DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.304,121,19
BITCOIN 22930743,55%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
İzmir’de 2 kişinin öldüğü arazi kavgasında flaş gelişme!

İzmir’de 2 kişinin öldüğü arazi kavgasında flaş gelişme!

ABONE OL
24 Ocak 2023 11:12
İzmir’de 2 kişinin öldüğü arazi kavgasında flaş gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan pompalı tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı; Fikriye Vatansever (54) ve oğlu Şaban Vatansever'in (34) hayatını kaybettiği, eşi Remzi Vatansever'in (57) ise yaralandığı kavgayla ilgili iddianame hazırlandı ve istenen hapis cezaları belli oldu.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, aralarında ortak olarak aldıkları arazi nedeniyle husumet bulunan Seyit Ali Günay ile bacanağı Remzi Vatansever arasında geçen 12 Ağustos'ta Menderes Mahallesi 1151 Sokak'ta tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek pompalı tüfek, sopa ve taşların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

""

Yakınlarının da karışmasıyla kavga büyüdü. Kavgada Remzi Vatansever, isabet eden saçmalarla yaralanırken eşi Fikriye Vatansever ve oğlu Şaban Vatansever hayatını kaybetti. Seyit Ali Günay'da olayda taşla hafif yaralandı. Anne-oğul, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ertesi gün Koşukavaklı Hacı Abdullah Camii'nde kılınan namazın ardından Yeni Görece Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis tarafından gözaltına alınan Günay ve oğlu Birhan Günay çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Savcılığın soruşturmasının ardından iddianame hazırlandı. İddianamede Birhan Günay için 'kasten öldürmeye azmettirmek' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs', babası Seyit Ali Günay için ise 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından 2'şer kez müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Remzi Vatansever'in de 'birden fazla kişi hakkında silahla tehdit' ile 'taş sopa ile kasten yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapsi istendi.

""

İDDİANAMEDE O GÜN ANBEAN ANLATILDI

İddianamede taraflar arasındaki husumetin nedenine de yer verildi.  Şüphelilerden Seyit Ali Günay'ın 1999 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göçle gelip İzmir'e yerleştiği belirtildi. Günay'ın Türkiye'ye göç etmeden 7 yıl önce de bacanağı Remzi Vatansever'e para göndererek Gaziemir Sarnıç'ta yan yana evlerinin bulunduğu araziyi ortak olarak satın aldıkları, ancak henüz Türk vatandaşlığı olmadığı için arsanın tapusunun Remzi Vatansever adına çıkarıldığı belirtildi. Daha sonra bu arsa nedeniyle aralarında ihtilaf oluştuğu, bunun da yargıya taşındığına yer verildi.

""

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP