DOLAR 32,3715 0.15%
EURO 34,9875 -0.29%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22758111,07%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
Bilget: Pastayı büyütürken adil bölüşmeye ihtiyaç var

Bilget: Pastayı büyütürken adil bölüşmeye ihtiyaç var

ABONE OL
17 Mart 2023 16:00
Bilget: Pastayı büyütürken adil bölüşmeye ihtiyaç var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan ESİAD Ekonomi Gözlem Grubu Başkanı Muhittin Bilget, “Pastadaki payımızı artırmak için artık yeni stratejilere ve geliri daha adil bölüşecek politikalara ihtiyacımız var” dedi.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Ekonomi Gözlem Grubu Başkanı ve ekonomist Muhittin Bilget, “Türkiye ve Dünyada Gelir Dağılımı, Dünyadaki Milli Gelirin Ülkelere Göre Dağılımı” adlı sunum yaptı.

Muhittin Bilget, 1980 yılından itibaren dünya konjonktüründe gelişmiş, yükselen ve Türkiye’nin de içinde olduğu gelişmekte olan ülkelerin dünya üzerindeki gelişme payını rakamlarla anlattı. Bilget, “Türkiye’nin son 40 yılında dünyadaki yerinde değişen bir şey olmamış.

Yüzde 1’i görmemişiz. Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Pastadaki payımızı artırmak için artık yeni politikalara, yeni stratejilere ihtiyacımız var. Yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerdeki payımız yüzde 3,8’den 2’ye düşmüş. Yarı yarıya azalmışız. Üzerine düşmemiz gereken bir diğer konu da bu” diye konuştu.
""

“İKİNCİ YÜZYILDA GELİRİN DAHA ADİL PAYLAŞILMASINA İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin gelir dağılımı, gayri safi yurt içi hasılası, gelir yönetimi ve dünyadaki gelişimi hakkında rakamları aktaran Bilget, Türkiye’de orta sınıf diye tabir edilen sınıfın Türkiye’de yok olduğunu söyledi.

Bilget, “Bizim Türkiye olarak ikinci yüzyılda binde 8’lik payımızı yüzde 2’lerin üzerine çıkaracak ekonomi politikalarına ihtiyacımız var. Şimdiye kadar yaptıklarımızla olmadı. İkincisi de pastayı büyütürken geliri daha adil bölüşecek politikalara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP