DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20917631,26%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Memleketin İzmir kaptanı Cüneyt Oğuz: 'İzmir'de birinci parti olacağız'

Memleketin İzmir kaptanı Cüneyt Oğuz: 'İzmir'de birinci parti olacağız'

ABONE OL
20 Mayıs 2021 11:49
Memleketin İzmir kaptanı Cüneyt Oğuz: 'İzmir'de birinci parti olacağız'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun süre CHP'de siyaset yaptıktan sonra partisinden istifa ederek Muharrem İnce başkanlığındaki Memleket Partisi'ne geçen ve İzmir İl Başkanı olarak görev verilen deneyimli siyasetçi Cüneyt Oğuz, İzmir'e büyük önem verdiklerini belirterek, çok kısa süre içerisinde yönetim kurulu ve ilçe örgütlenmelerinin tamamlanarak, kongrelerin yapılacağını belirterek, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Demokrat Gündem'e konuşan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, çok hazırlıklı olduklarını, İzmir'de birinci parti olacaklarını inandıklarını belirterek, “İzmir'de Memleket Partisi'nin birinci parti olacağı konusunda iddialıyım. Hedefimiz sadece CHP seçmeni değil, tüm partilerin tabanlarından partimize büyük bir katkı olacağını düşünüyoruz. AK Parti seçmeni de bize oy verebilir” dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM- Memleket Partisi'nin İzmir İl Başkanı olarak görevlendirilen Cüneyt Oğuz yetki belgesini aldıktan sonra resmen il başkanı oldu. Aynı zamanda Memleket Partisi Parti Meclisi (PM) üyesi de olan Cüneyt Oğuz, bugün gerçekleştirilecek olan PM toplantısına son kez katıldıktan sonra bu görevinden aynı and a iki resmi görevi olamayacağı için istifa edecek. 

PM üyeliğinden bugün istifa edecek olan Cüneyt Oğuz yarın İzmir'e gelerek Memleket Partisi İzmir İl Başkanı olarak görevine başlayacak. Partisinin il başkanlığı binasına parti tabelasını asarak işe başlayıp yönetim kurulu üyelerini ve ilçe başkanlıklarını belirlemek için hemen harekete geçeceklerini belirten Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, tüm çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. 

ÇOK HAZIRLIKLIYIZ 

Oğuz, “Gelir gelmez tabelamızı asacağız. Ondan sonra tefrişat eksiklerini tamamlayacağız. İzmir layık olduğu şekilde layık olduğu insanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyor. Bölgesel dengeleri gözeterek yönetimi oluşturacağım. Mesleki katkıları ve hareketimize sağlayacak oldukları katma değerleri göz önüne alarak davranacağım. Yönetim kurulu ve 30 ilçe başkanlık ve yönetimlerini en kısa sürede tamamlayacağız. Arkadaşlarımız uzun süredir ilçelerde çalışmalar yapıyor zaten. Çok hazırlıklıyız, en kısa sürede örgütlenmemizi tamamlayacağız” dedi. 

İZMİR'DE DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIMIZ KONUSUNDA İDDİALIYIM

“Muharrem Bey, büyük bir güven göstererek beni il başkanı olarak belirledi. Ben de onun güvenine layık olmak için gerekli tüm çalışmaları yapacağım. İzmir partimiz için önemli. Benim için de çok önemli. İzmir benim doğup büyüdüğüm kent, siyaset yaptığım kent. İzmir'de muvaffak olacağımızı düşünüyorum. Sorunları iyi biliyorum. Ne şekilde çözüme ulaşabileceğini biliyorum. Partimizin parti  programında da yukarıdan değil aşağıdan yukarı doğru, sorunları yerinde tespit edip, sorunları yaşayan vatandaşların çözüm önerilerini dinleyerek hareket ediyoruz” diyen Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “İzmir'de Memleket Partisi'nin birinci parti olacağı konusunda iddialıyım. Arkadaşlarımızla beraber her geçen gün büyüyerek partimizi sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de birinci parti yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bunu yapabilecek donanım, motivasyon ve yeteneğe sahibiz. 

CHP KÖKENLİ OLACAK DİYE BİR ŞARTIMIZ YOK 

Demokrat Gündem'e yaptığı açıklamaları, “İzmir benim için önemli. Uzun zamandır ilçelerde arkadaşlarımız birtakım çalışmalar gerçekleştiriyor. İlçe başkanlık binalarımız tutulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde genel merkezimizle birlikte örgütlenme çalışmalarına somut olarak başlayacağız” şeklinde sürdüren Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, sadece CHP'den değil tüm partilerden seçmene kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. 

HERKESE KAPIMIZ AÇIK 

Nasıl bir yönetim kurulu oluşturacağını da anlatan Cüneyt Oğuz, “CHP kökenli olacak diye bir şartımız yok. Değerlerimiz ve ilkelerimize olan arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz. Herkese kapımız açık. Her bölgenin özelliklerine göre yönetim kadroları belirlenecek. Amacımız, hedefimiz en çok oy getirebilecek, ahenk içinde çalışabileceğimiz arkadaşlarla yol yürümek. Şu anda temsili olarak seçeceğiz. Ardından hızla kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Demokrasiyi ön plana çıkaran, adaletli ve bölgesel temsiliyet adaletine önem vereceğiz. Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, liyakat esasına göre siyaset ve politikalarımızı belirliyeceğiz. Türkiye'de yaşayan 83 milyon insanın sesi olmak için yola çıktık. Bunu başarmak için gereken adımları tüm arkadaşlarımızla birlikte atacağız” diye konuştu. 

AK PARTİ SEÇMENİ DE BİZE OY VEREBİLİR 

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir'e kendisinin de Muharrem İnce'nin de büyük önem verdiğini dile getirerek, şunları söyledi: “İzmirli özgürdür, demokrattır, yenilikçidir, çağdaştır. Statükoyu sevmez. Ülkenin en batısında olmasında olmasının getirdiği ayrıcalığı nedeniyle yüzünü Batı'ya dönmüş bir kenttir. Farklı kültürlerden gelen insanların  bir arada yaşama kültürünü ve hoşgörüsünü geliştirdiği bir kenttir. Bir mozaik bütünüdür İzmir. İzmir'de İzmirlilerin sesi olacağımızı düşünüyoruz. İzmirlilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek politika ve siyaseti üreteceğimizi biliyoruz. İzmir'de İzmirliler sorun ve taleplerini anlatma noktasında sıkıntı yaşıyor. Temsil ed ildikleri siyasetçilere ulaşamıyorlar. Bölgenin sorunlarının gerek parlamentoda gerekse diğer platformlarda net olarak ifade edilip İzmir'in hakkının tam olarak alınamadığını düşünüyorlar. 
CHP örgütlerinin altını boşaltmak gibi bir amacımız yok. Biz siyasi olarak kendimizin ne olduğunu anlatacağız. Ne tür politikalar üreteceğimizi, neden bunlara ihtiyaç duyulduğunu, parti programımızı, ülkenin içinde bulunduğu sorunların nasıl ivedi çözüme kavuşturulacağını seçmene sunacağız. Seçmenimizin önüne bunlarla çıkacağız. Önceden CHP'ye oy verenler tabiki gelip bize oy verme eğiliminde olabilirler. Hedefimiz sadece CHP seçmeni değil, tüm partilerin tabanlarından partimize büyük bir katkı olacağını düşünüyoruz. AK Parti seçmeni de bize oy verebilir. AK Partiye oy veren seçmenler mevcut ülkenin durumundan memnuniyetsiz. İşsizlik had safhada. Adalet duygusu kayboluyor. Özellikle adalet tesis edilmeden Türkiye'nin önünün açılamayacağı düşüncesindeler.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP