DOLAR 32,3518 0.3%
EURO 35,1294 -0.06%
ALTIN 2.307,641,34
BITCOIN 22915673,34%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
İYİ Parti İzmir İl Başkanı basınla buluştu: 'Şimdi kantara çıkıyoruz'

İYİ Parti İzmir İl Başkanı basınla buluştu: 'Şimdi kantara çıkıyoruz'

ABONE OL
27 Temmuz 2021 12:02
İYİ Parti İzmir İl Başkanı basınla buluştu: 'Şimdi kantara çıkıyoruz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan Basın Bayramı nedeniyle Alsancak'ta basın mensuplarıyla biraraya gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, üye sayılarının 400 bini aştığını, yapılacak erken, baskın ya da gününde seçimde vatandaşın kantarına çıkacaklarını belirtti. 

HÜSMEN KIRKPINAR: 'ŞİMDİ KANTARA ÇIKIYORUZ'

Basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Biz apar topar baskıyla çıkmıştık 2018 Haziran ayında. 9.97 aldık Türkiye genelinde, İzmir'de yüzde 11.3. Şimdi kantara çıkıyoruz. Yapılacak erken, gününde ya da baskın seçimde kantara çıkacağız. Ağırlığımız baskülü geçtik çünkü. O kantarda boyumuzu, kilomuzu ortaya çıkaracağız. Sonra oturup yerel seçimlerle ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 

""

KIRKPINAR, AK PARTİ İLE GÖRÜŞME İDİDALARINA YANIT VERDİ 

İYİ Parti ve AK Parti'nin görüştüğüne dair iddialara yanıt veren İl Başkanı Kırkpınar, "Taraflara bakmak lazım. Kim hangi partiyle görüşmüş, bunlar sosyal medyada kullanılabilir, yayınlanabilir ama her iki taraftan da böyle bir görüşme yapıldığına dair küçük bir işaret gördünüz mü? Yok!" açıklamasını yaptı. 

İYİ PARTİ İZMİR İL BAŞKANI HÜSMEN KIRKPINAR'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

NE MUHALEFETİN NE İKTİDARIN YANINDA OLUN, TÜRK MİLLETİNİN YANINDA OLUN

Bugün Türkiye'de nerelere evrildiği, neler yaşadığını biz siyasilerden fazla yşaayan insanlar olarak sizler biliyorsunuz. Demokratik toplumlarda demokrasinin yerleştiği ve yaşandığı toplumlarda basın 4. kuvvettir. Ama 2018 yılının 9 Temmuz günü Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçildi. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Bakanlar Kurulu değil kabine açıklandı. Biz bugünkü sistemi daha henüz partimizi kurmadan sayın genel başkanımız o zaman meydan meydan gezerek 2017 günü referandumunda hayır çıkması için, bu sistemin Türk toplumuna, geleneğine, siyasetine uygun düşmeyeceğini ifade etti. Maalesef bugün başta genel başkanımız ve diğer siyasi partiler, yine o dönemde daha sonra millet ittifakı bileşeni CHP de Saadet de Demokrat Parti de o süreçte hayır oyu çıkması için büyük mücadele verdi. Evet oyu çıktı ve sisteme geçildi. Sizler insanları bilgilendiriyorsunuz. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ve problem kaynağı olan ne varsa, basılı-yazılı-görsel. Bu, elinden gücü alınmış bir kesime dönüştürüldü. Devletin resmi yayın orgnaı olan TRT başta olmak üzere medyanın büyük bir kısmı ya satın alınarak ya da sattırılarak hükümet yanlısı politikaları destekler hale getirildi. Hiçbir problemi ya da konuyu gündeme getirmiyorlar. Bu gücü elinden alınmış, haber peşinde koşan sizleri üzüyor, bizler de üzülüyoruz. Gazetecilik kimliği Türkiye'de bundan 20 yıl evvel çok daha farklı bir yerdeydi. Özlük haklarınız kısmen alındı. Sendikal haklarınız ellerinizden alındı. Ne yapmalıyız? Size düşen büyük görev, mücadele azminizi hiçbir zaman kaybetmeyeceksiniz. Ne muhalefetin ne iktidarın yanında olun, Türk milletinin yanında olun. Çok büyük bir görev ve sorumluluğunuz var. aydınlık günlere kavuşuncaya kadar bu mücadeleden vazgeçmemenizi talep ediyorum.

CEVAP BİLE VERMEYİ ZUL GÖRÜYORUM

Kendi adayları yani sayın Cumhurbaşkanı, henüz ben adayım demedi. Onu MHP adayı bizim adayımız diye takdim etti. Cevap bile vermeyi zul görüyorum. Cevap verilmez buna.

KARŞITLIĞIMIZ SİSTEMİN KENDİSİNE İDİ VE…

Bizim bu sistem karşıtlığımız 2017 referandumuna giderken bir sistem karşıtlığımız vardı, bu karşıtlık sadece sayın Cumhurbaşkanının aday olması değil sistemin kendisine idi. Genel merkezimizde hukukçularımızın yaptığı çalışmada birleştirilmiş, güçlendirilmiş bir parlamenter sistem önerisi var. Bu bir çalışmadır, taslaktır. Genel başkanımızın ifadesiyle, bu Allah'ın emri değil. Bunun üzerinde tartışmaya açık bir konudur, çeşitli stk'lar, siyasi partilere biz bunu İzmir'de dağıttık. İleriki günlerde de dağıtacağız. Satır satır okuma şansınız olursa, eleştirilerinizi de il başkanlığımıza atabilirsiniz. Ticaret, sanayi odası, baro, diş hekimleri, tabipler odası, sendikalara gönderdik il başkanlığı olarak.

BÜYÜK OY ARTIŞIMIZ VAR

İzmir'de değil sadece Türkiye genelinde büyük oy artışımız var. Sayın genel başkanımız ve parti teşkilatlarımızın milletin dertleriyle hemhal olup, çözüm önerilerimizle ilgili genel merkezimizde çalışma saati 20 saat. 4 saat güvenlik kalıyor. 20 saat çalışma yapıılyor. Hem ekonomi, hem siyaset, hem dış politika üzerine. Türk halkının tüm dertlerine çare aranıyor. Şimdi çözüm üretimi başladı.

ŞİMDİ KANTARA ÇIKIYORUZ

24 Haziran 2018 yılı Haziran ayında apar topar basküle çıkmıştık. 9.97 aldık Türkiye genelinde, İzmir'de yüzde 11.3. Çünkü ağırlığımız artık baskülü geçti. Yapılacak erken, gününde ya da baskın seçimde kantara çıkacağız. Ağırlığımız baskülü geçtik çünkü. O kantarda boyumuzu, kilomuzu ortaya çıkaracağız. Sonra oturup yerel seçimlerle ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.

400 BİN ÜYEMİZ VAR

400 bini aşan üye sayımız var şu anda. Sadece partimize gönül vermiş, vaktinde yo vermiş ama şimdi İYİ Partili olarak kayıt altına aldığımız 400 bin kişinin önceki parti üyelikleri var mı, onlara bakılıyor. Bu rakam, 80 bin rakamı tamamen veriye dayalı bir iş. İzmir'de de AK Parti'den istifa edip, MHP'den istifa edip partimize gelip üye olan yüzlerce arkadaşımız var.

HER İKİ TARAFTAN DA GÖRÜŞME YAPILDIĞINA DAİR BİR İŞARET GÖRDÜNÜZ MÜ? YOK 

Taraflara bakmak lazım. Kim hangi partiyle görüşmüş, bunlar sosyal medyada kullanılabilir, yayınlanabilir ama her iki taraftan da böyle bir görüşme yapıldığına dair küçük bir işaret gördünüz mü? Yok.

DEPREMZEDELERİN MAĞDURİYETİNİN TAKİPÇİSİYİZ 

İzmir'de 30 Ekim Depremi'nde yaşananları ilk TBMM'ye taşıyan grup başkan vekilimiz sayın Müsavat Dervişoğlu olmuştur. İşin takipçisi olmuştur. Kendilerinde şöyle bir dosya var. hepsi not ediliyor. Bir kısmı belediye/yle ilgili ağırlıklı olarak bir kısmı da hükümetle ilgili. Çok dramatik şeyler yaşanıyor. Reklamı, promosyonu çok yapılan arka planında mağduriyetler yaşanıyor. Buna kimsenin duyarsız kalması doğru değil. Buna iktidar partisini de muhalefet partilerini de doğru bulmuyorum. Duyarsız kimse kalmamalı. Bornova ilçe başkanımız da mağdurlar arasında. Biz bu işin takipçisiyiz.

""

İZMİR'DE EN BÜYÜK SORUN TRAFİK

Bu kahvaltı dahil olmak üzere katıldığım tüm programlarda, konu dönüp dolaşıp büyükşehir belediye başkanlığını kazanan Tunç Beye geliyor. Ben o söylediklerimin üzerine olumlu anlamda katkı koyarım. Ama olumsuz anlamda koyabileceğim bir katkı yok. Her şey 31 Mart 2019'da başladı. O günden sonra birinci yılını tamamlamadan 2020'de pandemiyle yüzleştik. Pandemi deyip geçmeyin. Bugün buradayız ama pek çok insan tedirgin. Belediye kaynakları aşağı indi, belediyenin kamu içni harcadıkları kat be kat yukarı çıktı. O süreçte hem salgın hem deprem sürecinde İBB başta olmak üzere millet ititfakının belediye başkanlarının ve cumhur ittifakının da belediye başkanlarınınn büyük bir gayret ortaya koyarak, sıkıntı yaşayan insanlara ulaştığını iddia ediyorum. Bunun dışında bu şehrin en büyük sorunu ne derseniz? Birincisi, trafik. Cumhur İttifakı kendi yaptıkları, ettikleri hizmetler bunlarla ilgili göklere çıkarılıyor ama eksikliklerini söylemiyorlar. Ben diyorum ki ‘Oy verdik, iktidar oldu’ ama bu şehrin en büyük sorunu trafiktir. Buna hızlı şekilde çözüm üretilmeli. O da çözülecek gibi duruyor. Tunç Bey’in de ifadesiyle yakın bir zamanda bir değişim ve rahatlama geleceği iddia ediliyor. O sözün arkasında da duruyor kendisi. O yüzden bizde sorunun çözüleceğini düşünüyoruz.

Toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın yanısıra İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem, İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yiğit Kumman ve İYİ Parti İzmir  İl Başkan Danışmanı Berrin İpek Değirmenci de katıldı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP