DOLAR 32,5903 0.35%
EURO 34,8497 0.31%
ALTIN 2.507,150,93
BITCOIN 21028451,57%
İzmir
20°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Kör olmaktan emekli olduğu hastane sayesinde kurtuldu!

Kör olmaktan emekli olduğu hastane sayesinde kurtuldu!

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:27
Kör olmaktan emekli olduğu hastane sayesinde kurtuldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1997 yılında Karşıyaka Devlet Hastanesin’den emekli olan 70 yaşındaki Osman ACAR, sağlığına Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kavuştu.

2016 Mayıs ayında kapatılan Egekent ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri yerine yapılan ve İzmir’in Kuzeybatı bölgesinin en büyük hastanesi olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.

DOKTORUM BANA TÜM DETAYLARI ANLATTI

1997 yılında hasta bakıcı olarak hizmet verdiği Karşıyaka Devlet Hastanesi’nden emekli olan Osman ACAR (70) görme bozukluğunun giderek artması nedeniyle Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunu belirterek “Artık durum rahatsız edici bir hal almaya başlamıştı. Gözümde ki durumun kötüleşmeye başlamasıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdum. Beni muayene eden doktorum mutlaka ameliyat olmamı bana iletti. Çünkü göz tansiyonum çok yüksekti. Bu durum ileride kalıcı hasara yol açabilir ve gözüm ile ilgili kalıcı hasarlar oluşabilir. Bu şekilde ameliyat kararını aldık. Onun bana güven dolu yaklaşımı olmasaydı belki daha fazla vakit kaybedecek, bu durum hayat kalitemi olumsuz olarak etkileyecekti” dedi.

""

GÖZ TANSİYONU TEDAVİ EDİLMEZSE KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİR

Göz tansiyonu tedavisinde, son yıllarda giderek yaygın bir şekilde uygulanmaya başlanan ve klasik glokom cerrahilerine göre daha az komplikasyon görülen GATT (Gonyoskopi Asiste Transluminal Trabekülotomi) tedavisini uygulamaya başladıklarını belirten Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Salih Sertaç AZARSIZ “Bu grup cerrahiler göz içinde uygulunabilme, daha az travma riski, etkin, güvenilir ve hızlı iyileşme potansiyeli gibi özellikleri nedeniyle uygun hastalarda başarılı sonuç vermektedir. Özel bir lens yardımı ile gerçekleştirilen GATT ameliyatı glokom hastalarında ilaca bağımlılığı azaltarak hastaların hayat kalitesinde artış sağlamaktadır. Kliniğimizde 2016 yılından beri psödoeksfolyatif glokom tanısıyla takipte olan hastamızda son dönemde üçlü anti-glokomatöz tedaviye rağmen kontrol edilemeyen göz içi basıncı yüksekliği mevcuttu. Uygulanacak cerrahi hakkında bilgilendirilen hastamıza genel anestezi altında hastanemizde ilk defa uygulanan GATT ameliyatı yapıldı. Postoperatif ilk gün kontrolünde göz içi basıncında anlamlı düşüş sağlanan hastanın takibi kliniğimizde devam edecektir” dedi.

HASTALARIMIZA EN İYİ SAĞLIK HZMETİNİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastalara modern ve nitelikli sağlık hizmeti verdiklerini belirten Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İlker KIZILOĞLU “Toplumsal gereksinimleri çerçevesinde, yüksek kalite standarlarında, modern sağlık teknolojisine sahip, etik ilkelere bağlı, hasta ve çalışan memnuniyeti ile sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Çağın gerektirdiği en ileri tanı ve tedavi yöntemlerini bünyesinde barındıran hastanemiz, çalışanlarımızın ilkelerimize kattıkları değer ile 7 gün 24 saat hastalarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP