DOLAR 32,3829 0.19%
EURO 35,0588 -0.07%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 2271658-0,23%
İzmir
23°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Soyer'den 'eşitlikçi' talimat: Tüm birimlere o yazıyı gönderdi!

Başkan Soyer'den 'eşitlikçi' talimat: Tüm birimlere o yazıyı gönderdi!

ABONE OL
7 Aralık 2022 16:20
Başkan Soyer'den 'eşitlikçi' talimat: Tüm birimlere o yazıyı gönderdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Soyer kurumun tüm birimlerine gönderilen yazı ile düzenlenen ya da desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi, bu dengenin  gözetilmediği etkinliklere destek verilmemesini talep etti. 

5 Aralık Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıldönümü kutlamasında temsil vurgusuyla çarpıcı mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  tüm birimlere gönderilen yazı ile belediye, bağlı kurumlar ve şirketler tarafından düzenlenen ya da desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi, bu dengenin gözetilmediği etkinliklere destek verilmemesini talep etti. 

5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümünde gönderilen talimatta kadın temsiliyet dengesine dikkat çekilirken şöyle denildi:

"Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme haklarını elde etmelerinin üzerinden 88 yıl geçmesine rağmen, ülkemizin mecliste kadın temsili oranı açısından dünya ülkeleri arasında 130. sırada olması, bu temsiliyet mücadelesinde daha alınacak çok yol olduğunu gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm varlığımız ve gücümüzle bu mücadelenin yanında yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu mücadelenin bir parçası olarak, kurum olarak verdiğimiz her kararda toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin süregelmesine neden olan yerleşik davranış kalıplarını aşmaya ve Kadın Dostu bir kent olan İzmir'e yakışır örnek uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu anlayış çerçevesinde, belediyemiz, bağlı kurumlarımız ve şirketlerimiz tarafından düzenlenen ve desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi; bu dengenin gözetilmediği etkinliklere destek verilmemesi konusunda gereğini rica ederim."

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP