DOLAR 32,5446 0.01%
EURO 34,9749 0.33%
ALTIN 2.425,830,13
BITCOIN 2078224-3,21%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
AK Partili Keseli’den eleştiri yağmuru: ‘Hizmetleri yeterli bulmuyoruz’

AK Partili Keseli’den eleştiri yağmuru: ‘Hizmetleri yeterli bulmuyoruz’

ABONE OL
8 Haziran 2021 16:39
AK Partili Keseli’den eleştiri yağmuru: ‘Hizmetleri yeterli bulmuyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Belediyesi’nin kente dair hizmetlerde yetersiz kaldığını savunan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, çözüm odaklı hizmet yürütülmediğini kaydetti.

DEMOKRAT GÜNDEM- AK Parti’de siyaset yapan kadın siyasetçi, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, Karşıyaka Belediyesi’nin doğru yönetilmediğini belirterek, “Yeterli bulmuyoruz hizmetleri. Hep proje aşamasında” diye konuştu.

ÇOK PROJE VAAT ETTİ, HİÇBİRİNİ GÖREMEDİK

“Bahane siyaseti üretiyorlar. Hizmet etmemek için bahane üretiyorlar. Soruyoruz hangi hizmetler, projeler var diyoruz. Vaat ettiği projeleri yerine getirebildiler mi? İki yıl geçti. Pandemi, deprem, sel oldu evet kabul ediyoruz. Ama bu bir engel değil” diyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, “Cemil Bey birçok proje vaat etti. Bu projelerden hiçbirini göremedik. Sadece belediyenin zemin katının tadilatı yapıldı. Karşıyaka Çarşısı’nın olduğu yere battı çıktı yapılacaktı. Yapılmadı. Bostanlı Pazar yeri düzenlenecekti. Oldu mu? Olmadı. Hangi birini sayalım. Çöp sorununu çözeceğiz dedi. Bir şeye karar verirsiniz ve bu ivedi bir şekilde hayata geçer. Ama burada maalesef yavaş yavaş hareket ediyorlar. Ya hatalardan dönülüyor ya ‘proje aşamasındayız’ diyorlar. Mavişehir’de oturuyorum. Orada bir bisiklet yolu yapılıyor. Bir ay önceden başladı. Kaldırımlar kırıldı, yaklaşık 2 hafta öylece durdu. Büyükşehir ve ilçeler arasında koordinasyon eksikliği var. Sonradan öğrendik ki yanlış tarafa açılmış kaldırımlar. Bisiklet yolu yanlış tarafa yapılmış. Şimdi karşı tarafa yapılacakmış. Her iki tarafa da düşünüyorduk dediler, vazgeçtik karşı tarafa yapılacak dediler. Yerelde nasıl yönetildiğimizi buyurun görün. Yap ve boz. Yap bozla yönetiliyoruz” diye konuştu.

""

HİZMETLERİ YETERLİ BULMUYORUZ

AK Partili Karşıyaka İlçe Başkanı Keseli, Karşıyaka’da muhalefet partisi temsilcisi olarak yapıcı eleştiriler getirdiklerini vurgulayarak, “Beyefendi ve kibar bir insan. Siyaseten eleştirilerimizi yapacağız ki hizmet gelsin. Yeterli bulmuyoruz hizmetleri. Hep proje aşamasında. Bir müdürlük kuruluyor ancak müdür atanıyor. CHP’nin genel siyasetinde de bu böyle” dedi.

YAPICI ELEŞTİRİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

En büyük sorun altyapı olduğunu belirten Başkan Keseli, “Altyapı ilçemiz için büyük sorun. En büyük sorun altyapı. İzmir genelinde de durum böyle. Çöp sorunu var Karşıyaka’da. Trafik sorunu var bir de. Bir çözüm getirilmeye çalışılıyor ama yeterli değil. İşçi çıkarmalarının olmaması gereken bir noktada işçi çıkarıldı. Kent A.Ş ve park bahçeler müdürlüğünden işçi çıkarımı yapıldı. Çöpler nerede toplanıyor? Göz önünde olan yerlerde. Üst mahallelerdeki vatandaş çöp sıkıntımız var, alt mahallelerde toplanıyor diyor. Sahilde yeterli çöp kutusu yok. Her yerde çöp var. Öncelik hizmet olmalı. Zaten bizim partimizin çıkışı da bu slogan üzerinedir. Hizmette yol alıyoruz. Önceliğimiz ilçemize ve ülkemize hizmettir. Tabi ki bunu irdeliyoruz. Hangi hizmetleri getirebiliriz diye koşturuyoruz. Yerelde burada muhalefetiz. Yerelde CHP iktidar. Yapıcı muhalefetten yanayım. Muhalefet önemlidir, yapıcı eleştiriler getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA ÇARŞI İÇİN AYRILAN 2 MİLYON TL BÜTÇE YETERSİZ

Belediye Başkanı Tugay’ın borçlardan yakınmasını doğru bulmadıklarını söyleyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, eleştirisini, “Cemil bey kendisi de ifade etti. Çok fazla borç bıraktığını söyledi. Fakat bu çözülmeyecek bir sorun değil. Belediyelere ödenek geliyor. Bir milyon tl kesinti. Önemli olan bütçeden nereye ne kadar pay ayırdığınız. Karşıyaka Çarşı’da ciddi sıkıntılar var. Her gelen başkan yapacağız diyor. Oraya ayrılan bütçe 2 milyon tl. Bu miktarla ne yapabilirler ki? Önemli olan gelen bütçeyi doğru yönetmek. Doğru yerde kullanmak. Ne önceki dönemde ne de şimdiki dönemde böyle bir şey söz konusu” sözleriyle ifade etti.

VATANDAŞLAR MEMNUN DEĞİL

Karşıyaka’da yaşayan, Karşıyaka’yı iyi bilen bir kadın siyasetçi olarak sürekli sahada olduğunu ifade eden Keseli, “Genel merkez ve siyasi büyüklerimiz böyle bir görevi layık gördü. Teşkilatımızın da desteğiyle. Mutlu ve memnunum. Özellikle Karşıyaka’dayım, Karşıyaka’yı çok iyi biliyorum, dinamiklerine hakimiz. Herkes zor diyor. Zor diye bir şey yoktur. Önemli olan doğru çalışmak, durmadan yılmadan çalışmaktır. Vatandaşlarımıza da partimizin yaptığı hizmetleri anlatmaya çalışıyoruz. Sahaya iniyoruz. Vatandaşla iç içeyiz. Kapımız tüm vatandaşlara açık. Sahaya indiğimizde esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Hizmetlerden memnun musunuz diyoruz. Memnun değiliz diyorlar. Muhalefet partilerinin yarattığı yanlış algı yereldeki  seçim sonuçlarında etkili oluyor. Bizim görevimiz de bu yanlış algıyı yıkmak. Vatandaşa doğruyu anlatmak. Ya hizmet almayı ya da almamayı seçeceksiniz diyoruz. Doğru ve düzgün hizmet getirmek istiyoruz” diye konuştu.

BİZLER ELEŞTİRİNCE HİZMET GELİYOR

AK Partili İlçe Başkanı Keseli, en son Kent A.Ş’nin logosu ile Örnekköy ve Cumhuriyet mahallelerindeki yolların durumu ile ilgili haklı eleştiri getirdiklerini anlatarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Kent A.Ş’nin HDP logosu vardı bunu eleştirdik. Bunu sadece biz değil halk da eleştirdi. Verilen yanıtlarda hakarete varan yanıtlar oldu. Bu çok üzücü idi. Belediye başkanımız sayın Cemil Tugay da benim haberim, bilgim yok gibi bir ifade kullandı. Bunu da eleştirdim. Çünkü haberi olmaması gibi bir durum olamaz bana göre Kent A.Ş yönetim kurulu başkanı aynı zamanda. Haberi yoksa daha da durum vahim. Enh son CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu İzmir’e geldiğinde Örnekköy ve Cumhuriyet mahallesindeki yolların durumu belli. Biz yıllardır düzeltin diyorduk. Ama hizmet gelmiyordu. Bir baktık genel başkan geliyor diye güzergahı üzerindeki yollar asfaltlandı, fakat yan yollar çukur içinde. Kime hizmet? Bunu vatandaşa hizmet olarak görmedik. Eleştirdik. Biz eleştirdikçe Karşıyaka’ya hizmet geliyor.”

VATANDAŞLARA BİR TELEFON KADAR YAKINIM

“Karşıyaka’da muhalefetteyiz. Bir sonraki seçimlerde değişeceğini düşünüyoruz. Hedefimiz 2023 seçimlerinde hem de yerel seçimlerde İzmir’i AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak” diyen İlçe Başkanı Didem Keseli, açıklamalarını,  “Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyoruz. Büyükşehirde de oy oranımız yüzde 40’lara çıktı. Yeni üye kayıtlarımızdan da görüyoruz. Pandemi süreci o kadar doğru yönetildi ki, AK Nokta stantlarımızı kurduğumuzda birçok vatandaşımız kendisi gelip üye oldu. Pandemi süreci çok doğru ve düzgün yönetildi. Bundan çok memnun oldu vatandaşlar. Karşıyaka ilçe özelinde 10 binden fazla üyemiz var şu anda. Yeni üye kayıtlarımız sürüyor. Her mahalleye gidiyoruz. Muhtarlarımızla buluşuyoruz. Biz teşkilatçı bir yapıya sahibiz. Her mahallede mahalle başkanlarımız var. Kendi mahallerindeki sorunları, talepleri bize iletiyorlar. Biz bunları çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. İlçeye gelip sorunlarını da iletiyorlar. Hemen hemen her gün ilçeye uğruyorum. Her Karşıyakalı vatandaş bana özel numaramdan da 7-24 ulaşabilir. Whatsapp iletişim hattına sorun, taleplerini yazabilirler. Sosyal medya üzerinden de ulaşabiliyorlar. Bir telefon kadar yakınım” şeklinde sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP