi olarak meydanlarda, broşürlerde yer almıştır. Tüm bunlara rağmen, sözü edilen bu projeler bir türlü hayata geçirilememiş hatta bazıları projelendirilememiştir.’’ diye sözlerine devam eden AK Partili Çapçı, ‘’İngiliburnu ve Fenerburnu projeleri hem A1 (Arkeolojik SİT) hem de D1 (Doğal SİT) alanlar olması sebebiyle güç ihtimallerdir. Foça Kalesi 2. etap projesi de 8 yıldır devam etmekte ve sonuçlanamamaktadır. Foça Kalesi projesi desteklenmeli bir an önce Foça’ya kazandırılmalıdır. Sahil bandı projesi kentin ihtiyacıdır, bu proje de Foça’nın çehresini vizyonunu değiştirecek önemli bir projedir. Ancak bir kazma dahi vurulmamıştır. Eski garaj alanının yıkılarak bir an önce yeşil alana ve ören alanına dönüştürülmesi, kent merkezinde atıl, hantal ve çirkin görüntülerin bertaraf edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca özellikle kent merkezindeki arastalar, dar sokaklar, sokak düzenlemeleri, aydınlatma ve peyzaj düzenlenmeleri yapılarak, tarihi dokunun da korunarak kente kazandırılmalıdır. İlçemiz ne yazık ki yerel yönetim tarafından hizmet alma noktasında durma noktasına gelmiştir.’’ dedi.  

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SÖZLERİ SEÇİM MEYDANLARINDA KALMIŞTIR… 
Foça’da yaşayan sokak hayvanları için seçim meydanlarında verilen sözlerin hayata bir türlü geçmediğini ifade eden AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, ‘’Foça’da yaşayan sokak hayvanları için yapılması planlanan barınak, CHP’li Belediye Başkanlarınca her seçim programına almasına karşın, bir türlü gerçekleştirilememiştir. CHP’li Belediye yönetimleri, seçim öncesi bunun sözünü verip yerine getirememişlerdir. Hayvan severleri karşılarına almamak için bu projeyi ele almamışlardır. Halbuki sağlıklı, çağdaş hayvan barınakları ve yaşam alanları oluşturularak, planlı kısırlaştırma işlemleri yapılmalı hem halk sağlığı hem de hayvanların sağlığı korunmalıdır. İlçemizde birçok gönüllü hayvan sever vatandaşımız, oluşturulacak bu barınak ve yaşam alanlarında, hem gönüllü olarak çalışabilir, ihtiyacı olanlar da burada istihdam edilebilir. Sadece 2020 yılında ilçede insanların sokak hayvanlarının uğradığı saldırı ve ısırılma vakası 3 bini geçmiştir. Halk, akşam veya gece sokağa çıkamaz hale gelmiştir.’’ dedi.                   
                                      
İŞ BİLMEMEZLİKLERİ İLÇEDE HAYATI ÇİLEYE DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR…
‘’Foça Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin (İZSU) ortaklaşa yürüttüğü Kent içindeki temiz su, pis su, elektrik, telefon ve internet hatlarını yenileme çalışması başarısızlıkla sürdürülmektedir.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Çapçı, ‘’Tam bir plansızlık, tam bir zamanlama hatasıdır. Bazı firmalara ihale edilen yol kaplamalarının kaldırılması, kazı çalışmaları ve yeni hatların döşenmesi sırasında aynı yolların defalarca kazılarak, döşendikten sonra da kapatılmaması büyük sıkıntıları beraberinde getirmektedir. İhaleyi alan firmaların plansız ve rastgele çalışmaları ilçe trafiğini zora sokmaktadır. Kapatılamayan yollar ve alanlardaki toz, toprak, çamur vatandaş için eziyete dönüşmüştür. Bir yılı aşkın bir süredir devam eden çalışmalar nedeniyle, bazı sokaklarda ve yollarda yürümek bile sorun haline gelmiştir. Yüklenici firmanın sürekli su hatlarına verdiği zararlar nedeniyle kentte bazı mahallelerde su kesintileri onarım çalışmaları nedeniyle en üst seviyeye yükselmiştir. Bu sorunun tek çözümü farklı 2 ihalenin zamanlamasını, örtüştürmektir. Döşeme çalışmaları biten yerlerin zaman kaybetmeden kapatılıp kaplanması gerekmektedir. Vatandaşın bu eziyetten kurtulması için planlı, programlı doğru zamanlamalı ve senkronize çalışma takvimidir. Sonuç olarak 35 yıldır yenilenemeyen su hatlarının, kendilerinin başarısıymış gibi vurgulanması gerçeği yansıtmamaktadır. 35 yıldır alınan su paralarının karşılığında çok gecikmiş, önceden yapılması gereken bir hizmettir. Fevzipaşa Mahallesi’ndeki fosseptiklerin 21 yıldır arıtma sistemine bağlanmamasını İzmir 2 No’lu Kültür Ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun izni yokmuş gibi lanse edilmiş, şimdi ise bu engeli kendileri aşmış gibi gösterip, geç kalınmış hizmetin, kendileri sayesinde aşıldığını iddia etmektedirler.’’ dedi.
 
KOSKOCA KAYIP 2 YIL
  
Foça’nın diğer turistik ilçelerden yerel yönetiminin başarısız yönetimiyle geri kalmasına neden olduğunu ifade eden AK Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, ‘’Foça Belediyesi’nin 2 yıllık çalışmaları, Foça için heba edilmiş koskoca kayıp iki yıldır. Kendilerinin seçim sloganı olan ‘Martın sonu bahardır’ söylemini gerçekleştiremiyorlar. Bu zihniyetin vaat ettiği bahar, 35 yıldır bir türlü gelemedi. Bu gidişle gelmesi pek yakın görünmüyor. Her geçen gün ileri gitmesi gereken ilçemiz, geri sayan bir ilçeye dönüştü. Foçalı hemşehrilerimiz için bu gidişata son vermek adına, her zaman yerel yönetimin daha iyi hizmet vermesi yönünde yapıcı muhalefet yapmaya devam edeceğiz, ilçemizin hayrına olan işleri desteklerken, ilçeye faydası dokunmayacak hatta zararı olan projelerin karşısında olacağız.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP