DOLAR 32,5647 0.13%
EURO 34,8474 0.46%
ALTIN 2.416,12-0,67
BITCOIN 21611640,32%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
EBSO Başkan Yorgancılar'dan doğalgaz kesintisi açıklaması: 'Sanayi olumsuz etkilenecek'

EBSO Başkan Yorgancılar'dan doğalgaz kesintisi açıklaması: 'Sanayi olumsuz etkilenecek'

ABONE OL
17 Mayıs 2023 01:43
EBSO Başkan Yorgancılar'dan doğalgaz kesintisi açıklaması: 'Sanayi olumsuz etkilenecek'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’dan Türkiye’ye gelen ve İran tarafından kalan doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle doğal gaz çevrim santrallarına gaz kısıntı uygulaması devam ederken, TEİAŞ ise tüm Türkiye’de organize sanayi bölgelerine (OSB) en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapmaları uyarısında bulundu. Durumu değerlendiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Sanayi ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanları ile zoom üzerinden toplantı yaptıklarını belirterek, bu kesintinin sanayicileri olumsuz etkileyeceğini belirterek, enerjide dışa bağımlılığın sonucunu yaşayacaklarını, Türkiye'nin yeni enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Yorgancılar, "Dışa bağımlılığın önemini bir kez daha gördük. Yarın vermiyorum dediği zaman karşı karşıya kalacağımız resmi hep beraber yaşayacağız. Yeni enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. Yeterli enerji yatırımı gerçekleşmiyor" dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'ın 2022 yılında düzenleyeceği 31 fuar ve etkinliklerle ilgili düzenlenen. tanıtım toplantısına katılan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, doğalgaz kesintisi nedeniyle 8-10 günlük kesintiyle karşı karşıya olduklarını kaydederek, eneriden dışa bağımlılığın sonuçlarını bu kesintiyle bir kez daha yaşayarak göreceklerini belirtti. 

DIŞA BAĞIMLI OLMANIN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK 

EBSO Başkanı Yorgancılar, "Sanayi ve enerji bakanlarımızla dün akşam zoom üzerinden toplantı yaptık. Kanallarda meydana gelen arızadan dolayı 8-10 günlük kesintiyle karşı karşıya kalacağımızı ifade ettiler. Bu kesinti sanayiyi olumsuz etkileyecek. Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) 3 er günlük kesinti olarak tespit edildi. Yani fabrikaların bir bölümü 3 gün çalışacak,  diğer bölümü 3 gün kapalı olacak. Enerjinin paylaşımı konusunda bir strateji belirlediler. Bu durum üretime de yansıyacak ama bunu da aşacağımıza inanıyorum. Konutlarda, AVM'lerde doğalgaz kesintisi olmayacak. Dışa bağımlılığın önemini bir kez daha gördük. Yarın vermiyorum dediği zaman karşı karşıya kalacağımız resmi hep beraber yaşayacağız. Yeni enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. Yeterli enerji yatırımı gerçekleşmiyor. Bir sıkıntıyla karşı karşıyayız bundan kaynaklı" şeklinde bir değerlendirmede bulundu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP