DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
İnce ilk toplantısını yaptı, neler söyledi? İzmir o isme emanet

İnce ilk toplantısını yaptı, neler söyledi? İzmir o isme emanet

ABONE OL
18 Mayıs 2021 12:58
İnce ilk toplantısını yaptı, neler söyledi? İzmir o isme emanet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Partisinin Ankara Balgat'taki genel merkez binasının önünde yol haritasını açıklayan ve 40 il başkanını tanıtan İnce, yetki belgelerini verdi. Memleket Partisi'nin İzmir İl Başkanı olan Cüneyt Oğuz da yetki belgesini Muharrem İnce'den aldı. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İçişleri Bakanlığı'na partisinin kuruluş dilekçesi verildikten sonra resmen kurulmuş olan Muharrem İnce başkanlığındaki Memleket Partisi'nin İzmir İl Başkanı olan Cüneyt Oğuz, yetki belgesini aldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balgat'taki parti binası önünde bugün bir basın açıklaması yaptı. 

""

MUHARREM İNCE: CUMHURİYETÇİ-DEMOKRAT BİR PARTİ OLACAĞIZ 

Partisinin yol haritasını anlatan, 40 il başkanını da tanıtan Muharrem İnce, burada yaptığı açıklamada, "Lebalep kongrelere benzemesin aman kendimizi koruyalım, maskeleri çıkarmayalım. Memleket bir toprak parçası değildir. Kurdu var kuşu var, dağı var taşı var, insanı var içinde. Memleket budur. Biz memleket dediğimiz zaman şunu anlıyoruz, aldıklarımızla değil verdiklerimizle doyan insanlarız biz. Doğduğum yer Yalova, doyduğum yer Ankara, hizmet ettiğimiz yerdir memleketimiz Türkiye! Türkiye'yi hep birlikte kalkındıracağız. Bir yanda Cumhur İttifakı bir yanda Millet İttifakı. Biz diyeceğiz ki ne Cumhur ne Millet, tek yol memleket!  Atatürkçü, Cumhuriyetçi demokrat bir parti olacağız. İlkelerimiz net. Atatürk'e saygısızlık yapanı partiye istemiyoruz, doğaya çevreye saygısı olmayanı istemiyoruz. Ayrımcılık yapanı istemiyoruz. Size söz veriyorum. Bütün öğrencilere öğrenim yaşamı boyunca internet hızlı ve ücretsiz olacak. İlk seçimde bir numaralı icraatımız bu olacak. Allahın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçildiğimde Memleket Partisi olarak bu ülkeyi yönettiğimizde bir numaralı işimiz, bütün öğrencilerin internetleri ücretsiz olacak. Dört ana hedefimiz var. Birincisi ekonomik kalkınma. İkinci hedefimiz katılımcı demokrasi. Üçüncü hedefimiz hukukun üstünlüğü. Dördüncü hedefimiz barış ve güvenliktir' diye konuştu. 

İZMİR'DEN HANGİ İSİMLER YER ALDI? 

Memleket Partisi MYK'sına İzmir'den iki isim alındı. İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın genel sekreterlik görevini üstlenirken, CHP İzmir eski Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de genel başkan yardımcısı oldu. CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven de MYK üyesi olarak listede yerini aldı. Ender Öden Merkez Disiplin Kurulu'nda, Nevzat Kavalar PM üyesi, eğitimci Ender Öden ise Merkez Disiplin Kurulu'nda görev alan isimlerden oldu. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP