DOLAR 32,4022 0.18%
EURO 35,0867 -0.14%
ALTIN 2.324,990,25
BITCOIN 22964652,39%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
CHP'li Tekin'den Torbalı-Menemen yorumu: 'İptal varsa kumpas var demektir'

CHP'li Tekin'den Torbalı-Menemen yorumu: 'İptal varsa kumpas var demektir'

ABONE OL
26 Mayıs 2021 13:00
CHP'li Tekin'den Torbalı-Menemen yorumu: 'İptal varsa kumpas var demektir'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda beraberinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olduğu halde bir basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Menemen ve Torbalı'da yaşanan tartışmalı belediye başkan seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sandık iradesinin kumpaslarla gaspedilidiğini belirten Gürsel Tekin, "Bu, kumpaslar alavereler dalavereler olmaz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde sandık gelince herkes cevabını alacaktır. Torbalı’da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir sorun olursa bir kumpas vardır demektir” dedi. 

BİR SORUN OLURSA BİR KUMPAS VAR DEMEKTİR 

Konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Torbalı'da bir sorun olduğunu düşünmediğini kaydederek, "Ben hukukçu değilim. Ama uzun süredir siyasetin içindeyim. 94 yılında Sayın Erdoğan belediye başkanıydı ben de meclis üyesiydim. Sayın Erdoğan’ın mecliste çoğunluğu yoktu. Ama o dönemde bütün siyasi partiler belediye ve vatandaşlarla ilgili bütün kararlara oy birliği yaptı. Bütün borçlanmalar kabul edildi. Ama şimdi öyle değil. Sizden mi bizden mi hesabı var. Yani şimdi milletin oyunu alamadığınız yerleri gasp etmeye çalışıyorsunuz. Ben inanıyorum ki milletin iradesi kazanacak. Milletin kararını biri kumpasla ve yargı kararıyla değiştirmeye çalışıyorsa… Bu, kumpaslar alavereler dalavereler olmaz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde sandık gelince herkes cevabını alacaktır. Torbalı’da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir sorun olursa bir kumpas vardır demektir” ifadelerini kullandı. 

Bir dizi program için İzmir'de bulunan CHP Milletvekili Tekin, partisinin genel başkanının yaptığı erken seçim çağrısını tekrarlayarak, “Ne yazık ki aslında vatandaşın gerçek gündeminde ne biz konuşabiliyoruz ne de basın yazabiliyor. Burası ana muhalefet. Burada devletin basın yayın organlarının da olması gerekiyor. Yani sadece iktidara tahsisi edilen bir TRT’yi ben hiç görmedim. Bu 12 Eylül’de bile görülmüş bir manzara değil. Türkiye’nin 3 büyük temel sıkıntısı var. 2001 yılında bu iktidar partisinin tanıtımı 3 ilke üzerine inşa etmişti. ‘İktidar olduğumuzda yoksulluğu bitireceğiz, yoksulluk kader olmayacak’ demişlerdi. İkincisi, ‘Yolsuzluğu bitireceğiz’ demişlerdi. Üçüncüsü, ‘Yasaksız bir ülke yaratacağız. Herkes kendi düşüncesini özgürce ifade edecek’ demişti Erdoğan. Ne yazık ki şu anda yoksullukla ilgili söyleyecek bir şeyim yok. 2013-2019 yılları arasında 106 bin vatandaşımız intihar etti ama biz hiçbir şey olmamış gibi yaşıyoruz. Yani 106 bin insan hayatına son vermiş. Bu sayı da kayıtlara geçmiş resmi intiharlar. Bunların çoğu da ekonomik nedenlerden dolayı. Yolsuzlukla ilgili… Bugün ihale yasalarından imar uygulamalarına kadar nereden bakarsanız bakın tarihimizde görülmemiş kadar yolsuzlukla karşı karşıyayız. Yasaklara girmeye hiç gerek yok zaten her şey ortada” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM BAŞKA HANGİ HALLERDE İSTENİR? 

Yoksulluk, yolsuzluklar nedeniyle halkın zor durumda olduğunu dile getiren Gürsel Tekin, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tekin, “Manzara ortadayken İzmir’den bu çağrıyı yapmak zorundayız. Ben 2019 yılında Türkiye’de erken seçim olduğunu söyledim. Gerekçem şuydu: Ülkenin her yerinde olağanüstü bir sıkıntı var. Ecevit’in önüne kasa attıkları dönemde bir tek kapalı dükkan yokken bugün açık dükkan yok orada. 2019’da, ‘Derhal bir erken seçimin olması lazım. Çünkü sürdürülebilir bir durum değil’ dedim. Ankara’da bir bina var. O bina İcra dairesi. 2018 yılında oraya gittik ve 21 milyon 800 bin icra dosyası vardı. Biz en ağır krizi 2001’de yaşadık. O zaman bu dosya yası 7,5 milyondu. Erken seçim başka hangi hallerde istenir? Geçtiğimiz günlerde yine gittik. 25 milyon icra dosyası vardı. Daha kaç kişi intihar etmeli? Sürdürülebilir bir ortam değil. Mafya ve devlet bu kadar iç içe geçmişken Türkiye’nin yeni yönetim kadrolarını seçmesi gerekiyor. Seneye burada hangi rakamları açıklayacağız bilmiyorum.   Türkiye'nin hızla, temiz, kendini arındırabilecek, Avrupa'daki bazı ülkeler gibi geçmişte o tür manzaraları yaşayan ülkeler gibi. Türkiye bağırsaklarını temizlemediği sürece, bu ülkeyi yoksulluktan kurtarmak mümkün değildir. Bir ülkede yolsuzluk varsa yoksulluk kadar olacaktı Yoksulluğu bitirmek istiyorsanız yoksulluğu bitirmek zorundasınız” dedi. 

KAÇAMAZSINIZ

‘10 bin dolar maaş alan milletvekilinin kim olduğu’ sorusuyla ‘128 milyar doların nerede olduğu’ gündeminin bastırılmaya mı çalışıldığı sorusu yöneltilen CHP Milletvekili Tekin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün 90 milyon vatandaş, vergi mükellefi. Bu vergilerle toplanan Merkez Bankası’ndaki paranın nasıl işlem gördüğünü düşünmek her vatandaşın hakkıdır. Dünyada demokrasinin tarifi değişti. Hiçbir ülke demokrasiyi sandıkla tarif etmiyor. Eğer ödediğiniz vergilerin hesabını sorabiliyorsanız ülkenizde demokrasi vardır. Aksi halde yoktur. Herkesin tek partili dediği 1940’lı yıllarda Merkez Bankası’yla ilgili dönemin gazetecilerinden biri yazı yazdığı için dönemin yöneticileri bankaya talimat veriyor ve ertesi gün bakanın bir haftalık hareketleri gazetede yayınlanıyor. Aynısı 1994 yılında da oldu. Şu an tek bir soru soruyorum. Akşam piyasalar kapandı. Dolar 7.18. Sayın Naci Ağbal gece görevden alındı ve dolar 8.40 oldu. Naci Ağbal’ın görev yaptığı son 30 güne bakın Merkez Bankası’nın günlük işleler en yüksek 50 milyon dolar. Ne menem bir şeydir? Naci Ağbal görevden alınmadan önce 1 milyar dolar işlem oluyor. Biz son 2 günde 1 milyar doları kim almış ve kim satmış diye soruyoruz. Kaçamazsınız."

BİR AN ÖNCE DEMOKRATİK SİSTEME GEÇİLMELİDİR 

“Başkanlık sistemi konusundaki düşüncemizi herkes çok iyi biliyor. Güçlendirilmiş ve evrensel kurallarla inşa edilmiş bir parlamenter sistem lazım. Milletin vekili, milletin belediye başkanı olacak ve herkese şeffaf bir şekilde hesap verilecek. Yahu bu nasıl iştir? Bakanlar ticaret yapabilirler mi?" diye soran Gürsel Tekin, "Önümüzdeki günlerde başkaları da çıkacak göreceksiniz. Siyasetçinin bu kadar zenginleştiği ve vatandaşın yoksullaştığı bir ülke gösterin. Tek ülke var o da Türkiye. Onun için de bütün bunları düzeltebilecek yeni ve daha güçlü bir sistem lazım. Bu atama ve tayinli sistemden Türkiye’yi kurtarmamız lazım. Millet ve siyaset esaret altında. Bir an önce geliştirilmiş demokratik sisteme geçilmelidir” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BUNU GÖRECEĞİZ 

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in İzmir Lİmanı'ndan Türkiye'ye uyuşturucu sokulmaya çalışıldığı iddiaları hakkında düşüncesi sorulan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu soruya, "Bu konuda CHP’li milletvekilleri arkadaşlarımızın ismi zikredilen kumlarla ilgili çalışması var. Tabi bununla ilgili en önemli çalışmayı devlet yapacaktır. Devletin istihbarat kuruluşlarının bunlardan haberinin olmaması normal değildir. Siyasi bir alanda kendilerini ifade edemiyorlarsa ayrı ancak hepimiz biliyor ki devlet her şeye hâkimdir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" yanıtını verdi. 

DENİZ YÜCEL: HALKIMIZIN DERDİNİ DİNLEYİP….

Toplantıda Tekin'den önce bir değerlendirme yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, "Değerlendirme öncesinde kısa bir açıklama yapan Başkan Yücel, “Ülkemiz bir süredir ne yazık ki AKP iktidarının beceriksiz ve basiretsiz yönetimi ve liyakatsiz yöneticileri ve bazı bakanlarının devlet adamlığına yakışmayan davranışları sonucunda her gün yeni bir krizle savruluyor. İktidarın devamını sağlamak için kurulmuş çıkar ittifakları, zaman zaman terör örgütleri zaman zaman mafyalarla kurulan ortaklıklar AKP iktidarının bu millete reva gördüğü yönetim şekli oldu. Esnaf beceriksiz salgın yönetimiyle tükenmiş durmada. İnsanlarımız yoksullukla yalnız bırakıldı. Her hafta ülkemizde intihar eden insanlarımızın haberleri geliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası arenada itibarı yerle bir oldu. Tüm bunlara rağmen Saray iktidarı bu gerçeklere gözünü kulağını kapatmış durumda. Biz, bu duruma milletimizle birlikte isyan ediyor ve mücadele ediyoruz. Partimizin tüm bileşenleriyle halkımızın derdini dinleyip çözüm üretiyoruz” değerlendirmesini yaptı. 

 

 “

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP