DOLAR 32,5427 -0.04%
EURO 34,8348 -0.18%
ALTIN 2.435,040,22
BITCOIN 2100661-2,94%
İzmir
23°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Menemen skandalında ikinci perde: Taraflar ne dedi?

Menemen skandalında ikinci perde: Taraflar ne dedi?

ABONE OL
4 Temmuz 2022 13:33
Menemen skandalında ikinci perde: Taraflar ne dedi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Menemen'de yaşanan saldırı olayının taraflarından Menemen Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, darp fotoğrafını paylaşarak, başına arkadan cam şişeyle vurulduğunu savundu. Ünal, reaksiyon olarak kendisinin de Erdal Güneş'in evinin önüne gittiğini doğruladı. CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ise, bireysel bir tartışmanın büyütülüp CHP'ye mal edilmeye çalışıldığını, başkan vekili Aydın Pehlivan'ın açıklama yapıp ilçe yöneticilerinin işyerine aynı gün zabıta gönderip usulsüz mühürleme yaptığını savundu. Güney, Ünal'ın saldırı anlarının görüntülerinin de kendilerinde olduğunu belirterek, “Başkanvekili sayın Pehlivan'ın açıklaması talihsiz. Belediyenin kamusal gücünü insanları hizaya tutan bir sopa olarak kullanılması doğru mu? Her ikisinin de yaptığı yanlış. Ama Hasan Ünal'ın yaptığı daha yanlış. Planlayarak tasarlayarak saldırı ne demek? Mağdur olmuş olabilirsiniz, haksız bir saldırıya da uğramış olabilirsiniz. Ama aynı şekilde ve tasarlayarak karşılık vermek doğru mu?” dedi. Görüşü için aradığımız Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ise telefonumuza dönmedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Menemen'de CHP'den istifa eden bağımsız meclis üyesi Hasan Ünal ile CHP Menemen İlçe Başkanlığı yöneticilerinden Erdal Güneş arasında yaşanan tartışmanın yankıları sürüyor.

CHP'li Menemen ilçe yöneticisi Erdal Güneş'in bağımsız meclis üyesi Hasan Ünal'a şişeyle vurduğu iddiasını doğrulayan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Demokrat Gündem Gazetesi aracılığıyla yaptığı önemli açıklamalarda, kendisinin de orada olduğunu ve duruma hemen müdahale edip tarafları ayırdıklarını, Hasan Ünal'a yönelik saldırının kabul edilemeyeceğini ve kendisine gereğini hemen yapacağını söylediğini belirtti.

İlçe Başkanı Ömer Güney, Hasan Ünal'a bu yönde güvence vermesine karşın Ünal'ın arabayla Erdal Güneş'in evinin önüne gidip pusu kurarak Güneş'e saldırdığını; her iki durumu da tasvip edip onaylamalarının sözkonusu olamayacağını söyledi.

Menemen'de skandal… Olay sonrası CHP'li Güney'den çarpıcı iddialar

BAŞKAN VEKİLİ PEHLİVAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Süreçle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Partili Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan ise, “Menemen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal’a, Menemen CHP ilçe yöneticisi Erdal Güneş cam şişeyle, arkadan başına vurarak yaralamış ve hayatına kastetmiştir. Menemen CHP İlçe Örgütü’nün bu kişi ile ilgili gerekeni yapacağına inanıyor, Menemen Belediye Meclis Başkanlığı sorumluluğum gereği konunun takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum. Bu vesile ile Belediye Meclis Üyemiz Hasan Ünal’a, maruz kaldığı bu tatsız ve talihsiz olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasını yayınladı.

İki kişi arasında yaşanan tartışmanın siyasi malzeme haline getirilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın olaıyn hemen ardından ilçe yöneticileri Erdal Güneş'in sahibi olduğu halı sahayla ilgili usulsüz işlem yaptırdığını, bu durumun da doğru olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, telefonumuza çıkmaz iken, olayın taraflarından Menemen Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, aldığı darbenin fotoğrafını da paylaşarak, kafasına pet şişeyle değil cam şişeyle arkadan da vurulduğunu savundu.

""

HASAN ÜNAL: CAM ŞİŞEYLE VURULDU, ONLARCA ŞAHİT VAR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Meclis Üyesi Hasan Ünal, Erdal Güneş'i kast ederek, “Şahısın işlettiği halı sahayla alakalı 2-3 ay önce bir konuşma yaptım mecliste. Usulsüz işletilen halı sahasıyla ilgiliydi. Bunun dışında şahısla ilgili hiçbir tartışmam, münakaşam yoktu. Arkadan da cam şişeyle vurdu. Onlarca şahit var. . Lavaboya giderken bir anda şişe patladı. Şişe patladıktan sonra masada Ömer beyi (Ömer Güney) gördüm. Ben geldiklerini bile bilmiyordum. 'Sen haklısın, yapma, ben gereğini yapacağım' dedi Ömer Bey. Kendisini severim. Ama pet şişeyle önden vuruldu demiş. Bu doğru değil. Kamera kayıtları da var. Kayıtları isteyip savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” açıklamasını yaptı.

HASAN ÜNAL: BENİM YAPTIĞIM REAKSİYONDU

Kendisinin olayın akabinde Erdal Güneş'in evinin önüne giderek Güneş'i darp ettiği iddiasını yanıtlayan Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, “Menemen'e geldik. Arkadaşımı eve bırakacaktım. Reaksiyondur benim yaptığım. Sonuçta birisi kafana şişeyle vurmuş, ben de geldim iki tane tokat attım. O doğrudur ama yanlış olan taraf, arkadan saldırmadı denmesidir. Savcılıktan talep edeceğim. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

""

ÖMER GÜNEY: KARŞI SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ DE BİZDE MEVCUT

Hasan Ünal'ın açıklamalarının ardından yeniden görüşlerini sorduğumuz CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, her iki olayı da asla tasvip etmediklerini, gereğini hemen yapacağını belirtmesine karşın Hasan Ünal'ın kendisini dinlemeyip planlayarak Erdal Güneş'in evinin önüne gidip onu darp ettiğine dair görüntülerin de kendilerinde olduğunu söyledi.

GÜNEY: İKİSİ DE DOĞRU YAPTI DEMİYORUM AMA TASARLAYARAK KARŞI SALDIRI NE DEMEK?

İlçe Başkanı Güney, “Erdal abinin evinin önündeki saldırının görüntüleri var. Hasan Ünal da Erdal beyi darp etti. Şişeyle ilgili olarak da cam mıydı pet miydi bilmiyorum. Zaten doğru yaptı demiyorum. Her ikisinin de yaptığı yanlış. Ama Hasan Ünal'ın yaptığı daha yanlış. Planlayarak tasarlayarak saldırı ne demek? Mağdur olmuş olabilirsiniz, haksız bir saldırıya da uğramış olabilirsiniz. Ama aynı şekilde ve tasarlayarak karşılık vermek doğru mu? Burası hukuk devleti, gidersiniz hukuk yoluna başvurursunuz. Dallandırıp budaklandırmanın ne siyasete ne insanlara yararı var” ifadelerini kullandı.

GÜNEY: BU OLAY PARTİYLE İLGİLİ DEĞİL, SİYASİ BİR TARAFI DA YOK PEKİ NEDEN?

“Bu olay partiyle ilgili değil, siyasi tarafı yok ki bu durumun. Onlar açıklama yaptığı için konuştum. Yapılan şiddet olayını asla tasvip etmiyorum. Ama savcılık var, kanun önünde hakkını aramak var” diyen CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın olay adli ve bireysel bir durum olmasına karşın taraf olmasının manidar olduğunu söyledi.

GÜNEY: HALI SAHA UYGULAMASINDA ASLINDA KENDİLERİ KABAHATLİ

CHP'li İlçe Başkanı Güney, “Belediye başkanvekili sayın Pehlivan'ın açıklaması ise manidar. Açıklama yapıyor ancak konu meclis faaliyetiyle ilgili değil ki! Belediye başkan vekilinin takındığı tutum doğru değil. Menemen gergin bir yer, Menemen'i gerginlikten uzak tutmaya çalışıyoruz, insanları germek istemiyoruz. Başkanın açıklaması talihsiz. Belediyenin kamusal gücünü insanları hizaya tutan bir sopa olarak kullanılması doğru mu?” diye sorarak, halı sahayla ilgili işlem yaptırılmasının da hukuka aykırı ve usulsüz olduğunu savundu.

GÜNEY: USULSÜZLÜK VARSA NEDEN OLAY GÜNÜNE KADAR HİÇ İŞLEM YAPILMADI

İlçe Başkanı Güney, “Sayın Hasan Ünal 3 ay önce halı sahayla ilgili mecliste açıklama yapmış. O süreçten sonra bugüne kadar belediye neden bir işlem yapmamış peki? Üstelik orada belediyenin kendi kabahati sözkonusu. Kendi kabahatlerini arkadaşımızın üzerine yüklemeye çalışıyorlar. Konumuz bu değil şu an zaten. Usulsüzlük varsa o halı sahayla ilgili belediye o gün işlem yapsaydı, ya da olaydan bir gün önce yapsaydı. Olayın ardından aynı gün işlem yaptırması düşündürücü” şeklinde sürdürdü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP