DOLAR 32,6066 0.38%
EURO 34,7666 0%
ALTIN 2.498,510,58
BITCOIN 20196851,25%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Erdoğan, 'Osman Kavala serbest bırakılsın' diyen büyükelçileri hedef aldı: 'Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz'

Erdoğan, 'Osman Kavala serbest bırakılsın' diyen büyükelçileri hedef aldı: 'Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz'

ABONE OL
21 Ekim 2021 14:12
Erdoğan, 'Osman Kavala serbest bırakılsın' diyen büyükelçileri hedef aldı: 'Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçiye tepki gösterdi. Erdoğan, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" dedi.

ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında olduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçiliklerinin ortak bir açıklama yayımlayarak, iş insanı ve Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep istemesi, iktidarın tepkisine yol açtı.

Afrika ziyaretinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına işaret ederek "Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye’yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar" dedi. Erdoğan, büyükelçilere şöyle yüklendi:

"10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz?

'BİZDEKİ YARGI, BAĞIMSIZLIĞIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ VERİYOR'

Neymiş? Kavala’yı bırakın… Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun? Amerika’sı, Almanya’sı, hangisi böyle bir şeyi şu ana kadar yaptı mı Yapmadılar ve yapmazlar. Konuştuğu zaman sana verecekleri cevap şudur, 'yargı bağımsızdır.' Sizde yargı bağımsız da bizdeki yargı bağımlı mı? Bizdeki yargı, bağımsızlığın en güzel örneklerini veriyor."

BAŞAK DEMİRTAŞ'I 'ELEŞTİRDİ'

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün "Muhalefet partileri de büyükelçilerin diliyle aynı dili kullanıyorlar" şeklindeki ifadesi üzerine de Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlardan başka bir şey bekleyemeyeceğiz. AK Parti ve MHP olarak Cumhur İttifakında biz milletimizin hakkı söz konusu olduğunda aynı hedefe vururuz. Ama diğerleri aynı hedefe vurmazlar. Onlar birlikte hareket ediyor. Neymiş? 4 senedir yatıyormuş. Yargı ne diyorsa o. Şimdi HDP de Selahattin Demirtaş’ı çıkarmanın gayreti içerisinde. Hale bakın. Terörist adam ya… 53 tane vatandaşımız bunun çağrısıyla ölüyor Diyarbakır’da. Yasin Börü yavrumuzun nasıl şehit edildiğini biliyorsunuz.

Bütün bunlar ortadayken bakıyorsunuz bir televizyon kanalı bunun hanımını (Başak Demirtaş) çıkarıyor, konuşturuyor, o da 'Çocuklarımın babası içeride' diyor. Senin çocukların babası içeride de, Yasin Börü şehit oldu gitti. Diğerleri, yine aynı şekilde şehit edildi. Peki onların yavruları yok mu? Onların hali ne olacak? Hiç bunu konuşmuyorlar. Bizim bu konudaki tutumumuzu, tavrımızı da sürekli eleştiriyorlar. Kusura bakmasınlar, biz bu görevde olduğumuz sürece hukuk ne ise bunun gereğinin yapılmasını istemeye mecburuz. Buradan taviz veremeyiz."

''ULUSLARARASI CAMİA İÇERİSİNDE SOROS NE İSE, KAVALA O'

Erdoğan, Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı'nın "Muhalefet de büyükelçilerin tarzıyla konuşuyor, bunu milli bir konu olarak görmüyor. Siz bunu nasıl görüyorsunuz? Bunlar niye Osman Kavala ve Demirtaş meselesine odaklandılar? Bunun arka planında ne görüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Terörün beslendiği odaklar belli. Bunlar zaten terörün beslendiği odaklar. Selahattin Demirtaş da öyle. Daha devam eden davaları var. Kavala hakeza öyle. Fakat Kavala’nın özelliği daha farklı. Uluslararası camia içerisinde Soros ne ise, Kavala o. Bunlar para ile istedikleri yeri istedikleri gibi sallamaya çalışıyorlar. Şimdi Soros’un oğlu da giriyor. O da babası gibi. Bunların çok iyi takip edilmesi lazım.

Bunlar mesela şu anda Balkanlara sızmanın, Balkanları sindirmenin gayreti içerisindeler. Bunlara da tabi fırsat vermeyeceğiz, verilmemesi lazım. Kosova’da, Makedonya’da, Arnavutluk’ta, her yerde buna benzer şeyleri yaparlar. Dolayısıyla bizim bilincimizin altına bunu bir defa yerleştirmemiz lazım. Elhamdülillah, Türkiye olarak biz güçlüyüz ve bize sızamıyorlar. Terörist sayısında ciddi bir düşüş var. Bundan sonra da terörle mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP