DOLAR 32,8772 0.73%
EURO 35,5070 0.54%
ALTIN 2.504,850,84
BITCOIN 20173340,23%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İmamoğlu depremin ardından konuştu: ‘AFAD ile çalışıyoruz’

İmamoğlu depremin ardından konuştu: ‘AFAD ile çalışıyoruz’

ABONE OL
6 Şubat 2023 09:02
İmamoğlu depremin ardından konuştu: ‘AFAD ile çalışıyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu süreç içerisinde mümkün olan her anda bilgi paylaşımına devam edeceğiz. İstanbul'un ilçe belediyeleri bütün ekipmanları ve personeliyle en üst seviyede alarma geçmiş durumdadır. 

AFAD'ı merkeze koyuyor ve kendileriyle koordineli çalışıyoruz. 

Önceliğimizin saatler itibarıyla arama kurtarma olduğunu tekrar ifade edeyim. 

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

İBB HATAY'A GİDİYOR

İBB ilk etapta Hatay'dan sorumlu. İlk etapta o bölgeye yürüyoruz. Araçlarımız yola çıkıyor. 8 ekskavatörümüz, 5 hafriyat kamyonumuz, 2 kar küreme aracımız, 2 tane vincimiz var. 40'ar tonluk yakıt tankeri, 4 TIR su, 2 TIR paketli ekmek, 1 TIR yardım malzemesi, 1 TIR battaniye, 1 TIR jeneratör nakliyesi yapıyoruz. 1 yemek tırı yapıyoruz. Öğünde 6 bin kişi kapasiteli.

Bir mobil tırımız var. O da günlük 15 bin ekmek kapasitesine sahip .19 ve 16 kişilik olmak üzere 2 yatakhane aracımız var. 4 çarpı 4 araçlarımız, 2 tane soğuk hava aracımız var. 7 tane de kamyonumuz gidecek. Bu kamyonlarla aynı zamanda yemek malzemesi ve 45 bin kişilik gıda malzemesini sevk etmiş olacağız. 311 personelimiz bölgeye doğru yola çıktı.

YARDIMLAR İÇİN YENİKAPI'DA DEPO HAZIRLANIYOR

İhtiyaçlar belirlendikçe takviye devam edecek. İlçe belediyelerimiz de AFAD tarafından görevlendirildi farklı bölgelerde. Arama kurtarma mevzusu çok önemli. İhtiyaçlarla ilgili depo çalışması içerisindeyiz. Yenikapı'da hazırlık içerisindeyiz. İstanbul halkı adına öncü organizasyon yaparak ihtiyaç odaklı hazırlığımızı sürdürüyoruz. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP