DOLAR 32,6016 0.38%
EURO 34,7937 0.12%
ALTIN 2.496,710,51
BITCOIN 20252132,11%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Kritik Türkiye-Mısır görüşmesi sona erdi

Kritik Türkiye-Mısır görüşmesi sona erdi

ABONE OL
6 Mayıs 2021 22:44
Kritik Türkiye-Mısır görüşmesi sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ve Mısır arasında 8 yıl sonra ilk kez gerçekleşen kritik görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada görüşmelerin kapsamlı içerikte gerçekleştiği belirtilirken samimi havada geçtiğine de dikkat çekildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Mısır görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlıklarındaki heyetler arasında 2 gün süreyle Kahire’de gerçekleştirilen istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır istişareleri bugün tamamlandı.

Görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirildiği bildirildi.

DOĞU AKDENİZ'DE BARIŞ VURGUSU

Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak’taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı, Doğu Akdeniz’de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde duruldu.

Tarafların istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendireceği ve müteakip adımları kararlaştıracağı ifade edildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görüşmenin ardından açıklama yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında "Önümüzdeki süreçte ilişkileri normalleştirmek için atılabilecek adımlar konusunda görüşmeler devam edecek" ifadelerini kullandı.

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilmesinin ardından Ankara ile Kahire yönetimleri arasındaki ilişkiler bozulmuştu. İki ülkenin dışişleri heyetlerince yüz yüze yapılan bu görüşmeler, sekiz yıl sonra bir ilk olma özelliği taşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP