DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,261,01
BITCOIN 22896801,31%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Kılıçdaroğlu yanıtladı: Millet İttifakı genişleyecek mi?

Kılıçdaroğlu yanıtladı: Millet İttifakı genişleyecek mi?

ABONE OL
9 Mayıs 2021 15:50
Kılıçdaroğlu yanıtladı: Millet İttifakı genişleyecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24'den Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı'nın genişleyebileceği yönündeki açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, var olan sistemden rahatsız olan partilerin ortak geliştirdikleri "güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönme" söylemi bulunduğunu anımsattı.

''MİLLET İTTİFAKI'NI OLUŞTURAN PARTİLER KARAR VERECEKLER''
"Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönelim derken eskiye dönelim değil. Eskinin hatalarını tümüyle telafi ederek, darbe hukukunun bozduğu bütün o anlayışları, düzenlemeleri tümüyle değiştirerek, çağdaş, uygar yeni bir anayasayı oluşturalım ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistem olsun'' sözlerini sarf eden Kılıçdaroğlu, ''İttifakın bileşenleri olarak güçlendirilmiş parlamenter sistemden ne anlıyoruz, bunu da toplumun, vatandaşın önüne koymamız lazım. Bir çalışma yapıyoruz. Sayın Davutoğlu bir çalışma yaptı. Sayın Babacan bir çalışma yapıyor.

Bunu ilkeler haline getirmemiz lazım. Hangi ilkelerden yola çıkarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz, bunları belirledikten sonra Millet İttifakı'nı oluşturan partiler bir araya gelip bir karar vereceklerdir'' ifadelerini kullandı.

''HDP MİLLET İTTİFAKI İÇİNDE YOK''
"Saydığınız partiler arasında HDP yok. HDP'yi nerede tutacak Millet İttifakı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı içinde HDP yok ama HDP'nin yöneticileri de zaman zaman güçlendirilmiş parlamenter sistemden söz ediyorlar. Onların da hakkını yememek lazım." şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP