DOLAR 32,5851 0.21%
EURO 34,8496 0.52%
ALTIN 2.417,96-0,60
BITCOIN 2155943-0,06%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Başkan Soyer'den asbestli gemi tepkisi: 'İzmir kimsenin çöplüğü değildir'

Başkan Soyer'den asbestli gemi tepkisi: 'İzmir kimsenin çöplüğü değildir'

ABONE OL
20 Temmuz 2022 14:10
Başkan Soyer'den asbestli gemi tepkisi: 'İzmir kimsenin çöplüğü değildir'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Aliağa'da sökümü planlanan Nae Sao Paulo gemisi hakkında Başkan Tunç Soyer tepki gösterdi. Soyer, "İzmir’imiz hiç kimsenin zehirli atıklarını kabul edecek bir çöplük değildir" dedi.

 

DEMOKRAT GÜNDEM- Aliağa'da söküm işleminin gerçekleştirilmesi planlanan Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinde yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası birçok STK ve kuruluşun tepkisini çekmeye devam etmekte. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 900 ton iddialarının aksine geminin 9,6 ton asbest içerdiğini belirterek endişeleri gidermeye çalışmıştı.

Bu süreçte birçok STK bu duruma tepki gösterirken bir çıkışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Soyer yaptğ açklamada İzmir'in hiç kimsenin zehirli atıklarını kabul edeceği bir çöplük olmadığını söyledi.

Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Asbestli gemiyi şehrimizde istemiyoruz. Kimilerine göre 900 ton, Bakanlığa göre 9.6 ton asbest getirecek. Geminin şehrimize tüm zehirli atıklardan arındırılmadan gelmesini kabul etmiyoruz.

Günümüzde bir mandıra açarken dahi kurumlardan ÇED raporu almak zorunludur. Oysa binlerce tonluk gemileri söken, yarattığı emisyon ve kirliliğin ölçümü ve kriterleri tespit edilemeyen Aliağa’daki gemi söküm tesisleri için böyle bir zorunluluk yoktur. Bu acilen değişmelidir.

İzmir’imiz hiç kimsenin zehirli atıklarını kabul edecek bir çöplük değildir. Bu iki koşul yerine getirilene kadar bu geminin şehrimize gelmesine asla rıza göstermeyecek, kabul etmeyeceğiz."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP