DOLAR 32,3192 0.2%
EURO 35,1054 -0.16%
ALTIN 2.306,661,29
BITCOIN 22840832,68%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor

Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor

ABONE OL
14 Eylül 2021 09:23
Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karabağlar Belediyesi'nin, Kavacık Üzümü'nü geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Geçen yıl salgın kısıtlamaları nedeniyle yapılamayan festivalin, yine binlerce İzmirliyi ağırlaması bekleniyor.

Karabağlar Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve toprak yapısı, iklim koşulları nedeniyle sadece Kavacık'ta yetiştirilebilen üzüm bağlarını korumak amacıyla yoğun çaba harcıyor. Bu amaçla Kavacık Üzümü'ne coğrafi işaret alan Karabağlar Belediyesi, her eylül ayında düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali'nin de marka tescilini yaptırdı.

Geçen yıl koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle festival gerçekleştirilemedi. Bunun yerine sembolik bağbozumu töreni yapıldı. Ancak önlemlerin gevşetilmesinin ardından festivale yeniden izin verildi. Etkinlik 18-19 Eylül tarihlerinde yani bu cumartesi pazar yapılacak.

1 KURUŞ FAZLA GİRSİN DİYE…

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, üzümüyle ünlü Kavacık'ın değerlerini korumaya kararlı olduklarını vurgulayarak, “Festivalimizle bu enfes tattaki üzümü önce Türkiye'ye, sonra da dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Üreticimizin cebine 1 kuruş fazla girsin diye uğraşıyoruz. Kırsal kalkınmayı sağlayabilirsek, bugün önemi daha çok anlaşılan tarımsal üretim sorununu da çözmüş oluruz” dedi.

İzmirlileri hafta sonu yapılacak festivale davet eden başkan Selvitopu, “Festival düzeni ve programı, konuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda gezmeleri, alışveriş yapıp eğlenmeleri için özenle hazırlandı. Umarım tüm konuklarımız keyifli saatler geçirirler” diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI

Hafta sonu Kavacık'ı ziyaret edecekleri, başta üzüm olmak üzere yöreye özgü tarım ürünlerini satın alabilecekleri, çeşitli kültür-sanat etkinlikliklerini izleyebilecekleri bir program bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği festivalin ayrıntılı programı şöyle:

""

18 EYLÜL 2021 CUMARTESİ

10.00 Stantların Açılışı

11.00 Zeybek Gösterisi- Torbalı Koca Efeler Grubu

11.10 Dinleti- Kavacık Türküsü

Özlem-Murat SİNCER

11.20 Protokol Konuşmaları

11.40 Kavacık Üzüm Yarışması Ödül Töreni

14.00 Konser

Ali ÇAKAR (TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı)

(Gün Boyu Çocuklara ve Yetişkinlere Yönelik Atölye Çalışmaları, Maskot Bando, Animasyon Gösterileri ve Üzümlü Lezzet Stantları.)

Gün Boyu Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği performansı…

 

19 EYLÜL 2021 PAZAR

10.00 Stantların Açılışı

12.00 Kukla Gösterisi : “Anadolu’dan Dans Eden Kuklalar”

13.00 Müzikli Balon Gösterisi “Maksat Sanat Merkezi”

14.00 Bando Konseri

(Gün Boyu Çocuklara ve Yetişkinlere Yönelik Atölye Çalışmaları, Maskot Bando, Animasyon Gösterileri ve Üzümlü Lezzet Stantları.)

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP