DOLAR 32,3788 0.16%
EURO 35,0489 -0.16%
ALTIN 2.324,950,25
BITCOIN 2272184-0,27%
İzmir
23°

AÇIK

üst menü altı
Körfeze boşaltılan su polemiği: Büyükşehir'den açıklama AK Parti'den sert karşılık

Körfeze boşaltılan su polemiği: Büyükşehir'den açıklama AK Parti'den sert karşılık

ABONE OL
16 Mayıs 2021 18:40
Körfeze boşaltılan su polemiği: Büyükşehir'den açıklama AK Parti'den sert karşılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Pier yan hattından atık suların denize döküldüğü iddialarına yönelik açıklama yaptı. Büyükşehir'den yapılan açıklamada " 'İzmir Körfezi'ne atık su deşarj edildiği' şeklindeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir halkının sağlığının siyasi çıkarlara alet olmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Konak Pier civarında Körfez'e kirli su döküldüğü iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Konuyla ilgili AK Partili isimlerden de birçok eleştiri geldi. 

Konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"İzmir Körfezi'ne atık su deşarj edildiği" yönündeki manipülatif iddialara karşı açık cevabımızdır!

Bazı sosyal medya hesaplarından yayınlanan görüntüler üzerinden yapılan "İzmir Körfezi'ne atık su deşarj edildiği" şeklindeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Kemeraltı'nda yapımını sürdürdüğü yağmur suyu hattı yenileme çalışmaları Konak sahil kesiminde devam etmektedir. Çalışma sırasında bölgedeki içme suyu hattının deplasmanı sürecinde zeminden gelen yeraltı suyu, geçici bir süre bahis konusu olan yağmur suyu hattına bağlanmıştır.

Deşarj sırasında körfeze hiçbir şekilde zararlı atık su akışı gerçekleşmemiştir.

Yaşadığımız afetleri bir daha yaşamamak adına altyapımızı güçlendirmeye devam edecek, İzmir halkının sağlığının siyasi çıkarlara alet olmasına izin vermeyeceğiz.

""
AK PARTİ İL BAŞKANI SÜREKLİ'DEN SERT TEPKİ

İAK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin sosyal medyada verdiği mesaja karşı, Büyükşehir Belediyesi'nden 'Zararlı atık akışı gerçekleşmedi' cevabı gelirken, açıklamaların manipülatif olduğu ileri sürüldü. Büyükşehir'in açıklamasının hemen ardından Başkan Sürekli'den bir tepki daha geldi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açılmasında şu ifadelere yer verdi; ''Önce şuna açıklık getirelim! TDK’ya göre ‘MANİPÜLASYON’; “yönlendirme, seçme, ekleme, çıkarma yoluyla bilgileri değiştirme” anlamındadır! Oysa, körfeze deşarj edilen atık su görüntüleri ortadadır! Bu bir belgedir! İzmir kamuoyunun bu pisliği ve kokuyu sorma hakkı vardır! CHP’li yerel idare, bu haklı soruları manipülatif bularak halkın endişesine kayıtsız kalmış; siyasi algı yaratma kozuna sığınmıştır. Alay edercesine yaptıkları açıklama yetersizdir! Görünen o ki, CHP; İzmir’i çantada keklik görme işini, ‘kâle almama’ noktasına taşımıştır!" ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP