DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072690-2,08%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Babacan’dan flaş ‘özelleştirme’ açıklaması!

Babacan’dan flaş ‘özelleştirme’ açıklaması!

ABONE OL
16 Mart 2023 09:38
Babacan’dan flaş ‘özelleştirme’ açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bakan olduğu dönemde yapılan bazı özelleştirmelerin doğru olmadığını söyledi. Özelleştirilen firmaların sahiplerinin sorunlarını bizzat Cumhurbaşkanı ile çözebildiklerini belirten Babacan, bu nedenle bu firmaların denetlenemediğini anlattı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan kendisinin bakan olduğu dönemde yapılan özelleştirmelere yönelik eleştiri geldi.

Bir televizyon programına katılan Babacan, elektrik dağıtım ve doğalgaz dağıtım gibi özelleştirildikten sonra tekel durumunda olan şirketlere ilişkin değerlendirme yaptı ve “O alanlarda özelleştirme doğru olmadı” dedi.

Babacan, özelleştirilen firmaların sahiplerinin işlerini bizzat bakan ya da Cumhurbaşkanı ile hallettiğini, bu firmaların denetlenemediğini ve bu yüzden vatandaşa pahalı ve kötü bir hizmet sunulduğunu söyledi.

‘SONRASINDA ÇOK İYİ BİR DENETİM GEREKİYORDU’

“Özelleştirildikten sonra çok iyi bir denetimle devam edilmesi gerekiyordu” diyen Babacan, “Özelleştirilen dağıtım şirketlerini denetlemeye giden eleman çok zayıf bir eleman fakat patronu işini bakanla cumhurbaşkanıyla halleden insanlar bunlar. Dolayısıyla denetlenemiyorlar.  Denetlenemeyince vatandaşa hizmet pahalı ve kötü gidiyor. Bugünkü aklımız olsa bunları özelleştirmezdik” diye konuştu.

‘ELİNDE FABRİKASI VARSA HEMEN ÖZELLEŞTİRSİN’

Öte yandan Babacan, özelleştirmelerle ilgili geçmiş dönemle aynı tutumda oldukları noktaya ilişkin şunları söyledi:

“Bugün şununla aynı noktadayız: Devletin bloknot üreten bir fabrikası varsa, hemen özelleştirsin. Özel sektörde zaten 100 tane bloknot üreticisi vardır, 101. si olur. Devlet bunlarla uğraşmasın istiyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP