DOLAR 32,5245 0.22%
EURO 34,7737 0.08%
ALTIN 2.495,391,36
BITCOIN 20663934,78%
İzmir
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Bergama Millet Bahçesi'nin ihale tarihi belli oldu

Bergama Millet Bahçesi'nin ihale tarihi belli oldu

ABONE OL
23 Mayıs 2021 13:21
Bergama Millet Bahçesi'nin ihale tarihi belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bergama millet bahçesi ihalesinin 7 Temmuz 2021’de yapılacağını açıkladı. Dağ, millet bahçesinin kentin tarihi dokusu bozulmadan yapılacağını ve Bergama’ya yeni bir nefes olacağını dile getirdi. Bergama’da Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazandığı 2019’dan bu yana kentin kalkınması için gayret içerisinde olduğunu dile getiren Dağ, ilçenin çehresini değiştirecek millet bahçesi projesinin bir an önce hayata geçmesi için yakın takipçisi olacaklarını belirtti.

Şehir merkezindeki stadın yerine yapılması planlanan millet bahçesinin Bergamalı ve kente gelecek turistler için bir “nefes” olacağının altını çizen Dağ, kadim şehir Bergama’ya bu değerli projenin kazandırılması için çabaladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’de yapılması planlanan 321 millet bahçesinden biri olan Bergama Millet Bahçesi’nin, tarihi ve kültürel değerleriyle adından söz ettiren kente ayrı bir kimlik kazandıracağına vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “İki yıldır özverili bir hazırlık ile projelendirme çalışmaları sona eren bu dev eserin Bergama’ya büyük kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum. Bergama ve İzmir’in gelişmesi için attığımız her adım bizi heyecanlandırıyor. Geçmiş yıllardan beri hizmete aç olan Bergama’da, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artması, huzuru ve refahı için gece gündüz mesai yapıyoruz. Başarılı bir belediyecilik faaliyetlerinin sürdürüldüğü ilçede hizmete devam edeceğiz. Kentin tarihi dokusunun bozmadan yapacağımız millet bahçesinin Bergamalılara hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Partili Dağ, millet bahçesi projesinin hayata geçirilmesinde emeğe geçen, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile diğer yöneticilere teşekkürlerini iletti.

""

MİLLET BAHÇESİ, BERGAMA’NIN KALBİ OLACAK

Yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, ağaçlandırılmış yeşil alanları, kütüphane, gölet, görsel şölenler için yansıma havuzu, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, tarihi dokuya uygun kafeleri, etkinlik ve spor sahaları, adrenalin parkı, 250 araçlık otoparkı ile öne çıkan millet bahçesi projesi tamamlandığında ilçeye ekonomik ve sosyal yönden katkı sağlayacak.

Ticari alanlar ile kültür merkezinin de hayat bulacağı proje kapsamında, dünyaca ünlü hekim Bergamalı Galenos için bir bahçe dizayn edilecek. Oluşturulacak “Galenos Bahçesi”nde tıbbi bitkiler ile Galenos’un reçeteleri sergilenecek.

BERGAMA’YA YAKLAŞIK 300 MİLYON YATIRIM

Bergama’da doğal gazın yaygınlaştırılması, 274 TOKİ Sosyal Konut projesi, Selinos Antik Kanalı’nın restorasyon ve ıslah çalışmaları, 500 kişilik KYK öğrenci yurdunun inşası, restorasyonlar ile şehrin kimliğinin korunması ve yol yapım çalışmaları için yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımın yapıldığı bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP