DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.293,750,73
BITCOIN 22944183,57%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
İYİ Parti İzmir’de kongre günü… Neler yaşandı?

İYİ Parti İzmir’de kongre günü… Neler yaşandı?

ABONE OL
22 Ocak 2023 09:39
İYİ Parti İzmir’de kongre günü… Neler yaşandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İzmir'de bugün kongre heyecanı yaşanıyor. Ülkü Doğan taraftarları sarı listeyle, Sinan Bezircilioğlu mavi listeyle seçime girdi.

DEMOKRAT GÜNDEM- İYİ Parti İzmir'de 3. Olağan Kongre heyecanı bugün Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu yapılıyor.

Kongreye İzmir Milletvekillleri TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da katılacak.

Kongre öncesi 5 isim il başkanlığına talip olduklarını açıklamıştı. Kongre sürecinde sona yaklaşılırken 3 isim adaylıktan çekildi. Kongre heyecanı Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan arasında geçmesi bekleniyor.

Öztürk Keskin, Sinan Bezircilioğlu lehine çekilirken, il başkan yardımcıları Şakir Genç ile Oğuzhan Yar ise Ülkü Doğan'a destek olduklarını belirterek yarıştan çekildi.

DOĞAN DESTEKÇİLERİ SARI, BEZİRCİLİOĞLU DESTEKÇİLERİ MAVİ

Ülkü Doğan taraftarları sarı renkli fular ve mendillerle, Sinan Bezircilioğlu taraftarları ise mavi renkli fular ve mendillerle kongre salonuna giriş yaptı.

""

672 DELEGE OY KULLANACAK
672 delege yeni il başkanını belirlemek için oy kullanacağı kongerde divan başkanlığı TBMM Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta üstlenecek.

ADAYLAR ALKIŞLARLA SALONA GİRDİ

Adaylar Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu salona tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde girdi. Yarıştan çekilen adaylar da destek verdikleri il başkanı adayının yanında yer aldı. Ülkü Doğan taraftarları ve Sinan Bezircilioğlu taraftarları birbirlerine karşı slogan attı.

AKŞENER'DEN MESAJ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede faaliyet raporu sunumunun ardından, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in mesajı okundu. 

Akşener, İzmir İl Teşkilatına gönderdiği mesajda, "Milletimizi umutsuzluğa mahkum eden, geleceğimizi tehdit eden düzenle mücadele etmek için  bu yola çıktık. Her geçen gün başarıya bir adım daha yaklaşıyoruz. Biliyoruz ki milletimiz gibi omuzlarımızdaki yük ağır ama biz Atatürk'ümüzün izinde yürümeye devam ediyoruz. Sahip olduğumuz azimle, hedeflediğimiz zengin, mutlu Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Ülkemizi hak ettiği yarınlara kavuşturacağımız günlere çok az kaldı. Tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

""

DİVAN BELLİ OLDU

Kongrede Divan başkanlığı görevine İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, divan kuruluna ise İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkan Yardımcısı Metehan Kutlu, Ali Topçu, Kübra Sayar Alan ve Halis Köse seçildi.

USTA: KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN…

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Usta, birlik mesajı verdi ve “Kongremizdeki demokratik rekabetin birlik ve berberliğimize güçlendireceğine inanıyorum. İYİ Parti teşkilatları olarak unutmayacağız ki biz burada bu bayrak altında aynı değerlere inan insanlarız. Bizler, kişisel çekişmeler ve hırlarla birbirimize komplo kuramayız. Bugün burada kim seçilirse seçilsin kazanan İYİ Parti olacak. İnanıyorum ki hep birlikte ülkemizin umudu olan İYİ Parti’yi daha da güçlendireceğiz. Karşımızda başarısız yönetimlere rağmen kazanmak için her türlü yolu mubah gören bir ittifak olduğunu farkındayız. Ama biz milletimizin teveccüh ve desteğini kazanacağımızı biliyoruz. Korku iklimi yaratmaya çalışan bir anlayış çökmeye mahkumdur. İşte benim bugün burada gördüğüm şey istibdada boyun eğmeyecek bir iradedir. Sevgili İzmirliler sizlere söz veriyorum. Önümüzdeki sene sorunları değil umutları konuşacağız” dedi.

""

KIRKPINAR: KAZANAN İYİ PARTİ OLACAK
Kongrede il başkanlığı koltuğunda 4.5 yıl görev yapan milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Hüsmen Kırkpınar bir konuşma gerçekleştirdi. Kırkpınar konuşması şöyle: 

"4,5 yıllık bir siyasi hareketin 4,5 buçuk yılını il başkanlığı yaklaşık 6 ayını kurucu il sekreteri olarak İYİ parti kadroları içinde bir kardeşiniz olarak birkaç hatırlatma ile sözlerime başlayacağım. 21 Aralık 2017 günü İzmir İYİ Parti İl Teşkilatı'nın basına ve medyaya duyulması ile birlikte ilk toplantımızı yaptık. Bu il başkanlık binamız kaporasını vererek kiralamak istediğimiz il binamızın 3 kez kaporası iade edildi. Bugün çok şükür sizin gibi yol arkadaşlarımızla, Genel Merkezimizle, teşkilatlarla beraber 81 ilde iktidara namzet bir siyasi hareketin il başkanı olarak konuşuyorum. Sıkıntıların sonunda İzmir İl Başkanlığı kuruduktan 6 ay sonra seçime girdik ve İzmir’de yüzde 10 oy aldık. O dönemde üye sayımız 2 bin 867’ydi. 2867 üye ile yüzde 10 ve her iki bölgeden milletvekili çıkardık. Bugün üye sayımızı an itibariyle 30 bine taşıdık. Bugün sizlerle vedalaşacağım. İl yönetim kurulu içimizden Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu kardeşim birazdan konuşmaları bittikten sonra sandıklar kurulacak, bu tatlı rekabetin sonucunda bir kardeşimiz benim terk ettiğim koltuğa oturacak, kazanan İYİ Parti olacak, kimsenin şüphesi olmasın! Genel başkanımızın ilçe ilçe gezerek il il gezerek sonucunda millet bizi çağırıyor sesini duyduk 2023’ün hangi tarihinde olsun, ağaların paşaların dediği gibi olacaksa 14 Mayıs da olsun, biz İYİ Parti olarak İzmir’de de Türkiye’de birinci parti olacağız Allah’ın izniyle."

""

ÇIRAY'DAN MERAL AKŞENER'E SELAM İÇİN PARTİLİLERİ AYAĞA DAVET ETTİ

Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray kongrede yaptığı konuşmada son sözü teşkilatımız söyleyecek dedi. Çıray konuya dair sözleri şöyle:

"İzmir İl Başkanı olarak görev yapmış, il yönetimlerinde bulunmuş tüm dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi söylemek istiyorum. Şunu memnuniyetle ifade etmeliyim ki; İzmir İl Başkanlığı olağan kongresi çok medeni bir yarışma süreci olduğunu izledim. İnşallah kongremizde başladığı gibi medeni bir yarışla sona erecektir. Bu çok adaylı rekabet aslında partimizin iktidara yürüyüşünün müjdecisidir. Kırıcı olmamak partimize zarar vermemek şartıyla tartışmalar olmasını doğal kabul ederim. Kongrelerimiz demokrasi aynalarıdır. Burada herkes söyleyeceğini sözler ama son sözü en son söz tabi ki siz teşkilatlarımız ve delegelerimiz söyler"

Çıray ayrıca konuşmasının sonunda tüm partililerin ayağa kalkmasını isteyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e selam gönderdi. Çıray konuşmasında şu mesajları verdi:

5 yıla yakın süredir İzmir Milletvekilim Dervişoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Bana verdiği memnuniyeti ifade etmek isterim. Kendisiyle ile birlikte kamuoyu önünde partimizin sorunlarını tartışmadık. Bundan emin olun bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Eğer İYİ Parti diye bir olmasaydı, Meral Akşener olmasaydı biz bu seçimleri kazanıp kazanacağımızı konuşamazdık. Hepinizi ayağa kalkarak Sayın Genel Gaşkanımız Meral Akşener’e bir selam göndermenizi rica ediyorum. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

""

DERVİŞOĞLU'NDAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI 
TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan kongrede çarpıcı mesajlar verdi. Kongre süresince parti içi çekişmelerin olduğu izleniminin verilmeye çalışıldığını ifade eden Dervişoğlu, "Parti içine girdiğimiz andan itibaren sanki burada çok büyük çekişmeler var izlenimi yaratma suretiyle sonuçları etkilemeye gayret sarf ettiler. Kongreler netameli süreçlerdir. Taraflaşma olur. Gruplar birbirlerine karşı destek açıklamalarında bulunur. Sosyal medya devreye girer olmayan tartışmalar varmış gibi güncellenir. İzmir 30 ilçeden müteşekkildir. İzmir hem Türkiye için birlik ve beraberliğin sembolü haline dönüşmüş bir kenttir. Burada o ilçe, bu parti ayrımı yaşanmaz İzmir birdir İzmir bir bütündür. Basın mensupları istiyor diye kavga edeceğimiz bekleniyorsa bu abesle iştigalin ötesinde bir durumdur. İYİ Parti’nin kuruluş gerekçesine aykırıdır. İYİ Parti’nin siyasette hakim olan şey kulisler değil önceliğimiz her zaman olduğu gibi samimiyettir. Süreci, eğlence gibi gören arkadaşlarımız olur. Diğer siyasi partilerden farklı yanımız o rekabeti gülerek ve konuşarak yaparız. Bu güzel duyguların arasına zaman zaman farklı şeylerin girdiği de olmuştur. Doğrusunu isterseniz ben onu da yadırgamıyorum. İzmir’de o ilçe bu ilçe yok, İzmir’de birlik ve beraberlik yok. Bugün kongre bitecek seçilecek olan ile başkanımız da 30 ilçenin birden il başkanı olacak. Süreci manipüle etmek amacıyla yanlış bir iş yapıldı. Destek açıklamaları yapıldı. Ne olup bitiğini araştırdım arkasından başka bir şey çıktı. İlçe başkanı arkadaşımızı konu ile ilgili mesul tutmuyorum, almış oldukları kararlara sonuna kadar saygılıyım. Manipüle etmeye yönelik adımların atılmış olmasını da yadırgadığımı söylemek istiyorum" diye konuştu. 

DERVİŞOĞLU: BAŞKA YERDE GÖRMEDİM, SALONDA GÖRDÜM

Dervişoğlu konuşmasında Sinan Bezircilioğlu için söylediği sözler kısa süreli gerginliğe neden oldu. Dervişoğlu'nun sözleri şöyle:

"İYİ Parti içerisinde önemli bir mesele gündeme geldiğinde yetkili kurullarımızı toplayıp konuşuyoruz. Ve bir ortak karar veriyoruz. İYİ Parti’nin içinde bir kişinin tek başına alacağı tek bir karar yoktur. Hiç kimsenin tek başına dayatacağı bir karar yoktur. Yetkili kurullar yoktur ve karar verilir. Hepimiz ona uyarız. Şimdi niye kurulduk biz niye? Tek adamlar karar veriyor, memleket felakete gidiyor diye kurulduk. Hiçbir şeyi konuşmadan tartışmadan yapamayız, halının altına süpüremeyiz. İl başkan adayı kardeşlerimden birisini başka yerde görmedim, salonda gördüm. Bu da olabilir ama bunun doğru yönetilmesi gerek bir süreç olmasını gerektiğini düşünüyorum. Bana kimse ben şu ilçede de belediye meclisi üyesi adayıydım demesin. Senin tanıman lazımdı demeye getirmesin bana… Urla’da seçim çalışması yaparken bu kardeşimi görmedim. O kardeşimi de seviyorum, takip ediyorum, ben bir sürecin yanlış yönetildiğini ve başka sıkıntıları da beraberinde getireceğini söylüyorum. Ben gelenek muhafızı değilim. Bugün o sebeple iş birliği içinde demokratik bir yarış olacak. Bu kongre birilerini ayrıştırdığı bir kongre değil. Ben gelenekleri tanımlamak adın söylüyorum bizim bu olumsuzlukların farklı yerlere sürükleme ihtimaline işaret etmek bakımından söylüyorum. Demokrasi aşığı olarak konuşuyorum. 12 ilçemiz Sinan Bey’e destek açıklaması yaptı saygı duyuyorum… "

""

BEZİRCİLİOĞLU: "İZMİR’E İYİ PARTİ YAKIŞIR"

Sinan Bezircilioğlu, seçilirse 30 ilçeye de eşit davranacağını belirtti, “Ben de sizler gibi partimizin bir neferiyim. İYİ Parti’nin iyilik hareketinin içindeyim. Bugün kurultayımızda karşınıza il başkanı adayı olarak çıkmak benim için çok büyük onur ve gururdur. Türkiye’nin birinci partisi olmak yolunda ilerleyen partimizin Türkiye’nin 3. büyük kentinde il başkanı olarak görev yapmak kolay değil biliyorum. Talip olduğum grevim ciddi ve meşakkatli bir görev olduğunun bilincindeyim. Ancak İzmir’deki tüm ilçe teşkilatlarımızla birlikte çalışıp çabalayarak bu zor görevin üstesinden gelerek partimizi İzmir’de 1. Parti yapmak ve en üst noktaya koyma hedefini ortaya koyacağız. Bugün bu salonun böyle coşkulu ve heyecanlı olması da patimiz geleceğine dair umudumuza umut katmaktadır. 5 yıl önce beraber çıktığımız bu kutlu yolda aldığımız meşaleyi bu salondaki dinamizm göstermektedir. Bu dinamizm iktidara giden yolun ayak sesleridir. Hepinizin gönlüne ve emeğine sağlık. Ülkemiz bugün çok kritik bir süreçten geçiyor. Önümüzde çok önemli bir seçim var. 100 yılın seçimi var. 2023 yılı cumhuriyetimizin 100. Yılı. 100 yıl önce olduğu gibi yine çok ciddi bir mücadeleye sahne olacak. İnanıyorum ki yine 100 yıl önce olduğu gibi bu milletin makûs talihini bir kez daha yeneceğiz. Mevcut iktidarı siyaseten emekli ederek ülkemizi normalleştirerek bizi biz yapan değerleri ülkemizin fabrika ayarlarını tekrar tesis edeceğiz. Bunları bu kadar rahat söylememizin nedeni İYİ Partimizin varlığıdır. Biz iktidar yolunda partimize güveniyoruz. Bizim temellerimiz çok sağlam. Bir yanımızda ilham kaynağımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Bir yanımızda ise umutsuza umut olan annemiz, ablamız Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener var. Bizim temelimiz çok sağlam ve yıkılmaz. İktidara yürüyoruz. Mayıs ayı geldiğinde ülkemizde iyilik güneşi doğacak ve ampulün hiçbir önemi kalmayacak. Ülkemizi mevcut iktidar ve ucube sistemden kurtarmak en önemli görevimizdir. Bunun için de partimizin İzmir’de 1. parti yapma hedefini ortaya koyacağız. Bizim yarışımız partimizi iktidara taşıma yarışıdır. İzmir’e İYİ Parti yakışır. Bunun için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. 30 ilçemizi de kucaklayacak ve yalnız hissettirmeyeceğiz. Partimizde sade ve sadece iki kişinin emrinde olacağım. Birincisi tüzel kişilik. İkincisi ise çok çok özel bir kişilik teşkilatlarımız ve genel başkanımızın Meral Akşener’in emrinde olacağım başka da kimsenin emrinde olmayacağım. Gayretimiz partimizi iktidara taşıma yarışıdır” dedi.

""

DOĞAN: "HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK"

Ülkü Doğan, İzmir'de üye rekoru kırdıklarını ama hedeflerinin birincilik olduğunu belirtti. Doğan konuşmasında şunları söyled:

“Biz İzmir’in seyrini değiştireceğiz. Salona baktığım da görüyorum ki herkes burada. Dostlarım, sevdiklerim ve İYİ ailem burada. Ben sizlerle 5 yıldır zor ama çok keyifli bir yol yürüdüm. Şimdi yeni bir yola çıkıyorum. Bu yola çıkarken amacım şu ki: Aliağa’nın, Balçova’nın, Bayraklı’nın Beydağ’ın, Bornova’nın, Buca’nın, Çeşme’nin, Gaziemir’in tüm ilçelerimizin sesi ve nefesi olmak için yola çıktım. Bütün İzmir’in güneşi olmak için. Ama en önemlisi İYİ Parti’yi iktidara taşıyacak olan Sayın Meral Akşener’in İzmir’deki gücü olmak için bu yola çıkıyorum. Benim en büyük mesleğim, kariyerim, gelmişim ve geçmişim sizlersiniz. Kongrenin bizim ve demokrasiler için çok büyük bir önemi vardır. Ben bu ülkeye kadın eli değdiğinde her şeyin güzelleşeceğini bildiğim için ilk ünden beri sayın genle başkanımızın yanındayım. Bu parti cesurlar hareketi. Korkmadan ve yılmadan mücadele ettik. Biz parti kuramaz, seçime giremez dediler. Partiyi kurduk, seçime girdik. 2018 yılında milletvekili adaylığı nasip oldu. Partimiz için sahada çalıştık. Çabalarımız meyvesini verdi. Çok değerli iki milletvekilimizi Ankara’ya uğurladık. Yerel seçimlerde bir belediyemiz oldu. Biz çok çalıştık. Biri bin yaptık. Bugün çıktığımız yol, bini milyonlar yapma çabasıdır. Çıktığımız yol önce İzmir’i sonra Türkiye’yi İYİ yapma yoludur. Biz aynı Tomris Hatun gibi tarih yazacağız. Biz gücümüzü İzmir’den alıyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımızı biliyoruz. Hepsini birlikte yaptık. Peki yarın ne yapacağız? Hedefimiz belli. İYİ Partimiz hem İzmir’de hem de Türkiye’de daha çok çalışmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Geçtiğimiz dönem içerisinde üye rekoru kırmıştık. Ama bizim hedefimiz birincilik. Her ihtiyaç duyulduğunda yanınızda bir il başkanı göreceksiniz. Gençlerin ve kadınların karar mekanizmalarında daha fazla rol alalarını sağlayacağız. Kusura bakmayın beyler sizleri biraz koltuklarınızdan kaldıracağız. Ama önce en tepedekini kaldıracağız. Kurulduğu günden beri İYİ Parti İl Başkan Yardımcısıyım. Bu seçim bizim kader seçimimiz. Önümüzde 112 gün var. Hiç durmadan çalışmalıyız. Bizim ihtiyacımız olan tek şey bir ve bütün olmak. 

""

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP