DOLAR 32,5731 0.28%
EURO 34,7212 -0.09%
ALTIN 2.487,710,14
BITCOIN 20583533,51%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İBB Başkanvekili Murat Aydın: 'Şehrin sözünü, sesini Başkanla buluşturacağız'

İBB Başkanvekili Murat Aydın: 'Şehrin sözünü, sesini Başkanla buluşturacağız'

ABONE OL
12 Nisan 2022 12:33
İBB Başkanvekili Murat Aydın: 'Şehrin sözünü, sesini Başkanla buluşturacağız'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhalefetin, odaların, sendikaların, meslek kuruluşlarının talep ve önerilerini dikkate alacaklarını kaydeden İBB Grup Başkanvekili Avukat Murat Aydın, “Biz CHP grubu olarak şehrin sözünü, sesini başkanla buluşturmaya ve faaliyetlerine destek olmaya çalışacağız. Temel fonksiyonumuz bu olacak” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Grubu'nun oy birliğiyle üzerinde mutabık kaldığı Murat Aydın büyükşehir belediyesinin yeni grup başkanvekili oldu.

İBB Grup Başkanvekili seçilen Avukat Murat Aydın, grup başkan vekilliği adının geçtiği andan son ana kadar suskunluğunu korumuştu.

BU TÜR GÖREVLER ADAY OLUNACAK, İSTİYORUM-İSTEMİYORUM DENECEK GÖREVLER DEĞİL

Bu görevin istenecek ya da talep edilecek bir görev olmadığını vurgulayan İBB Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Bu görevi beklemek ya da beklememek gibi bir tavrım yoktu. Bunların bir görev olduğunu düşünüyorum. Partinin verdiği görevleri yerine getirmek bir parti mensubu olarak görevim. Dolayısıyla daha önce de söyledim, istemek ya da istememek gibi bir tavrım söz konusu olamaz. Görev verilirse en iyisini yapacağımı söyledim, şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Bu tür görevler aday olunacak, ya da istiyorum, istemiyorum denecek görevler değil. Bir grup sözkonusu, bir grubun bir başkanı var, il başkanı. Bu görevin çalıştığı bir meclis var. o meclisin bir başkanı var, Tunç Soyer. Bu ikisi iki başkan grupla bir değerlenhdirme yaparak, ortak akılla bir karar verecekti. Biz de o karara uyacağız demiştim daha önce. Zaten dediğim gibi de oldu” dedi.

""

BENİM AÇIDAN SEVİNDİRİCİ OLAN ŞEY; HER İKİ BAŞKAN DA OLUMLU DEĞERLENDİRME YAPMIŞ, MUTABIK KALMIŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de ismi üzerinde olumlu kanaat bildirmesinin kendisi için çok değerli olduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Avukat Murat Aydın, “Başkanlar bu konuda görüşmüşler. Sevindirici olan şey şu tabi, her iki başkan benimle ilgili çok olumlu değerlendirmeler yaparak ismimde mutabık kaldıklarını söyledi. Gruptaki arkadaşlarımız da bu karara iştirak ettiler. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SİYASET SADECE AKTİF İSYASET YAPANLARIN YAPTIĞI BİRŞEY DEĞİL, OLMAMALI

Siyasi deneyiminin az olduğu eleştirilerini yanıtlayan İBB Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Siyasi deneyimin azlığından kasıt parti üyeliği ise doğru. Parti üyeliğim sadece 3 yıllık. Ama mevcut siyasi iktidarın toplumu getirdiği bir nokta. Siyasetin sadece siyasetçilerce yapılması gerektiğine dair algı. Oysa siyaset sadece aktif siyaset yapan kişilerin yaptığı şey değil. Siyaset herşeyin bir parçası. Dolayısıyla siyasi deneyimi az sözünden parti üyeliği kast ediliyorsa doğru ama ülkenin demokrasi, siyasi mücadeleleri, tarihi ile ilgili bir değerlendirme ise bunu eksik buluyorum. Uzun yıllar hakimlik yaptım, bu mesleğimin yarısından fazlasını yargı gibi örgütlenmenin en zor olduğu bir alanda yürüttüm, örgütlenmenin içinde yer aldım. Türkiye'de bugün yargı mensuplarının örgütlendiği bir sendika var, üye sayısı az da olsa. Yargıçlar sendikasın üyelerindendim. Yarsav'ın son başkan yardımcılarındanım. Dolayısıyla hukuk siyaset ilişkisinin tartışıldığı her noktada oldum. Türkiye son 15 yıldır rejim tartışmalarını hukuk üzerinden yapıyor. Benim siyasete yabancı olduğumu söylemek eksik kalır” açıklamasını yaptı.

""

NEZAKETEN SÖYLEMİYORUM; BEN DEĞİL MECLİSTEKİ HER ARKADAŞIM BU GÖREVİ YAPABİLİR

“Ben değil meclis grubundaki her arkadaşım bu görevi gerçekten yapabilir. Nezaket olsun diye söylemiyorum. Bu tartışmanın 'Kim olursa daha iyi olur' diye yapılması daha doğru” diyen İBB Grup Başkanvekili Aydın, “Yoksa hepimizin farklı farklı siyasi ya da mesleki geçmişleri var. Her birimiz bunları bugün yaptığımız şeylere katıyoruz. Kişiliğimiz bir bütün. O bütünlüğü buraya taşıyoruz. Ben değil gruptaki herhangi bir arkadaşım da bunu yapabilecek liyakata sahip. Her ilçeden süzülüp gelen meclis üyelerinin oluşturduğu bir topluluk” dedi.

MUHALEFETİN DE BU ŞEHRE KATKI SUNACAĞINI KABUL EDİP, ONLARI DA DİNLEYECEĞİZ

İBB Grup Başkanvekili olarak nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini sorduğumuz Murat Aydın, muhalefeti dinleyen, doğru söyleneni birlikte yapma iradesini ortaya koyan, İzmir'e ve CHP'ye yaraşır bir üslup ve davranış sergilemek istediğini belirtti.

BAĞIRMADAN, ÜSLUP VE SAYGINLIĞI BOZMADAN DA DOĞRU ŞEYLER SÖYLENEBİLİR

Grup Başkanvekili Aydın, mecliste üslup-seviyeye dikkat edilmesini önemsediğini de kaydederek, “CHP kutuplaştırıcı, ötekileştirici siyaseti reddediyor her zaman. Muhalefetin demokrasi için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Buradaki muhalefetle de ilişkilerimiz bu düzeyde olacak. Onların da bu şehre katkı sunabileceğini kabul edeceğiz. Onları da dinleyeceğiz. Söylediklerini yanlış buluyorsak, neden yanlış bulduğumuzu anlatacağız. Doğru buluyorsak da birlikte birşeyler yapacağız. Bir tartışmayı yürümenin bir sözü söylemenin çok çeşitli yolları var. Görüşlerimizi ifade edebilmek için seçebileceğimiz onlarca kelime var. İzmir'e, CHP'ye yaraşır en doğru kelimeleri bularak konuşmaya çalışacağım. Bağırmadan, üslubunu ve saygınlığını bozmadan da doğru şeyler söylenebilir. Hiçbir zaman tarzım insanlara bağırma çağrıma üzerine olmadı. Ama savunduğumuz değerleri de sonuna kadar kararlılıkla savunacağız. Nezaketli olacağız, ama nezaketimiz zaafiyetimizden kaynaklı bir şey değil. Burada iktidar biziz, o sorumlulukla hareket etme zorunluluğundayız” ifadelerini kullandı.

CHP GRUBU OLARAK ŞEHRİN SÖZÜNÜ, SESİNİ BAŞKANLA BULUŞTURACAĞIZ

Mecliste kentin sorunlarına dair hem muhalefetin hem oda, sivil toplum örgütleri, sendikaların görüşlerini dinleyeceklerini vurgulayan İBB Grup Başkanvekili Avukat Murat Aydın, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “CHP'nin temel görüşü toplumun her kesimini dinlemek ve birlikte hareket etmektir. Meslek kuruluşları, sendikalar, odalar, toplumun her kesimi bizim için siyasette paydaştır. Onları dinlemeden görüşlerini önemsemeden siyaset yapmak CHP'nin tarzı değil. Yukarıdan aşağı verilen siyasi kararların yürütüldüğü bir parti değiliz. Bize göre yerelden gelen ses vardır. Biz iktidar mensupları gibi göklerden gelen sesler vardır demeyiz. O yüzden dinlemeyen, duymayan bir yönetim başarılı olamaz. Söylenen herşeyi kabullenmek değil söylediğim. Sayın başkanın kendi tercihleri ve yönetim anlayışı etkili olacak. Biz CHP grubu olarak şehrin sözünü, sesini başkanla buluşturmaya ve faaliyetlerine destek olmaya çalışacağız. Temel fonksiyonumuz bu olacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP