DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2073557-2,30%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
CHP'li vekilin oğlu koronaya yakalandı / Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'na seslendi

CHP'li vekilin oğlu koronaya yakalandı / Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'na seslendi

ABONE OL
14 Eylül 2021 19:29
CHP'li vekilin oğlu koronaya yakalandı / Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'na seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, okula başlayan oğlunun koronavirüse kapılmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparaka, okullarda virüse karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirtti.  Milletvekili Kılıç, "Okulların açıldığı ilk haftada oğlumun Covid olması, bazı sınıfların karantinaya alınması, ülke genelinde ise 198 dersliğin kapatılması ve öğrenci başı 20 TL ‘Temizlik ve Hijyen’ ödeneği ayrılan okullarda tedbirlerin yeterince alınmadığını bir kez daha göstermektedir. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda ciddiyet bekliyoruz" dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de okullarda yüz yüze eğitim başladı. Çocuklarını okula gönderen ailelerdeki koronavirüs kaygısı ise sürüyor. Okullarda yeterli tedbirlerin alınmadığını savunan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, öğrenci başına alınan 20 lira ile okullarda temizlik ve hijyenin sağlanmasının nasıl mümkün olacağını sordu. 

Oğlunun okulların başladığı ilk haftada virüse yakalandığını sosyal medya hesabından duyuran CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bir dizi eleştiri yöneltti ve Milli Eğitim ile Sağlık Bakanlığı'nı tedbirleri arttırmaya çağırdı. 

MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN CİDDİYET BEKLİYORUZ 

Milletvekili Kılıç, şu ifadeleri kullandı: "Hafta boyunca bir veli olarak çocuklar açısından kaygılarımı kamuoyuyla paylaşırken, bugün oğlumun korona virüs testi pozitif çıktı. Ben ve eşim temaslı olduğumuzdan 5 günlük bir sonraki PCR testine kadar karantina sürecine girdik. Covid sürecinin başından itibaren kendi seçim bölgem olan İzmir ve Türkiye’nin dört bir yanında alan çalışmaları yaptım. Bugüne kadar hem kendimi hem ailemi bu virüsten korumuşken okulların açıldığı ilk haftada oğlumun Covid olması, bazı sınıfların karantinaya alınması, ülke genelinde ise 198 dersliğin kapatılması ve öğrenci başı 20 TL ‘Temizlik ve Hijyen’ ödeneği ayrılan okullarda tedbirlerin yeterince alınmadığını bir kez daha göstermektedir. Hem öğrencilerin sağlığını korumak hem de velilerin endişelerini gidermek için Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığından bu konuda ciddiyet bekliyoruz."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP