DOLAR 32,6561 0.42%
EURO 34,8706 0.22%
ALTIN 2.491,670,30
BITCOIN 20762934,22%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Beklenen yağış geliyor! Bütün yurt genelinde…

Beklenen yağış geliyor! Bütün yurt genelinde…

ABONE OL
24 Ocak 2023 09:02
Beklenen yağış geliyor! Bütün yurt genelinde…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuraklığın etkili olduğu yurtta hava sıcaklığı mevsim normallerine dönmeye başladı. Hafta sonuna doğru iyiden iyiye soğuyacak havayla birlikte kıyılarda kuvvetli sağanak yağış iç ve yüksek kesimlerde de kar yağışı bekleniyor. Uzmanlar geç de olsa gelen kışın şubat ayının ilk 10 gününde tempolu geçebileceğini belirtiyor.

Yurt genelinde etkili olan kuraklık nedeniyle birçok ilde barajlardaki doluluk oranında ciddi derecede düşüş yaşanırken kış turizmi de sekteye uğradı. Ocak ayının son haftasına girilirken geçtiğimiz yıllarda karla kaplı olan bölgeler de bu yıl kar hasreti çekti.

Ancak Meteoroloji'nin son tahminleriyle birlikte beklenen yağışların önümüzdeki gün ve haftalarda Türkiye'ye uğraması bekleniyor. Hava tahminlerine göre, kurak sürecin sonuna gelinirken yurtta kuvvetli ve uzun süreli yağışların olması olası görülüyor. Yurtta çarşamba gününe kadar yağış beklenmezken perşembe gününden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girileceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK KESİMLER KARLA TANIŞACAK

Perşembe günü Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli sağanak, cuma ise Anadolu'da nemli ve ılık hava ile dağlara kar yağması bekleniyor. Tüm merkez ve kırsallarda yağış, denize yakın yerlerde çoğunlukla yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise geniş bir örtü halinde kar yağışı bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP