DOLAR 32,5415 0.23%
EURO 34,7814 0.08%
ALTIN 2.491,001,18
BITCOIN 20513362,77%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Doğal sit alanları 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi: İzmir'in 'Aşıklar Şelalesi'

Doğal sit alanları 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi: İzmir'in 'Aşıklar Şelalesi'

ABONE OL
5 Ekim 2022 08:43
Doğal sit alanları 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi: İzmir'in 'Aşıklar Şelalesi'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana, Antalya, Bitlis, Muş, İstanbul, İzmir, Van ve Ağrı sınırları içinde bulunan 11 bölgedeki doğal sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edilirken, Ankara, Bartın, Giresun ve Gaziantep'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararı verildi. Sinop'un Durağan ilçesinde de bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

esmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Adana'nın Karaisalı ilçesindeki Kapıkaya Kanyonu Potansiyel Doğal Sit Alanı, Antalya'nın Akseki-Gündoğmuş Arası Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Döşemealtı Kırkgöz Su Kaynakları Doğal Sit Alanı ile Kaş ilçesindeki Demre Çayı Mevkii Doğal Sit Alanı, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesi ile Muş'un Hasköy ilçesi sınırları içerisindeki İron Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Riva Deresi Batısı Doğal Sit Alanı ile Şile ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ağva Doğal Sit Alanı ve İzmir'in Dikili ilçesindeki Nebiler Şelalesi ve Mağaraları Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucu kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. 

İzmir’in turistik ilçesi Dikili’de bulunan ve Aşıklar Şelalesi olarak bilinen Nebiler Şelalesi ve Mağaraları’nın potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda Resmi Gazete’de yayımlanan kararda belirtilen bölümlerin kesin korunacak hassas olan olarak tescil edildiği belirtildi.

 

Nebiler Şelalesi ve Mağaraları ile ilgili geçtiğimiz ay alınan kararla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alanın bir başka bölümü Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescil edilmişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP