DOLAR 32,5688 0.25%
EURO 34,7156 -0.1%
ALTIN 2.491,810,31
BITCOIN 20691703,44%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İzmir Milli Kütüphane'nin simge ismi 'Ulvi Puğ': 'Ben bambaşkanlık sistemi diyorum'

İzmir Milli Kütüphane'nin simge ismi 'Ulvi Puğ': 'Ben bambaşkanlık sistemi diyorum'

ABONE OL
4 Ekim 2021 07:54
İzmir Milli Kütüphane'nin simge ismi 'Ulvi Puğ': 'Ben bambaşkanlık sistemi diyorum'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı, SODEY Yönetim Kurulu Üyesi, İzmir Kent Kültürü Geliştirme Vakfı Başkanı, Konak Belediyesi Meclis Üyeliği gibi birden fazla görevi başarıyla yürüten Ulvi Puğ ile söyleşimizin ikinci bölümüne siyaseti de ekledik. Ülke geneli ve İzmir’de siyasette kullanılan ayrıştırıcı ve kavga dilinin olumlu sonuçlar doğurmayacağının İzmirliler tarafından da çok iyi algılandığını kaydeden Avukat Ulvi Puğ, kavga dilinden uzak bir tutum sergileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir için değerli bir şans olduğunu kaydetti.

DEMOKRAT GÜNDEM-RÖPORTAJ HABER-İKİNCİ BÖLÜM- İktidarın değişeceği bir iklimin oluştuğunu belirten, Başkanlık Sistemi’ni Bambaşkanlık sistemi diye nitelendiren ve bu sistemin Türkiye’de tutmadığını savunan İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Ulvi Puğ, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönüşün gerekçelerini de söyleşimizde anlattı.

“İktidarın değişeceği bir iklim oluştu diyoruz. Biz Cumhuriyet’i bunu demokrasi ile taçlandıracağız. Daha demokratik hale getireceğiz” diyen Avukat Ulvi Puğ, mevcut Başkanlık Sistemi’ne yönelik eleştirilerini ardı ardına sıraladı.

""

“BEN BAMBAŞKANLIK SİSTEMİ DİYORUM”

Puğ, eleştirilerini, “Ben mevcut sisteme Başkanlık değil Bambaşkanlık Sistemi diyorum. Çünkü başkanlık sistemi bu değil. Başkanlık sistemi kuvvetler ayrılığına dayalı olarak yapılır. Mevcut sistem tüm yetkileri bir kişide topluyor ve kutuplaşma üzerine oturtulmuş söylem ve uygulamalar ile yüklü. Atatürk’ün saraydan aldığı ulusal egemenliği biz şimdi kendi ellerimizle başka bir saraya teslim etmiş görünüyoruz. Seçilmiş krallık müessesesi diyorum ben duruma. Hiçbir kurum çalışmıyor. Geçenlerde AK Partili arkadaşlar, ‘Ulvi Bey çok eleştiriyorsunuz, nedir bizle sorununuz?’ diye sordu. ‘Sorun şu, ülke çoklu organ yetmezliği yaşıyor’ yanıtını verdim. Hiçbir organ çalışmıyor, yasama-yürütme-yargı, üniversiteler. Vatandaşa hesap vermek gibi bir külfete katlanılmıyor. Herkes bir kişiye hesap versin yeterli anlayışı var. Onun için bizim parlamenter sisteme gerçekten dönmemiz gerekiyor” şeklinde özetledi.

“TUNÇ BEY’İN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İYİ İNSAN OLMASI”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir için büyük bir şans olduğunu da kaydeden Ulvi Puğ, yapılan sert eleştirileri ise hakkaniyetsiz bulduğunu dile getirdi.

""

“İZMİR İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR ŞANS, EN ÖNEMLİSİ KAVGA DİLİ YOK”

Puğ, büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in kavga dilini sevmediğini, İzmirlilerin bu yaklaşımı giderek daha fazla sevdiğini kaydederek, “Tunç beyin en önemli özelliği iyi insan olması. Tunç Bey İzmir için hakikaten çok değerli bir şans. Hem vizyonu olan hem uygulama cesareti olan biri. Başarıya giden yol, sevmeyi bilmek, bilmeyi sevmek ve cesurca uygulamak. Bu üç özellik de var. En önemlisi kavga dili yok. Öyle bir hale geldi ki hırslı ve kurnazlar pirim yapar hale geldi artık. Bize azim ve zeka gerekiyor halbuki. Azim ve zekadan erdemleri çıkarırsanız geriye hırs ve kurnazlık kalır. Erdem fren mekanizması bizde neredeyse çıkarılmış durumda. Herkes hırslı ve kurnaz hale geldi. İşte tüm bu nedenlerden dolayı ısrarcı olmamız lazım. Onun için Tunç Soyer gibi modeller çok önemli. İlla kavga dilini kullanmaya gerek yok. Aslında kalitede ısrar ederseniz Türk toplumu bunu algılıyor. Onun için doğru model olmak da ısrarcı olmamız lazım. Bu model oturacak, tutacak” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP