DOLAR 32,3883 0.21%
EURO 35,0898 -0.02%
ALTIN 2.325,280,26
BITCOIN 2280357-0,35%
İzmir
23°

AÇIK

üst menü altı
'Gürültü yönetmeliği değiştirildi: 'Neredeyse tüm eğlence faaliyetleri yasaklanmış!'

'Gürültü yönetmeliği değiştirildi: 'Neredeyse tüm eğlence faaliyetleri yasaklanmış!'

ABONE OL
10 Ocak 2022 10:55
'Gürültü yönetmeliği değiştirildi: 'Neredeyse tüm eğlence faaliyetleri yasaklanmış!'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avukat Ali Gül yasakların ne zaman hangi işletmeleri kapsadığına dair bir tablo hazırlayarak paylaştı…

 

Gürültü yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın açıklanmasının ardından büyük tepkiler yükseldi.

Yasak kapsamlı olunca herkesin de kafası karıştı. 

Avukat Ali Gül de yasakların ne zaman hangi işletmeleri kapsadığına dair bir tablo hazırlayarak paylaştı. 

CÜMLETEN GEÇMİŞ OLSUN

Ali Gül paylaşımında, “Cümleten geçmiş olsun. Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile Türkiye'de gece 12'den sonra neredeyse tüm eğlence faaliyetleri yasaklanmıştır. Bir tablo hazırladım yasaklara dair. Burada detaylıca yasakların kapsamını görebilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

Buna göre; konut, hastane, bakımevi gibi "çok hassas alan" olarak tanımlanan bölgelerdeki eğlence merkezlerinin tüm cepheleri ve tavanı kapalı hale getirilecek. Otel, dini tesis ve okul gibi "hassas alan" bölgelerindeki söz konusu eğlence merkezlerinde 24.00'ten sonra canlı müzik yayını yasak olacak.

DAVA AÇMAYA ÇALIŞMIŞTIK

Avukat Ali Gül yasaklarla ilgili şunları yazdı:

“Bundan sonra konut bulunan yani çok hassas kullanım alanı olan yerlerde açık ve yarı açık alanlarda canlı müzik gece de yasak gündüz de yasak komple yasak. Sadece kapalı alanlarda canlı müzik olabilecek.

Bu kapalı alanlarda da ölçüm yapılacak. Bir yılda 3 kere ölçüm değerlerini aşarsa, mekan kapatılacak. Bitti mi bitmedi. Konut gibi çok hassas kullanım alanlarının yanında, bitişiğinde, altında, üstünde, konser, festival, gösteri, etkinlik açık hava faaliyeti yasak.

Çok hassas olmayan, "hassas" kullanım alanlarında, yani dini kurumların, eğitim kurumlarının yakınlarındaki açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik gece 12'den sonra yasak.  Konser, etkinlik, festival gibi açık hava etkinlikleri gece 12'den sonra yasak.

"Az hassas" kullanım alanları, yani ticaret binaları, oyun alanları, spor tesisleri, çocuk bahçeleri gibi yerlerde gece 12'den sonra canlı müzik serbest ama konser, etkinlik, festival ve benzeri açık hava faaliyeti yasak. Yani canlı müzik yapacaksanız kendi kendinize yapın.

Gece 12'den sonra müzik yasağı getirilince buna dava açmaya çalışmıştık, müzik dernekleri buna dava açmamıştı, "yakın zamanda hükümet bu yasağı kaldıracakmış" dediklerini biliyorum. Şimdi ders almışlar mıdır bilmiyorum açıkçası, bu hükümeti bugüne kadar tanımayan bugün tanır mı?”

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP