DOLAR 32,6371 0.44%
EURO 35,0973 0.27%
ALTIN 2.511,471,11
BITCOIN 20369231,45%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Karikatür mü gerçek mi? Görenler gözlerine inanamıyor…

Karikatür mü gerçek mi? Görenler gözlerine inanamıyor…

ABONE OL
13 Mayıs 2021 13:32
Karikatür mü gerçek mi? Görenler gözlerine inanamıyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet yanlış görmüyorsunuz, fotoğrafını gördüğünüz bu şey renkli kalemle çizilmiş bir karikatür ya da çizgi film karakteri değil, yaşayan gerçek bir canlı türü… Adı pembe alt kanatlı güve ve maalesef bu ilginç canlı için haberler hiç iyi değil…

Fotoğrafta larva halini gördüğünüz pembe alt kanatlı güve, “Phyllodes imperialis, emperyal meyve emici güve” olarak da biliniyor.

Bu canlı türünü ilk kez 1888 yılında Herbert Druce tanımladı. Avusturalya'da Kuzeydoğu Queensland, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu ve Yeni Kaledonya'da nadir olarak rastlanan türün nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya…

""

Daily Mail’de yer alan habere göre, dünya üzerinde çok nadir görülen bu olağanüstü türe, son olarak Avustralya'nın Queensland eyaletinin Gold Coast şehrinde bulunan Currumbin Vadisi’nde rastlandı. Yüzü karikatürlerdeki kafatası çizimlerine benzeyen bu sıra dışı tırtıl, görenleri şaşkına çevirdi.

Kimilerine göre korkunç, kimilerine göre sevimli olan bu tırtılın, Avustralya'da kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Outdoors Queensland tarafından yayımlanan fotoğrafları birçok kişinin bu canlının gerçekten var olup olmadığını sorgulamasına neden oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP