DOLAR 32,3948 0.22%
EURO 35,1953 -0.01%
ALTIN 2.325,020,26
BITCOIN 22957852,85%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Bayraklı Belediyesi çalışanlarına temel afet bilinci eğitimi

Bayraklı Belediyesi çalışanlarına temel afet bilinci eğitimi

ABONE OL
27 Eylül 2021 10:21
Bayraklı Belediyesi çalışanlarına temel afet bilinci eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayraklı Belediyesi, 30 Ekim İzmir depremi sonrası sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek; tüm personeline afet acil durum eğitimi verdi. 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim yılı ilan edilmesinin ardından çalışmalarını sıklaştıran belediye, afet eğitmenleri aracılığıyla personellerine afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri  anlattı.

Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen eğitimlerde acil durum planı, acil durum çantası, afet sırasında, acil durum anında ve sonrasında yapılması gerekenler, tahliye ve toplanma alanları gibi konularda personellere bilgiler aktarıldı. Ayrıca eğitim konuları arasında; Afet bilinci, arama ve kurtarma, ilk yardım, yangın, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklar yer aldı. Afet Eğitmenleri ve İş Güvenliği Uzmanları Berat Eroğuz ile Tuncay Altundağ tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara temel afet bilinci ile ilgili sunum yapıldı.

""

EĞİTİMLER SÜRECEK

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "30 Ekim İzmir depremi en fazla hasarı Bayraklı'da verdi. Deprem kuşağında yer alan İzmir'de biz de personellerimize temel afet bilinci eğitimi vererek, olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğini anlattık. Bu konuda toplumsal bilincin oluşması için bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Olası afet risklerine karşı her türlü tedbiri alıp, hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP