DOLAR 32,3782 0.18%
EURO 35,0279 -0.18%
ALTIN 2.324,830,24
BITCOIN 2258276-1,05%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
İZFAŞ'tan fuar atılımı… 2022'de 31 fuara ev sahipliği yapacak

İZFAŞ'tan fuar atılımı… 2022'de 31 fuara ev sahipliği yapacak

ABONE OL
17 Mayıs 2023 01:43
İZFAŞ'tan fuar atılımı… 2022'de 31 fuara ev sahipliği yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZFAŞ 2002 yılına hızlı başladı. Bu yıl düzenlenecek olan 31 fuar ve etkinlikle ilgili tanıtım  toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İZFAŞ, İzmir ekonomisine can suyu olacak. 31 fuarın kentin refahını büyüteceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İZFAŞ şehrimizin ekonomisini büyütmeye devam edecek” dedi.​

DEMOKRAT GÜNDEM- İZFAŞ fuarları, festivalleri ve etkinliklerini 2022 yılında arttırıyor. 2022 yılında 31 fuarın yapılacağı İZFAŞ fuarları ile ilgili lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarlar kenti İzmir misyonuna uygun vizyonla hareket etmeyi sürdüreceklerini belirtti. 

Başkan Soyer,  “İzmir için ana hedefimiz şehrimizin refahını büyütmek ve adil bölüşümünü sağlamak. İzfaş fuarları olmadan bu hedefe ulaşmak mümkün değil. Taksicisinden otelcisine kahvecisine kadar herke payına düşeni alıyor. İzfaş şehrimizin ekonomisini büyütmeye devam edecek” dedi. 

""

FUARLAR İSTİHDAMI DA ARTTIRIYOR 

“Fuarlar istihdamı arttırıyor. Dünya genelindeki fuarların yıllık ekonomik büyüklüğü 137 milyar dolar. 3.2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. İzmir’de daha fazla ve nitelikli fuarların açılması şehrimize de doğrudan katkı sağlıyor. Sadece metrekare olarak büyütmek değil bunun ötesinde ihracatı da büyüterek ülkenin refahını büyütmek” diye konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2022 yılında 31 fuara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZFAŞ’ın sektörlerimize, ihracata ve kent ekonomisine katkısını 2022 yılında da büyüterek sürdürmeye kararlıyız. 2022 boyunca, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de, dört mevsim boyunca çok sayıda fuar düzenleyeceğiz. Bu yıl fuar sayımız iki katına çıkıyor. İZFAŞ’ın iş birliği yaptığı misafir fuarlarla birlikte İzmir, 2022 yılında 31 fuara ev sahipliği yapacak. Bu yıl İZFAŞ 14 yeni fuarı şehrimize getirecek. Yeni fuarlarımızı planlarken, İzmir’in ve Türkiye’nin üretim ve ihracat trendlerini titizlikle inceledik. Hizmet; imalat ve sanayi; tarım ve gıda sektörlerine öncelik verdik. Terra Madre, FLOWERA İzmir Süs Bitkileri, Peyzaj ve Kesme Çiçek Fuarı ve LOGISTECH Lojistik, Depolama Teknolojileri Fuarı İZFAŞ’ın kendisinin düzenleyeceği üç yeni fuar.

8 YENİ FUAR GELİYOR

2022’de İZFAŞ ortaklık modeliyle sekiz yeni fuar düzenleyecek: MA-TECH Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, Road2Tunnel Köprüler, Tüneller ve Karayolları Fuarı, We-cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarı, Brandex Bayilik, Marka Zinciri Geliştirme ve Yatırım Fuarı, IBS Anne Bebek Çocuk Fuarı, Yapı, Emlak ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı ve İzmir Kuyumculuk Fuarı. İZFAŞ’ın ev sahipliği yapacağı yeni fuarlar ise, Gıda Fuarı, Hobi Spor Festivali ve Marentech EXPO Deniz Üstü Enerji Teknolojileri Fuarı. 2022’de Dünyanın en önemli temiz gıda hareketi Slow Food önderliğinde bugüne kadar İtalya’da gerçekleştirilen Terra Madre Fuarı’na, ilk defa Terra Madre Anadolu adıyla İzmir’de ev sahipliği yapacağız.  Şehrimizin fuarlar şehri olarak anılmasının özü olan, Cumhuriyet tarihimizin en eski kurumsal uluslararası etkinliği olan 91. İzmir Enternasyonal Fuarı Eylül 2022’de Terra Madre Anadolu ile eşzamanlı gerçekleşecek. Terra Madre Anadolu sayesinde, İzmir’in ve Anadolu’nun yerel ürünlerini dünyaya tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda küçük üreticilerimizi doğrudan ihracatçı haline getireceğiz. Öte yandan, dünya devi Marble İzmir, IF Wedding Gelinlik Fuarı, Fashion Prime, Olivtech, TTI Travel Turkey, Ekoloji, ShoeExpo ve Leather and More fuarlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da nitelikli satın alımcıları İzmir’e getirecek. Var olan misafir fuarlarımız, Pet İzmir, Beauty İzmir, Modeko Mobilya Fuarı, HORECA ve AgroExpo büyüyerek devam edecek” şeklinde bilgi verdi. 

İZMİR’İ DÜNYA İLE BULUŞTURACAK VE ÜLKEMİZİN FUARCILIK ALANINDA YÜZ AKI OLACAK

“Fuarcılık sektörü, oluşturduğu doğrudan ve dolaylı ticari potansiyelle pek çok sektörü besliyor, satışa mecra oluyor, istihdamı arttırıyor. Küresel Fuar Endüstrisi Birliği (UFI)’nin açıkladığı rakamlara göre, dünya genelindeki fuarların yıllık ekonomik büyüklüğün 137 milyar dolar. Dünya fuarcılık endüstrisi, doğrudan ve dolaylı olarak 3,2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. 325 milyar dolarlık iş hacmine aracılık ediyor. Hal böyle olunca, İzmir’de daha fazla ve nitelikli fuarların açılması şehrimize de doğrudan ekonomik katkı sağlıyor” şeklinde sürdüren Başkan Soyer, “İZFAŞ’ın temel gayesi fuarları sadece metrekare olarak büyütmekle sınırlı değil. Bunun ötesinde, ihracatı büyüterek ülkemizin refahını büyütmek.Ülkemizin temel meselesi, ekonominin çöküşü ve yoksulluktur. Bu nedenle seçim kampanyamızdan itibaren söylüyor ve uyguluyorum…İzmir için ana hedefimiz, şehrimizin refahını büyütmek ve adil paylaşımını sağlamaktır.- Biliyorum ki İZFAŞ fuarları olmadan bu hedefe yürümemiz mümkün değil. İZFAŞ, 2022 yılında da şehrimizin ekonomisini ve ülkemiz ihracatını büyütmeye devam edecek, İzmir’i dünya ile buluşturacak ve ülkemizin fuarcılık alanında yüz akı olacak. İzmir’in “Fuarlar Kenti” olma hedefini her geçen gün daha da güçlendiren, büyük bir emek ve ciddiyetle fuarcılık alanında ülkemize öncülük eden İZFAŞ’taki çalışma arkadaşlarıma, İZFAŞ ortaklarımız İZTO, EBSO, EİB ve İTB’ye ve tüm diğer paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.  2022 yılında gerçekleşecek tüm fuarlarımızın ülkemize ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesini yaptı.

""

ZEKERİYA MUTLU: ÜRÜNLERİMİZİ PAZARLAYACAĞIZ BU FUARLARDA

İEBOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Fuar yazdığınız zaman akla ilk gelen İzmir. İzmir yazdığınız zaman yanına ilk gelen fuar olur. Biz öyle bir servetin, mirasın üzerindeyiz. Bu, İzmir ve fuarın birleşik bize kalan mirasını, yerel yönetimlerle kamuyla geliştirerek kentimize, ülkemize, dünyaya hizmet için çaba sarf ediyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

MUTLU: BU FUARLARDAN DALGA DALGA TÜM ESNAF YARARLANIYOR

“2022’de 30’a yakın fuar gördüm. Emeği geçenlere şükranlarımı iletiyorum. Çok önemli ihtisas fuarları. Biz de esnaf teşkilatı olarak ürettiğimiz ürünlerle katılacağız” diyen İESOB Başkanı Mutlu, “Bu fuarların diğer sektörlere olumlu katkıları var. Mermer fuarında otellerde konaklayacak yer bulunamamaktadır. Komşu illerde bile yer kalmıyor. Bu fuarlardan dalga dalga tüm esnaflarımız yararlanıyor. En son yapmış olduğumuz Travel Turkey Fuarı’nda ulaşımda yüzde 27’lik net bir artış yakaladık” diye konuştu.

""

 

ENDER YORGANCILAR: YABANCI YATIRIMCILARIN TERCİHİ İZMİR

İzmir’in sanayi kenti kimliğine vurgu yaparak, “İzmir’imizin 330 bin metrekarelik alan Kültürpark ile hakikaten fuar konusunda çok şanslıyız. Yabancı yatırımcılar İzmir’i tercih ediyor. İzmir bir sanayi kenti. Üretmiş olduğu ürünlerin sergilenmesi lazım. İşte onlar fuarlarla oluyor. 2022 yılını İzmir için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde  bir konuşma yaptı.

 

""

MAHMUT ÖZGENER: PANDEMİ SEBEBİYLE EN FAZLA YARA ALAN SEKTÖR FUARCILIK OLDU ANCAK…

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, pandemi sürecinin en fazla fuarcılık sektörünü etkilediğine dikkat çekerek, “Yüksek nitelikli fuarların kentlere doğrudan ve dolaylı katkıları büyük. Bu organizasyonları çok önemsiyoruz. Şehrimizi geleceğe taşıyan bir yapı olarak görüyoruz. Pandemi sebebiyle en fazla yara alan sektör fuarcılık oldu. Fiziki fuarlar düzenlenemedi. Milyonlar biraraya gelemedi. Tüm ülkeler kaynak aktarmaya ve dijital çözümler üretmeye çalıştı. Türkiye’de de fuarların sanal ortama taşınması sağlandı. Büyükşehir belediye başkanımızın öncülüğünde neredeyse fizikisini aratmayacak şekilde Fuar İzmir’i sanal ortama taşıdı. Biz de destekledik. Sanal fuarları teşvik ederken fiziki fuarlardan vazgeçmedik. Mümkün olabilen her fırsatta fiziki fuarları teşvik ettik. 20’ye yakını İZFAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek. 2022 yılında yepyeni ve gelecek vaat eden yeni organizasyonlarda da biraraya geleceğiz. Yeni fuarları destekleyerek büyüteceğiz. Yeni fuar projeleri olduğunu da biliyoruz. Mevcut fuarlarımızın büyümesine ve içlerinden yeni fuarlar doğmasına da şahitlik edeceğiz. Fuarda biz de varız. İzmir’i fuarlar kenti yapmaya kendini adamış İZFAŞ ve İBB Başkanımız ve belediyemiz başta olmak üzere katkı koyanlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Verimli, kazançlı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

""

FUAR İZMİR HAKKINDA:

İzmir, 2022 yılında misafir fuarlarıyla birlikte toplam 31 fuara ev sahipliği yapacak.

DÖRT MEVSİM FUAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; fuarları, festivalleri ve kültür-sanat etkinlikleri ile fuarcılık anlayışını dört mevsime taşıyor. 2021 yılının ikinci yarısında fuarlarını artıran İZFAŞ; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen fuarlar ile 34 sektör ve 210 alt sektörü ağırladı. Türkiye’nin fuar kenti İzmir, yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar dolara ulaşan yılsonu ihracat rakamına da önemli katkı sağladı. 2022 yılında ise 11 yeni fuarla birlikte İzmir, misafir fuarlarıyla birlikte 31 fuara ev sahipliği yapacak.

YENİ FUARLAR NELER? 

İZFAŞ Terra Madre, Flowera, Logistech fuarlarını takvimine eklerken, Wecycle, Brandex, IBS Anne, Bebek ve Çocuk, Road, Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri, İmatech, Kuyumculuk ile Yapı, Emlak ve Kentsel Dönüşüm fuarlarını güç birliği yaptığı fuarcılık firmaları ile hayata geçirecek. Bu yıl dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food önderiğinde iki yılda bir İtalya'da yapılan Terra Madre Gastronomi Fuarı, Terra Madre Anadolu İzmir, bu yıl 2 – 11 Eylül'de Kültürpark'ta organize edilecek. 91. İzmir Enternasyonel Fuarı ile eş zamanlı Türkiye'de ilk kez düzenlenecek fuar, küçük üreticileri dünya ile buluşturacak.

FUAR SAYISI İKİ KATINA ÇIKACAK 

İZFAŞ 2021-2024 stratejik hedefleri doğrultusunda fuarlarını iki katına çıkartmayı ve Fuar İzmir'in kapılarını 365 gün açık tutmayı hedefliyor. Yenilenen uluslararası fuarcılık vizyonu ile İZFAŞ; daha rekabetçi bir ticaret ortamı oluşturarak yüksek katma değerli üretimi ihracatla buluşturuyor. Ülke ekonomisinin büyümesine öncelik etmenin yanı sıra tanıtım ve turizm faaliyetlerine katkı sunan İZFAŞ, fuar takviminde sektörlerin talebi doğrultusunda ilkbahar ve sonbahar aylarında yoğunlaşacak.

""

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP