DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9887 -0.27%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 22943262,30%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
İzmir Kent Konseyi (İKK) 11 yaşında /İKK Başkanı Işık: ‘Gelin birlikte yürüyelim, katılın birlikte yönetelim’

İzmir Kent Konseyi (İKK) 11 yaşında /İKK Başkanı Işık: ‘Gelin birlikte yürüyelim, katılın birlikte yönetelim’

ABONE OL
8 Haziran 2021 12:17
İzmir Kent Konseyi (İKK) 11 yaşında /İKK Başkanı Işık: ‘Gelin birlikte yürüyelim, katılın birlikte yönetelim’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Kent Konseyi’nin (İKK) 11. Kuruluş yıldönümü üyeler ve katılımcı üyelerle birlikte kutlandı. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda konuşan İKK Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir’in sorunlarının ortak akılla çözülmesi amacıyla önemli faaliyetler gerçekleştiren konseye katkıda bulunmak isteyenlerle birlikte yol aldıklarını dile getirerek, “Gelin birlikte yürüyelim, katılın birlikte yönetelim’ dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İKK’nın gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, emek ve demokrasi güçleri ve İzmirlilerin ortak akıl, öneri ve talepleri doğrultusunda yönetildiğini belirtti.

‘GELİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM, KATILIN BİRLİKTE YÖNETELİM’

İKK Başkanı Işık, “İKK hak temelli stk’ların esasen var olduğu, meslek örgütlerinin katkıda bulunabildiği, emek ve demokrasi güçlerinin bugün Türkiye’de çok ihtiyaç duyduğumuz demokratik otokrasiye karşı özgürlüklerden ve haklardan yana tutumunu yansıttığı ve elbette her şeyden önce İzmirlinin İzmir için daha iyi bir İzmir yaşamı için arzu ettiklerini gerçekleştirmek üzere yola koyulduğu bir buluşma merkezi. Bu nedenle çağrımızı tekrarlıyorum; ‘Biz el ele olmak istersek dünyada hiçbir şey karşımızda duramaz’. Gereken fedakarlığı, olgunluğu birbirimize gösterebilirsek, birlikte yürümemizin önünde ve güçlenmemizin önünde, bu ülkede demokrasiyi yükseltmenin önünde hiçbir güç duramaz. Onun için sesleniyoruz; ‘Gelin birlikte yürüyelim, katılın birlikte yönetelim’” çağrısında bulundu.

‘BARIŞIN, HUZURUN İZMİR’İNİ YARATMAK İÇİN VARIZ’

Konuşmasına, “Sizlerle bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. İKK bugüne kadar hepinizin yakinen bildiği gibi Mustafa Kemal’in ülküsü çerçevesinde dünyayla barışık, buluşmaya aday bir İzmir yaratmak için var. Hepimizin dediği gibi ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini hayata geçirmek için var. Barışın, huzurun İzmir’ini yaratmaya katkıda bulunmak için var. Daha müreffeh bir İzmir’i ortak akılla hayata geçirmek, barış içinde farklılıklarımızla ama kardeşçe, eşit insanlar olarak yaşamayı geliştirmek için var. Bizim için hepimizin paydaş ve eşit olduğu bir yaşamı üretmek, İzmir’in ne sorunu varsa çözmeye akıllarımızı birleştirerek müdahil olmak, katkıda bulunmak en önemli varlık nedenimiz. Yani İzmir’in ortak akıl merkezi bir konsey olmak derdindeyiz, mücadelemiz de bu yönde” diye başlayan İKK Başkanı Seniye Nazik Işık, geçmiş dönemlerde İKK’ya katkı koyan gönüllü ve yöneticilere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

""

‘BU BİRİKİMİN SÜRDÜRÜCÜLERİ OLACAĞIZ’

Işık, “Bugüne kadar İKK’ye emek veren tüm gönüllülere, yöneticilere minnet ve şükranlarımızı sunmak isteriz. Kent Konseyi bugüne geldiyse bizden önce de var olan, emek veren, katkıda bulunan, yöneten ve eyleyen tüm arkadaşlarımızın, İzmirlilerin gönlüyle, emeğiyle, aklıya var oldu. Biz de bu birikimin sürdürücüleri olacağız” dedi.

‘GÖRDÜĞÜMÜZ DESTEK VE DAYANIŞMAYA MÜTEŞEKKİRİZ’

Türkiye’deki tüm kent konseyleriyle işbirliği ve dayanışma içinde olduklarını anlatan İKK Başkanı Işık, “Büyükşehir kent konseyleri buluşmalarını başlatmıştık. 4 toplantıyı yaptık, şimdi beşinci toplantıyı İKK olarak düzenleyeceğiz. Ortak sorunlara çözüm bulmak amacıyla bizim için önemli bir çalışma oldu. Deprem sonrasında yaşadıklarımızla İKK’nın yaptıklarıyla diğer tüm konseylerden gördüğümüz destek ve dayanışmaya müteşekkiriz. Dayanışmamız baki olsun, gücümüz güçler olsun” diye konuştu.

İKK BAŞKANI FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Işık, İKK’nın pandemi sürecindeki çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Pandemiyle birlikte büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’in başlattığı üst kurul oldu. İKK olarak bu kurulda daimi olarak yerimizi aldık. Kurula dönük belediyemizin yapması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerimizi her hafta pazartesi yapılan toplantılara ön çalışmalarımızla meclislerimizin ön gördüğü çalışmalarla, örneğin çocuk meclisi sayesinde 7 eğitim toplantısı yaparak, ihtiyaç ve görüşleri ilettik. Mültecilerin hizmetlere ulaşımıyla ilgili yapılması gerekenlerle ilgili 4 büyük toplantıyla, 26 kuruluşla çalıştık. Engellilerle, çocuklarımızın üniversite ve lise sınavlarıyla ilglii sorunların çözümüyle ilgili konuları kriz masasına sunduk. Önümüzdeki günlerde kriz masasına bir kent konseyi dahil olduğunda, ne gibi çalışmalar yapılabiliri bir kitap halinde örnek olsun diye Türkiye Kent Konseyleri’nin birikimini armağan etmek istiyoruz. Politika, arama çalışmalarımız devam ediyor. Zoom üzerinden yürüttüğümüz çok sayıda panel ve farkındalık çalışması yürüttük.”

HAZİRAN SONUNDA ÇANKAYA’DAKİ YENİ BİNAYA GEÇİLECEK

Kent konseyinin Çankaya’daki yaklaşık bin metrekare alana sahip yeni binasına ay sonunda geçeceği müjdesini de veren İKK Başkanı Seniye Nazik Işık, şunları söyledi: “Şu anda bizim yepyeni bir güzel merkeze sahip olduk. Çankaya’da, eski NATO genel sekreterliği binasının 2. Katı tamamen İKK’ya ait oldu. Kent konseyi binamız haziran sonuna kadar hazır hale gelmiş olacak. Hepimizi en kısa zamanda orada olmaya davet ediyorum. Bizim için çok önemli gelişmelerden bir tanesi de, büyükşehir meclisini kullanamaz hale geldiği için vücut bulduğunu henüz göremediğimiz durum ama, belediye meclisinin genel kurullarında bizim de bir koltuğumuz var, temsil edildiğimiz bir yer var. Tunç Başkana bu konudaki yürütme kurulu kararımızı ikiletmeden hayata geçirdiği için teşekkür ederim.”

""

‘GÖRÜŞLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

İKK Başkanı Işık, belediyelerin 2022 bütçesinde hangi konu ve faaliyetlere yer vermesi gerektiğiyle ilgili görüş ve önerileri de almak istediklerini vurguladı. Işık, “Yürütmekte olduğumuz önemli bir çalışmadan da söz etmek istiyorum. 21 Haziran’a kadar kuruluşlarımızın görüşlerini gönderebilirsiniz. 2022 belediye bütçesi nelere yer vermeli, hangi konulara ve faaliyetlere yer ayırmalı konusundaki önerilerinizi, stratejik kaynak dağılımında pandemi, deprem gibi durumda değiştiği için, yenilenmesi gereken bir durum arz ediyor. Bu değişimde, revize çalışmasında neleri ele almalı, nelere yer vermeli konusundaki görüşleriniz önemli. 3. Bizim için özel önem taşıyan bir diğer konu da, Kent Konseyi’ni ne yaparken görmek istersiniz? Ve ne yaparsa içinde olmaya daha fazla İzmirli devam edecek? Gelecek ve bizimle buluşacak. Bu 3 konuda sizlerden özel beklentilerimiz var” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP