DOLAR 32,5427 -0.04%
EURO 34,8348 -0.18%
ALTIN 2.435,040,22
BITCOIN 2100661-2,94%
İzmir
23°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Kuruldan büyükşehir hizmet binası kararı çıktı: 'Süreç tamamlanıncaya kadar….'

Kuruldan büyükşehir hizmet binası kararı çıktı: 'Süreç tamamlanıncaya kadar….'

ABONE OL
17 Eylül 2021 10:52
Kuruldan büyükşehir hizmet binası kararı çıktı: 'Süreç tamamlanıncaya kadar….'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Mimarlar Odası'nın İzmir Depremi'nde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nın mimari değerinin yüksekliği nedeniyle İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na yaptığı başvuru sonuçlandı. Kurul, yerinde tespit çalışmalarının yapılması ve süreç tamamlanıncaya kadar fiziki ve inşai faaliyette bulunulmaması yönünde karar verdi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremde hasar gören büyükşehir belediyesi hizmet binası hakkında mecliste yıkım kararı verilmişti.

Yıkım kararıyla ilgili süreçte, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile yapılan bir protokolle binadaki iki blokta 15 santimetre çökme olduğu, güçlendirme imkanının bulunduğu, ancak bunun yapılmaması gerektiğini belirtilmişti. Bunun üzerinde binanın yıkıldıktan sonra alanda ne yapılacağına dair büyükşehir belediyesi tarafından bir danışma kurulu oluşturulmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, binanın yıkılarak yerine sembolik bir yapı inşa edilmesi önerisinde bulunmuştu.

MİMARLAR ODASI KORUMA KURULUNA BAŞVURU YAPMIŞTI

Süreç bu şekilde ilerlerken TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası İzmir Şubesi ise yerinde tespit çalışmaları sonuçlanıncaya kadar binanın yıkılmaması yönünde düşünerek, İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

ODA KURUL KARARINI AÇIKLADI

Mimarlar Odası yöneticileri, bugün sosyal medya hesaplarından da bir duyuru yaparak başvurularının sonuçlandığını duyurdu. Odadan yapılan açıklamada Kurul'un kararı şu şekilde açıklandı: “İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nın kültür varlığı olarak tescil edilmesi için İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na yaptığımız başvuru sonuçlandı. Kurul; yapının yerinde tespit çalışmalarının yapılmasına, ilgili belgelerin idaresinden talep edilmesine ve süreç tamamlanana kadar yapıda herhangi bir FİZİKİ-İNŞAİ faaliyette bulunulmamasına karar verdi.”

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP