DOLAR 32,3892 0.2%
EURO 35,0708 -0.09%
ALTIN 2.325,110,26
BITCOIN 2265056-1,72%
İzmir
21°

AÇIK

üst menü altı
İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

ABONE OL
5 Şubat 2023 20:25
İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve lodosun etkili olduğu İstanbul'da kentin yüksek kesimlerinden sonra şehir merkezinde de beklenen kar yağışı başladı. İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle Şehir Hatları'nın bazı hatlarında vapur seferleri de yapılamıyor.

Avrupa yakasında Bağcılar, Güngören, Beyoğlu, Beylikdüzü ve Silivri’de kar yağışı etkili oluyor. Anadolu yakasında ise Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ataşehir, Pendik, Kartal ve Maltepe’de karla karışık yağmur görülüyor.

Bu arada ulaşımda aksamalar yaşanmaması için karla mücadele araçlarının yol kenarlarında hazır bekletildikleri görüldü.

VAPUR SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul Şehir Hatları’nın internet sitesinden yapılan duyuruda, hava muhaletefi nedeniyle Çubuklu-İstinye (Arabalı) hattı, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Üsküdar-Aşiyan, Beykoz-Sarıyer, Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (Ring) hattı seferlerinin iptal edildiği, bazı seferlerde de gecikmelerin yaşanabildiği kaydedildi.

Anlık güncellenen iptal seferlerinin “sehirhatlari.istanbul/tr/iptal-seferler” sayfasından öğrenilebileceği belirtildi.

VALİLİK UYARMIŞTI

İstanbul Valiliği, bugün ve takip eden günlerde İstanbul çevresinde yağmur, kuzey ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, pazartesi öğle saatlerinden itibaren il genelinde kara dönüşmesinin beklendiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumların 24 saat esasına göre hizmete hazır bulunacakları belirtmişti. (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP