DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Kim Kardashian ve Kanye West resmen boşandı: 200 bin dolar nafaka alacak

Kim Kardashian ve Kanye West resmen boşandı: 200 bin dolar nafaka alacak

ABONE OL
30 Kasım 2022 09:15
Kim Kardashian ve Kanye West resmen boşandı: 200 bin dolar nafaka alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2004 yılında başlayan bu hikâye tüm dünya tarafından anbean izlendi, attıkları her adım takip edildi, her kavgaları, her ayrılık söylentileri çok konuşuldu. 2014’te evlenen Kim Kardashian ve Kanye West, 2 yıllık bir kavganın ardından çift boşandı.

45 yaşındaki Kanye West ve 42 yaşındaki Kim Kardashian, dünyanın en göz önündeki evliliklerinden birini yaşayarak ve ayrılık sürecinde sayısız skandal habere isimlerini yazdırarak ‘ünlü boşanmaları’ tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. İlk kez 2004 yılında karşılaşıp, bu karşılaşmadan 8 yıl sonra bir ilişki yaşamaya başlayan ikilimiz yıllar içinde çocukları, aldatma ve ayrılık söylentileri ve genellikle Kanye West’in imza attığı birtakım skandallarla hep gündemde kalmayı başardılar.

YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN BOŞANMA SONUÇLANDI!

Kim Kardashian artık bu evliliği sürdürmek istemediğini söyleyerek, Şubat 2021’de Kanye West’ten ayrılmak için mahkemeye dilekçe veren taraf oldu. Çift, o tarihten beri, yani neredeyse 2 yıldır boşanmaya uğraşıyor. Ama derler ya büyük başın büyük derdi olur, West ve Kardashian, büyük servetlerini ve büyük ailelerini nasıl paylaşacakları konusunda bir türlü karar veremediler ve bu süreçte hayatlarına giren yeni isimlerle aşk yaşamaya devam ettiler. Ve boşanma meselesi hep geri planda kaldı.

ABD basınına yansıyan haberlere göre Kanye West bir süredir iki tarafın avukatlarının bir araya geldiği ve boşanma anlaşmasının detaylarını konuştuğu yasal toplantılara gelmiyordu. Bu durumda çocuklarının velayetini tamamen kaybedebileceği konuşulan Kanye, muhtemelen bu ihtimal gerçekleşmesin istediğinden en sonunda masaya oturmayı kabul etti ve taraflar anlaşmayı imzaladı. Bu da aslında çiftin artık boşandığı anlamına geliyor. Artık yapılacak tek şey anlaşma belgelerini mahkemeye sunmak olacak. Bu boşanma da tıpkı evliliğin kendisi gibi büyük ve merak edilen detaylara sahip.

""

VELAYET, SERVETİN VE MÜLKLERİN PAYLAŞIMI…

Mahkemeye sunulacak belgeler anlaşmanın imzalanmasından hemen sonra basın tarafından ele geçirildi ve doğrusunu söylemek gerekirse şu anda tüm Magazin gündemi bu belgelerdeki detaylara eğilmiş durumda.

Çiftin 9 yaşında North, 6 yaşında Saint, 4 yaşında Chicago ve üç yaşındaki Psalm olmak üzere tam dört çocuğu var. Boşanma anlaşmasına göre Kanye ve Kim çocuklarının velayetini ortak şekilde paylaşacaklar. Ancak çifte yakın kaynaklar velayetin çoğunlukla Kim Kardashian’da olacağını ve Kanye’nin çocuklarıyla daha az görüşeceğini söylüyor. Boşanmanın maddi detayları oldukça ilgi çekici zira çift dünyanın en zengin birkaç yıldızı arasında gösteriliyor. Kanye West, anlaşmaya göre bundan böyle dört çocuğunun eğitim ve güvenlik masraflarının yüzde 50'sinden sorumlu olacak.

AYDA 200 BİN DOLAR NAFAKA ALACAK

Mahkeme ayrıca Kanye West’in Kim Kardashian’a her ayın ilk gününde hesabına direkt olarak gönderilecek şekilde 200 bin doları nafaka olarak vermesini emretti. Yani Kim Kardashian her ay Kanye West’ten 200 bin doları sadece çocukları için harcamak üzere nafaka olarak alacak. Gazetelerde yazılanlara göre hem West hem de Kardashian, evliliklerinden önce imzaladıkları evlilik öncesi anlaşmanın anlaşmaları uyarınca eş desteği almaktan feragat ettiler. Yani nafaka olarak belirlenen para sadece çiftin çocukları için kullanılacak.

Kim ve Kanye çiftinin elbette sayısız mülkü de bulunuyor ve bunların paylaşımı da boşanma anlaşmasının en önemli detaylarından biri. TMZ'ye göre, boşanma anlaşmasında West, çocuklarına yakın olabilmek için satın aldığı ve Kim Kardashian’ın yaşadığı eve komşu olan 4,5 milyon dolarlık bir evin tapusunu Kardashian'a devrediyor. Kim Kardashian’ın sahibi olacağı bu beş yatak odalı evin çok tadilata ihtiyacı olduğu ve güzel yıldızın burayı neredeyse tamamen yıkarak yeniden yaptırmayı planladığı öğrenildi. Bu komşu eve ek olarak Kim, çocuklarla birlikte yaşadığı Hidden Hills, California'daki 60 milyon dolarlık mülkün yanı sıra Idaho'daki mülklerinin haklarını da elinde tutacak.

""

EVLERİ BÖLÜŞTÜLER

Anlaşmaya göre Kanye West de 60 milyon dolarlık bir Malibu sahil evinin sahibi oluyor. West bunun yanında Wyoming'de sahip olduğu bir çift çiftlik, Kaliforniya, Calabasas'ta 300 dönümlük bir mülk, Belçika'da bir ev ve Chicago'daki kendi büyüdüğü evi de elinde tutacak.

Kaynaklar, Kardashian'ın 6 ay boyunca West ile genel bir boşanma anlaşmasına varmak için boşuna uğraştığını, West’in sorunun 'çözümüne katılmayı' sürekli olarak reddettiğini söyledi. Çiftin çevresindeki insanlar yaşananları “Kim'in sabrı sınandı, ancak olayları sakince halletti ve sonunda Kanye kendine geldi” diyerek anlattı. Magazin kulislerinden gelen fısıltılara göre Kardashian'ın avukatı Laura Wasser, eski sevgililer arasında bir anlaşmaya varmak için taraflar arasında arabuluculuk yapmada kilit rol oynadı. Eğer bu anlaşma imzalanmasıydı West davayla ilgili ifade vermek zorunda kalacak ve önümüzdeki ay bir duruşma başlayacaktı.

DAVANIN UZAMASINA KANYE SEBEP OLDU

18 Ekim'de Kanye'nin avukatının, davalarının sona ermek üzere olduğunun bir işareti olan bir 'ifşa beyannamesi' sunduğu ortaya çıktı. Bu belgelere göre Kanye, tüm finansal bilgilerini görüşmediği karısının hukuk ekibine devretti ve ayrıca karısının mali durumunu ve mal varlığını nasıl paylaştıracağı konusunda bir anlaşmaya vardı. Kanye'nin son aylardaki endişe verici davranışları, tuhaf açıklamaları ve sayısız markayla anlaşmasının bozulmasına yol açan hareketleri Kim'in kendisini ondan uzaklaştırmasına neden olmuş ve çift yalnızca asistanlar aracılığıyla iletişim kurmaya başlamıştı.

Kim Kardashian 2021’de boşanmak için mahkemeye başvurduğunda yargıçtan artık yasal olarak bekar ilan edilmek istediğini talep etmiş, BOŞANMA sonuçlanmadığı için Kanye West de mahkemeye bu talebin geri çevrilmesi için başvurmuştu. Kanye'nin uğruna savaşmaya devam edebileceği çocuklarının velayeti dışında bir şey kalmamasıyla birlikte bu yersiz ısrar sona ermiş, yargıç, Mart 2022'de Kim’in talebini kabul ederek onu yasal olarak artık bekar ilan etmişti. Zaten hem Kim Kardashian hem de Kanye West Şubat 2021’de gelen bu ayrılık haberinin hemen ardından başkalarıyla görüşmeye ve aşklar yaşamaya çoktan başlamıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP