DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20839802,26%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
İYİ Partili Erhan Usta, Hatay Valisi’nin İstifa Etmesine Tepki Gösterdi: Millet Cezalandırılmalarını Beklerken, Bunlar Mükafat Bekliyorlar

İYİ Partili Erhan Usta, Hatay Valisi’nin İstifa Etmesine Tepki Gösterdi: Millet Cezalandırılmalarını Beklerken, Bunlar Mükafat Bekliyorlar

ABONE OL
16 Mart 2023 20:51
İYİ Partili Erhan Usta, Hatay Valisi’nin İstifa Etmesine Tepki Gösterdi: Millet Cezalandırılmalarını Beklerken, Bunlar Mükafat Bekliyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Hatay Valisi istifa etmiş. Nihayet bir istifa geldi derken Hatay Valisi milletvekili olmak için istifa etmiş. Utanmazlığın bu kadarı olur. Hangi işi bitirdin, ne başarı gösterdin, ne mükafatı bekliyorsun da şimdi milletvekilliği için istifa ediyorsun? Zamanı mı?" diyerek Hatay Valisi'nin istifasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu’nda, “Meteoroloji, ‘Şu bölgede kuvvetli rüzgar var’ diyor. Devletin bir kurumu orada uyarı yapıyor, devletin diğer bir kurumu da gidiyor oraya çadırkent kuruyor. Doğru düzgün çadır kurmayı başaramayan bir yönetim, millete kalıcı konut vaadinde bulunuyor. Yapacağı bir şeyi, bir göz boyama, bir yalan üzerinden siyaset yapıyor. Millet 30 gün sonra çadırla ancak buluştu ve çadırları düzgün bir yere koymadın. Çadırlar ya rüzgarla ya tsunamiyle ya selin altında kaldı. Bunları yapamayan iktidar, şimdi ‘Ben kalıcı konut yapacağım’ diyerek, böyle bir palavrayla siyaset yapıyor. Merak ediyoruz, bu afeti daha ne kadar felakete çevireceksiniz” dedi.

Erhan Usta, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, deprem bölgesi Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Usta, şunları söyledi:

"BİR SKANDALLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR"

“Bölgede yağış var ve AFAD’ın çadırlarını su bastı. Depremzedeler, geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldılar. Yeniden bir barınma sorunu, maalesef başladı. Çadırların doğru düzgün yerlere kurulması o kadar önemli ki daha önce İskenderun’da deniz kenarına kurulan çadırkentlere tsunami uyarısı yapılmıştı. Şimdi de kanallar üzerine çadırlar yapılması sonucunda depremzedeler yeni bir mağduriyet ve yeni bir skandalla karşı karşıya kaldılar.

"DAHA AFETİ NE KADAR FELAKETE ÇEVİRECEKSİNİZ"

Meteoroloji, ‘Şu bölgede kuvvetli rüzgar var’ diyor. Devletin bir kurumu orada uyarı yapıyor, devletin diğer bir kurumu da gidiyor oraya çadırkent kuruyor. Doğru düzgün çadır kurmayı başaramayan bir yönetim, millete kalıcı konut vaadinde bulunuyor. Yapacağı bir şeyi, bir göz boyama, bir yalan üzerinden siyaset yapıyor. Millet 30 gün sonra çadırla ancak buluştu ve çadırları düzgün bir yere koymadın. Çadırlar ya rüzgarla ya tsunamiyle ya selin altında kaldı. Bunları yapamayan iktidar, şimdi ‘Ben kalıcı konut yapacağım’ diyerek, böyle bir palavrayla siyaset yapıyor. Merak ediyoruz, bu afeti daha ne kadar felakete çevireceksiniz?

"KIZILAY SKANDALLARI BİTMİYOR"

Kızılay skandalları bitmek bilmiyor, AFAD’dan yeni bir skandal gündeme geldi. Şöyle bir iddia var; on binlerce insan enkaz altındayken AFAD, kendi kontrolündeki vinçleri, enkaz kaldırmak isteyen vatandaşlara saati 10 bin liradan parayla kiralıyor. Bununla ilgili dünya kadar mahkemelik olay var. Bu iddialar basında yer aldı. Herhangi bir açıklama veya yalanlama gelmedi. Vatandaş mahkemeye gidiyor. Gidip parasını veriyor, AFAD’dan vinç kiralıyor ve oradan evladını kurtarmaya çalışıyor. Böyle bir rezalet dünyanın neresinde görülmüştür? Niye bununla ilgili, bakanlardan herhangi bir açıklama yok?

"UTANMAZLIĞIN BU KADARI OLUR"

Hatay Valisi istifa etmiş. Nihayet bir istifa geldi derken Hatay Valisi milletvekili olmak için istifa etmiş. Utanmazlığın bu kadarı olur. Hangi işi bitirdin, ne başarı gösterdin, ne mükafatı bekliyorsun da şimdi milletvekilliği için istifa ediyorsun? Zamanı mı? Bu istifa da nasıl kabul edildi anlamıyorum. Bakanlar, AFAD Başkanı, Kızılay Başkanı, valilerin cezalandırılmasını beklerken bunlar ödül bekliyorlar.

Deprem koordinatörü Fuat Oktay’dan haber yoktu, kendisi piyasaya çıktı dedi ki ‘115 milyarın 74 milyar lirası hesaba yatırıldı’. Buradan soruyoruz; diğer paralar nerede? Yatırılmayacak paralar mı vaat edildi. Zaten bunun sadece 90 milyar lirası kamu kuruluşları tarafından vaat edilmişti. Kamu bile hile mi yaptı? Yatıramayacağı, veremeyeceği bir parayı mı vaat etti?

"BUNUN İKTİSADEN DE MÜMKÜN OLMAYACAĞINI ANLATTIK"

İçişleri Bakanı, ‘Devlet, milletten yardım istiyor. Bunda eleştirilecek ne var’ demiş. Cumhurbaşkanı çıkıyor, ‘Her şeyi mükemmel yönetiyoruz. Hiçbir şeye ihtiyaç yok’ diyor. Sonra tutuyor, ‘helallik’ istiyor. Kendi içerisinde çelişiyor. AFAD’ın bağlı olduğu birimin bakanı da ‘Bizim kahvaltı, çay, şeker, terlik, pijama ihtiyacımız var’ diyor. Siz daha milletin terliğini, çayını, şekerini verememişsiniz, tutuyorsunuz ‘Kalıcı konutunu vereceğiz’ diyorsunuz. Nasıl böyle bir yalan olabilir anlamak mümkün değil. Bunun iktisaden de mümkün olmayacağını anlattık.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP