DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20756112,47%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
AK Partili Kaya'dan Karabağlar TOKİ iptaline tepki: 'Konutları YA-PA-CA-ĞIZ!'

AK Partili Kaya'dan Karabağlar TOKİ iptaline tepki: 'Konutları YA-PA-CA-ĞIZ!'

ABONE OL
18 Mayıs 2021 15:18
AK Partili Kaya'dan Karabağlar TOKİ iptaline tepki: 'Konutları YA-PA-CA-ĞIZ!'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Karabağlar Belediyesi'nin Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılmak istenen konut projesinin yapım ihalesinin yargı kararıyla iptal edilmesinin ardından duruma tepki gösteren bir açıklama yaptı. AK Partili Milletvekili Kaya, "Çevre Yolu'nda üç, Konak Tüneli'nde dört, Göztepe Stadyumu'nda iki dava açtılar. Bu projeleri de geciktirdiler ama yapımına engel olamadılar. Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ' dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi sınırlarında ve imar planı bulunmayan alanda gerçekleştirmek istediği konut projesinin yapım ihalesi, yargı kararıyla iptal edildi. Karabağlar Belediyesi’nin başvurusunu değerlendiren Ankara 4. İdare Mahkemesi, imar planı olmaksızın çıkılan ihaleyi oybirliğiyle hukuka aykırı buldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla TOKİ’yi, yargı kararlarına uygun adımlar atmaya çağırdı.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ AÇIKLAMASI

Başkan Selvitopu'nun açıklamasının hemen ardından bir mesaj yayınlayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, TOKİ konutlarının yapım ihalesinin iptal edildiğini, bunun nedeninin Karabağlar Belediyesi'nin açtığı dava olduğunu belirterek, Karabağlar'da 750 hak sahibinin konutlarını yapmaya kararlı olduklarını belirtti. 

MAHMUT ATİLA KAYA: YA-PA-CA-GIZ 

AK Partili Milletvekili Atila Kaya, süreci ve ne yapacaklarını şöyle açıkladı: "TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak olan, dar gelirli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutların yapım ihalesi, Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Sn. Muhittin Selvitopu'nun açtığı dava neticesinde iptal edildi. Dar gelirli, emekli, engelli vatandaşlarımızın kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmasına karşı çıkıyorlar, dava üstüne dava açarak bu hizmeti engellemeye çalışıyorlar. İhalenin iptalini sağlayan mahkeme kararını da, bir müjde gibi kamuoyuyla paylaşıyorlar. Çok yazık! Vicdan sahibi hangi insan, Karabağlarlı hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine, mutluluğuna düşman olabilir; sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak bu projeye karşı çıkabilir! CHP'li Muhittin Selvitopu'nun kendi halkına yaptığı bu düşmanlığı tarih affetmeyecektir… Çevre Yolu'nda üç, Konak Tüneli'nde dört, Göztepe Stadyumu'nda iki dava açtılar. Bu projeleri de geciktirdiler ama yapımına engel olamadılar. Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ!  Biz bu güzel kenti, İzmir'imizi hiçbir zaman istemezükçü'lerin ihtiraslarına kurban etmedik, yine etmeyeceğiz. Açtıkları davalarla hizmetleri engelleyemezler, sadece biraz geciktirirler. Vatandaşlarımızın umutlarını baltalamaya çalışanlar, yine hüsrana uğrayacak."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP