DOLAR 32,6305 0.41%
EURO 34,7768 0.09%
ALTIN 2.505,920,88
BITCOIN 20195880,11%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim yorumu: Her geçen gün bizim lehimize

Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim yorumu: Her geçen gün bizim lehimize

ABONE OL
22 Ekim 2021 09:53
Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim yorumu: Her geçen gün bizim lehimize
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak "Toplum daha büyük maliyetlere katlanmasın diye 'erken seçim' diyoruz. Yoksa geçen her gün lehimize. Ama biz Erdoğan’ı değil ülkeyi düşünüyoruz. O sadece sarayı düşünüyor" dedi.

Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşla buluşmak üzere Kars’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın erken seçimle ilgili açıklamalarını ve bu talebin gerekçesini şöyle değerlendirdi:

"Biz çağrıyı Erdoğan gitsin diye yapmıyoruz. Biz çağrıyı milletin sırtına daha ağır yükler gelmesin diye, Erdoğan’ı kurtarmak için yapıyoruz. Yani milletin sırtına binmiş, kene gibi milletin kanını emiyorlar. Saray ve şürekası perişan etti milleti. Dolar bazında ihale veren, devlete dolarla borç veren insanların tamamı kazandı. Köprüden, yoldan, tünelden geçen, dolarla bu işten gelir elde edenlerin tamamı kazandı. Bu ülkenin fakir fukarası, çiftçiden emeklisine, sanayicisine kadar herkes kaybetti. Ülkeyi tam bir felakete götürüyor. Ekonomik buhran giderek derinleşiyor.

Toplum daha büyük maliyetlere katlanmasın. Yoksa geçen her gün zaten bizim lehimize, onun lehine değil. Biz bunun da farkındayız ama biz Erdoğan’ı değil ülkeyi düşünüyoruz. O ise sadece sarayı düşünüyor. 'Ben burada oturayım, ne kadar uzun süre oturursam o kadar daha zenginleşirim' diyor. Ben zenginleşirim, çoluğum çocuğum zenginleşir, bizim çevremiz zenginleşir, onun da amacı o. Çünkü Erdoğan ve çevresinin temel hedefi, devleti soyulacak organ olarak görüyorlar. Ne kadar çok soygun yaparlarsa o kadar amaçlarına ulaşmış olacaklar."

Muhalefet partilerinin sık sık dile getirdiği 'erken seçim' çağrısına iktidar cephesinden hep ret yanıtı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim çağrılarıyla ilgili son açıklamasında, daha önce verdikleri "Erken seçim yok" mesajlarını hatırlatarak "Bunlar hala avara kasnak gibi dönüp duruyorlar. Yok böyle bir şey. Seçim zamanında yapılacak" dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP