DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’14 Mayıs’a kadar yarışıp, kendisine gereken koltuğu vereceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’14 Mayıs’a kadar yarışıp, kendisine gereken koltuğu vereceğiz’

ABONE OL
15 Mart 2023 12:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’14 Mayıs’a kadar yarışıp, kendisine gereken koltuğu vereceğiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Depreme ağır kış koşullarında yakalanılmasına karşın hızla harekete geçtiklerini, bir yıl içinde yıkılan ya da ağır hasarlı binaları yeniden inşa edeceklerini belirtti. Erdoğan, Altılı Masa'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu ile 14 Mayıs'a kadar demokratik şekilde yarışacaklarını ve seçimi alacaklarını söyledi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sonunda Bay Bay Kemal birilerinin arkasına saklanmak yerine bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs'a kadar demokratik şekilde yarışacak, ondan sonra da inşallah kendisine gereken koltuğu vereceğiz" dedi. 

BİR YIL İÇİNDE TOPLAMDA 650 BİN KONUTU TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yıl içinde 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Bunların bir kısmını zemin artı 3, birkısmını zemin artı 4 katlı bina olarak, köylerde ise ahırı ve bahçesiyle köy evi olarak inşa ediyoruz. Laf ola beri gele yok. Evi yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Şu anda kazmalar vuruldu, inşaatlara başlandı. TOKİ'nin kurumsal birikimi ve inşaat sektörümüzün kapasitesi 1 yıl içinde tamamlama sözünü verdiğimiz konutları y apmaya fazlasıyla yeterlidir. Geçtiğimiz 20 yılda 1 milyon 180 bin toplu konut ve 3.3 milyon kentsel dönüşüm projesi sözümüzü tutacağımızın teminatıdır" dedi. 

VATANDAŞLARIMIZIN ADRES GÜNCELLEMELERİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM 

Deprem bölgesinden başka yerlere giden tüm vatandaşların seçimde oy kullanma haklarını kaybetmemeleri için adres güncellemelerini e devlet ve nüfus müdürlükleri aracılığıyla 17 Mart tarihine kadar yapmaları çağrısında da bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmeleri için ev, yurt, misafirhane, otel, öğretmenevi veya başka biryer hiç fark etmez, ikamet kayıtlarını oraya aldırmaları gerekiyor. Adres güncelleme işlemleri e-devlet üzerinden ve nüfus müdürlükleri aracılığıyla 17 Mart'a kadar tamamlanmalıdır. Vatandaşların adres k ayıtlarını bulundukları yere taşımaları gerekiyor. Vatandaşlarımızı demokratik haklarını kullanabilmeleri için adres güncellemelerini yapmaya davet ediyorum" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları şu şekilde: 

"Sel felaketinde yaşamını yitirenler vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Afet üstü afet yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Rabbim beterinden korusun.

Felaket bölgesi neredeyse 600’e yakın müstakil deprem büyüklüğündeki artçıyla sarsılmayı sürdürdü. Depreme ağır kış şartlarında yakalandık. Buna rağmen devlet ve millet olarak felaket haberini alır almaz yıkımın ve kışın zorluklarını aşarak deprem bölgesine koştuk.

Bakanlarımız felaketten birkaç saat sonra depremin vurduğu şehirlerimize ulaşarak çalışmaları koordine etmeye başladı. Bölgedeki idari kapasiteyi destekledik.

AFAD’dan madencilerimize kadar ülkemizdeki tüm arama- kurtarma ekiplerini, 90 ülkeden gelen arama- kurtarma ekiplerini, belediyelerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, sağlıkçılarımızı, STK’larımızı, gönüllülerimizi bölgeye yönlendirdik.

Üretim ve istihdamı arttırmak için her türlü desteği vermekte, her türlü kaynağı harekete geçirmekte kararlıyız. 

Depremde hasar gören yol, sul, elektrik, haberleşme, doğalgaz altyapısını, yardım ekiplerinin bölgeye gelişini ve tahliyesini kolaylaştırdık. 

Eğitim öğretimde aksamama olmaması için her seviyede etkinlikler başlattık. Deprem şehirlerinde kademeli olarak 1 Mart'tan itibaren eğitim-öğretime açtık. Okulların hala kapalı olduğu adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da 27 Mart'tan itibaren eğitim öğretimi başlatmak için hazırlık yapıyoruz. 

Sağlıkçılarımızın zarar gören hastanelerde verdikleri hizmetleri en yakındaki yerlerden başlayarak çevre illere de taşıyarak sürdürüyoruz. 

Sahra hastaneleri başta olmak üzere kurduğumuz geçici merkezlerle de kesintisiz sağlık hizmeti veriyoruz. 

Başka illere. taşıyan, nüfus kayıtlarını oraya alan vatandaşlarla ilgili lbir kararname yayınladık. Adres kayıtlarını gittikleri yerlere aldıran vatandaşlarımıznı deprem ile ilgil ikendilerine sağlanan haklarla ilgili herhanhgi birkayba uğramayacak. 

Vatandaşlarımızın 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmeleri için ev, yurt, misafirhane, otel, öğretmenevi veya başka biryer hiç fark etmez, ikamet kayıtlarını oraya aldırmaları gerekiyor. 

Adres güncelleme işlemleri e-devlet üzerinden ve nüfus müdürlükleri aracılığıyla 17 Mart'a kadar tamamlanmalıdır. Vatandaşların adres k ayıtlarını bulundukları yere taşımaları gerekiyor. 

Vatandaşlarımızı demokratik haklarını kullanabilmeleri için adres güncellemelerini yapmaya davet ediyorum. 

Bir yıl içinde 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Bunların bir kısmını zemin artı 3, birkısmını zemin artı 4 katlı bina olarak, köylerde ise ahırı ve bahçesiyle köy evi olarak inşa ediyoruz. Laf ola beri gele yok. Evi yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. 

Şu anda kazmalar vuruldu, inşaatlara başlandı. TOKİ'nin kurumsal birikimi ve inşaat sektörümüzün kapasitesi 1 yıl içinde tamamlama sözünü verdiğimiz konutları y apmaya fazlasıyla yeterlidir. Geçtiğimiz 20 yılda 1 milyon 180 bin toplu konut ve 3.3 milyon kentsel dönüşüm projesi sözümüzü tutacağımızın teminatıdır. 

Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz am asiz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz. O ayrı bir konu. Ülke genelinde afetlere hazırlık çalışmalarımızı da şu anda hızlandırdık. 

Depremler kendi aramızdaki tartışmaları bitirmliyor. Şehirlerimizi bir an önce dönüştürmezsek o yıkıntıların arasında kalırız. Elbirliğiyle hareket edersekbu. meselenin üstesinden kısa sürede geleceğimize inanıyorum. 

İstanbul'da tüm bilim insanlarıyla yaptığımı kapsamlı bir toplantıda çok kıymetli fikirler ilan edildi. Gördüğümüz anlayış birliği bundan sonraki çalşımalar için umut verdi. Çevre-Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum 13 çalışma grubu oluşturarak bu süreci kararlılıkla sürdürüyor. Biz de atılan her adımı desteklemeye devam edeceğiz. 

Böylesine devasa yıkım sebebiyle kimi aksaklıklar elbette olabilir. Allahın izniyle bunların hepsini de kısa sürede gideririz ve gidereceğiz. Samimiyetle depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaktır önemli olan. 

Biz ortada dolaşıp sadece konuşan, yalan ve kinlerini tekrarlayan deprem turistleriyle kıyaslayamayız kendimizi. Böyle bir kıyas hembize hem depremzedelere haksızlık olur. 

İlk günden beri biz hep gündemimiz deprem yaralarının sarılması olacak diyoruz. Birileri lbu sözü yanlış anlamış. Biz Hatay, Maraş, Adıyaman, Malatyasıyla diğer şehirleriyle deprembölgesine sadece dertleşmeye, yakından takibe, gereken talimatları vermeye gideriz. Allahın izniyle bundan sonra da depremde zarar gören ily ve ilçeleri ziyaret edecek, depremzedelerimizle kucaklaşmayı sürdüreceğiz. 

Seçim kampanyası başlatmaya gidenler aramızdarki muhabbet, sevgi ve güven ilişkisini anlayamaz. Bu zatın seçim kampanyasını deprem yıkıntıları önünde başlatarak yaptığı siyasi arsızlığı bir kenara bıraktık diyelim, peki gittiği yerde gece gündüz çalışan bakanlarımıza, valilerimize, kamu görevlilerimize edepsizce iftira atmasına ne diyeceğiz? 

Yarısı yalan yarısı yanlış bir konuşma, Depremde evi yanan yıkılan hangi vatandaşımızın yüreğini ferahlatır? Bu zatın söylediği yalanlar mahkeme kararlarıyla vicdan sahibi herkesi beyanlarıyla defalarca yüzüne vuruldu. Ama manada çok çok gerilerde bir kişilik var ne yazık ki. İşte bu kişilik sebebiyle arzu edilen muhalefeti görmedik, göremiyoruz. 

Bu zatın seçim kampanyasını deprem bölgesinde mbaşlatarak siyasi arsızlığı, utanmazlığı bir kenara bıraktık diyelim, edepsizce iftira atmasını neyle izah edeceğiz? 

Depremin sorumlusu kim diye soracak kadar hayattan kopuk birisine ne desek boş. Böyle birisinin derdi ne bu ülke ne bu millet ne de oradaki depremzedelerdir. 

Tek başına bu tablo bile kimin nerede durduğunun, kimin ufkunun ve çapının ne oludğunu göstermeye yeterlidir. bunların kendilerini kaptırdıkları ihtiras rüzgardları, kibir karşısında oradaki mağdurlar ve mazlumlar adına biz utandık. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler görecek, neler duyacak, ne tür kepazeliklere şahit olacağız. Yazıktır, günahtır. Siyaset kurumunu bu seviyeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. 

Güya seçim ittifakı kurdular, konuştular, dağıldılar, toplandılar, konuştular, dağıldılar. Amaç neydi? Cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve muhtemel işbirliğinin çerçevesini çizmek. Milletvekili listesi seçim takvimi başlayınca, ama cumhurbaşkanı adayı dediğiniz kişi, yürütmeyi temsil edecek, millete söyleyecek sözü olan kişidir. Kaç yardımcın olacak diye soruyorlar. Cumhurbaşkanının bir, 5, 15, 500, bin 500 olabilir. Ben bir tane başkan yardımcısı atadığımda ne demişti; bir başkan yardımcısıyla bu ülke nasıl yönetilecek? 

Şimdi geldik bugüne, birden bin 500'e kadar başkan yardımcısı atanabilirmiş. 

CHP Genel Başkanı sonunda. Bay Bay Kemal birilerinin arkasına saklanmakyerine bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs'a kadar demokratik şekilde yarışacak, ondan sonra da inşallah kendisine gereken koltuğu vereceğiz. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili kanunun da çıkardık. Siyaseten de bu kanuna gerek yok ise de, kendisine örnek ve teşvik olur diye umuyorum. 

Altılı Komisyon Kılıçdaroğlu'na sonunda tesilm olurken biz ne yapıyorduk? Bu dönemi kısaca hatırlayalım; onlar ne yaptı biz ne yaptık..

Yalan yanlış bilgilerle depremzede vatandaşlarımıın kafalarını karıştırmalarını üzüntüyle izliyorum. Deprem bölgesine turistk gezi mahiyetinde uğramasını da önemsemiyoruz. Oradaki insanların acılarına yaptığı saygısızlık. Bizim Cumhurbaşkanı, bakanları, hükümet ve Cumhur İttifakı olarak yapacak çok işimiz var. Yılbaşyında seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklarken, gözönüne aldığımız mülahazaların tamamı geçerliliğini koruyor. Bunun üzerine deprem yaralarının süratle sarılması, kalıcı konutların inşaası ihtiyacı katıldı. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan en küçük bir sapma göstermedik, göstermiyoruz. 

İşte Türkiye'nin otomobili TOG. Ne diyordu? Hani araba, hani fabrika? Fabrika yerinde, muhteşem bir fabrika. TOG yarından itibaren ön sipariş almaya başlıyor. Yine yarın Türk Devletleri teşkilatının olağanüstü zirvesini evsahipliğimizde Ankara'da yapıyoruz. 

Cuma günü Filandiya Başkanı geliyor, cumartesi Çanakkale'deyiz. Pazar günü Bandırma Bor üretim tesisinin açılışını gerçekleştireceğiz. 

Kamuya olan borçların yapılandırmasına kadar pek çok konuyu çözdük, çözüyorum. üretiyoruz, çalışıyoruz. Her alanda tamamlanan yatırımlarımızı açmak için gün sayıyoruz. 

Deprem bölgesinde çalışmalar sürerken 500 bin toplu konut, bir milyon altyapılı arsa, 50 bin işyeri projemizin kura çekimleri de devam ediyor. 

Milletimizin her kesiminin küresel krizin ülkemize etkisi nedeniyle yaşadığı refah kaybının telafisine, üretim ve istihdamın güçlendirilmesine dair programızdan sapmaya mahal vermiyoruz. 

Ülkemize 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmetleri büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaasının dinamosu haline dönüştüreceğimiz yeni bir döneme girerken herhangi bir kazaya meydan veremeyiz. 

Borcumuzu 14 Mayıs seçiminden zaferle çıkarak ödeyebiliriz. 

Pekleşerek, yani safları sıklaştırarak, birbirimize kenetlenerek, her bir insanımıza yer açarak. Herkesle iş birliği yapmanın ortak zeminde buluşmanın yollarını arayacağız. Samimiyetle çalışırsak, vatandaşa layıkıyla hizmet edersek istikbalimiz aydınlıktır. 

 

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP