DOLAR 32,5712 0.06%
EURO 34,8875 0.03%
ALTIN 2.434,680,20
BITCOIN 21744860,32%
İzmir
25°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Başkan Tekin ve meclis üyeleri Ankara yolcusu

Başkan Tekin ve meclis üyeleri Ankara yolcusu

ABONE OL
20 Mayıs 2021 13:48
Başkan Tekin ve meclis üyeleri Ankara yolcusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Torbalı'da yaşamını yitiren İsmail Uygur'un ardından gerçekleştirilen seçimde en fazla oyu alarak Torbalı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mithat Tekin meclis üyeleriyle birlikte Ankara'ya giderek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. 

DEMOKRAT GÜNDEM-AK Parti'nin mahkemeye taşıdığı Torbalı seçimini kazanan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve beraberindeki meclis üyeleri yarın Ankara'ya giderek CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacak. 

Görüşmede Tekin ve meclis üyelerinin, AK Parti'nin mahkemeye taşıdığı seçim süreci de ele alınacak. Seçimin iptal edilmesi ya da yenilenmesi kararı çıkması durumunda, meclis üyeleriyle kenetlenerek seçimi yine kazanacakları sözünü verecekleri belirtildi. 

AK PARTİ SEÇİMİ YARGIYA TAŞIMIŞTI 

Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, mecliste gerçekleşen seçimde oy pusulalarının fotoğrafının çekilerek whatsapp gruplarında paylaşıldığı için gizli oy ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle duruma tepki vermişti. Ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Çağlar konuyla ilgili basın toplantısı düzenlemiş ve yargı yoluna başvurmuştu. 

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ ORTAK BİLDİRİ YAYINLAMIŞTI 

CHP'li meclis üyeleri ise ortak bir bildiri yayınlayarak, "Seçimi iptal edip 50 kere tekrar yapsalar, 50 kere daha kaybedecekler. Hiçbir arkadaşımızın namusuna toz kondurmayacağız” açıklamasını yapmışlardı. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP