DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Menemen'de skandal… Olay sonrası CHP'li Güney'den çarpıcı iddialar

Menemen'de skandal… Olay sonrası CHP'li Güney'den çarpıcı iddialar

ABONE OL
4 Temmuz 2022 09:46
Menemen'de skandal… Olay sonrası CHP'li Güney'den çarpıcı iddialar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Menemen’de eski CHP’li Hasan Ünal ile CHP Menemen ilçe yöneticilerinden Erdal Güneş arasında yaşanan tartışmanın ardından AK Partili Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan bir mesaj yayınlayarak, konunun takipçisi olacağını söyledi. Durumu doğrulayan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ise, orada olduğunu ve tartışmanın iki kişi arasında anlık yaşandığını, arkadan vurma durumunun söz konusu olmadığını, duruma hemen müdahale edip, tarafları yatıştırdıklarını belirtti.

Hasan Ünal’ın ise kendisine Erdal Güneş’in davranışını tasvip etmediklerini ve gereğini hemen yapacaklarını söylemesine karşın, iki arabayla Güneş’in evine gelip pusu kurduğunu ve saldırmaya çalıştığını kaydeden CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. İlçe Başkanı Güney, Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın olayın taraflarından olmamasına karşın Erdal Güneş’in işyerine gece yarısı zabıta göndererek işyerini mühürlettiğini açıklayarak, bu durumu ve Pehlivan’ın açıklamalarını kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyledi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Menemen’de CHP İlçe yöneticisi Erdal Güneş’in CHP’den istifa eden ve bağımsız olan Hasan Ünal’a cam şişeyle saldırdığı iddia edildi.

İddiayı sosyal medyasından duyuran Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, gereğinin CHP İlçe yönetimince yapılmasını istedi.

AYDIN PEHLİVAN’DAN  SOSYAL MEDYA MESAJI

AK Partili Menemen Belediye Başkanvekili Pehlivan, yaşananlarla ilgili iddiaları,  “Menemen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal’a, Menemen CHP ilçe yöneticisi Erdal Güneş cam şişeyle, arkadan başına vurarak yaralamış ve hayatına kastetmiştir. Menemen CHP İlçe Örgütü’nün bu kişi ile ilgili gerekeni yapacağına inanıyor, Menemen Belediye Meclis Başkanlığı sorumluluğum gereği konunun takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum. Bu vesile ile Belediye Meclis Üyemiz Hasan Ünal’a, maruz kaldığı bu tatsız ve talihsiz olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde dile getirdi.

""

CHP MENEMEN İLÇE BAŞKANINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Menemen Belediyesi bağısız meclis üyesi Hasan Ünal ile CHP’li meclis üyesi Erdal Güneş arasındaki bireysel tartışma sırasında olay yerinde olduğunu belirten CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, iki kişi arasında yaşanan tartışmanın siyasi malzeme yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

ÖMER GÜNEY: İŞİ KENDİ PENCERELERİNDEN ANLATIYORLAR

Ünal ve Güneş’in arasında tartışma yaşandığını, Güneş’in elindeki pet şişeyle Ünal’a arkadan değil yüz yüze iken anlık vurduğunu ancak bu durumun birkaç saniye sürdüğünü, kendilerinin hemen araya girip tartışmanın büyümesini engellediklerini kaydeden CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney,  AK Partili Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın bu durumu sosyal medya üzerinden açıklamasının anlaşılmaz olduğunu söyledi.

GEREĞİNİ YAPACAĞIM DEMEME KARŞIN ÜNAL PUSU KURUP SALDIRI  PLANLADI

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Hasan Ünal’a bireysel bir tartışma olmasına karşın bu tip bir duruma müsamaha etmeyeceğini ve  gereğini hemen yapacağını söylediğini,  buna karşın Ünal’ın yarım saat içinde iki araba ile Erdal Güneş’in evinin önüne gidip arabadan inen Güneş’e saldırdığını açıkladı.

ARKADAŞIMIZ ANLIK VURDU AMA ÜNAL İKİ ARABAYLA PUSU KURDURUP…

Güney, yaşananları,  “Bu işi kendi pencerelerinden anlattılar. Ben oradaydım. Böyle bir şey olmuş, tartışma oldu. Bir anlık olay oldu. Evet şişeyle kafasına vurdu, ama arkadan değil, yüz yüze idiler, hemen araya girip yatıştırdık. Sonra Hasan Ünal Buca’dan gelip arkadaşımızın evinin önünde pusu kurup onu darp etti. Biz yetiştik oraya. Erdal Güneş’in davranışı ne kadar yanlışsa iki araçla gelip pusu kurarak, inerken saldıran Hasan Ünal’ınki de o kadar ve daha fazla yanlış. Erdal Güneş’i götüren arkadaşımız arabayla hareket ederek daha büyümesini engellemiş olayın” şeklinde dile getirdi.

“BU KONU PARTİYLE İLGİLİ DEĞİL, MÜNFERİT BİR DURUM AMA”

 “Bu konu partiyle ilgili değil. Hasan Ünal partilimiz değil. Ünal AK Partili de değil, bağımsız. Biz bir insanın bir insana vurmasını asla tasvip etmiyoruz” diyen CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, AK Partili Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın sosyal medya hesabından açıklama yaparak bunu CHP’ye mal etmeye çalıştığını savundu.

“BAŞKAN VEKİLİ PEHLİVAN  NEDEN HEMEN ARDINDAN ARKADAŞIMIZIN İŞYERİNİ MÜHÜRLETMEYE ÇALIŞTI?”

İlçe Başkanı Ömer Güney, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın bu yaşananların hemen ardından nedenini anlamadıkları şekilde bireysel tartışmanın taraflarından parti yöneticileri Erdal Güneş’in işyerini zabıta göndererek mühürletmeye çalıştığını savundu.

“MÜNFERİT BİR OLAYDA KAMU GÜCÜNÜ CHP YÖNETİCİSİNİ CEZALANDIRMA AMAÇLI HAKSIZ BİR ŞEKİLDE KULLANMIŞTIR”

Münferit bir tartışmanın büyütülerek CHP’ye maledilmeye çalışılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden CHP’li İlçe Başkanı Güney, “İş burada da kalmadı. Keşke burada kalsaydı. Cuma akşamı saat 17.00’de belediyeden zabıtadan arkadaşlar Erdal Güneş’in işlettiği halı sahayı mühürlemeye kalkıyorlar. Üstelik kiracı Erdal Güneş olmasına karşın eşine tebligat yapıyorlar. Sonra bu hatayı anlıyorlar, gece 11.30’da bu kez başka bir sebepten halı sahasını kanuna aykırı bir şekilde kapatıyorlar. Biz CHP olarak toplumu gerip, kutuplaştırıp insanları birbirine düşürmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Menemen’de tartışma, kavga dili kullanılmaması için azami dikkat gösteriyorum. Bu olayı da bireysel bile olsa asla tasvip etmedik. Ama hemen müdahale ettik, yatıştırdık. Tüm bu hassasiyetimize karşın birileri olayı büyütmeye, CHP’ye mal etmeye çalışıyor.  Aynı hassasiyeti sayın Aydın Pehlivan’dan da beklerdik. Kamu gücünü münferit bir olayda CHP yöneticisini cezalandırmak amaçlı haksız bir şekilde kullanmıştır. Bu da bizi derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP