DOLAR 32,5970 0.37%
EURO 34,8285 0.26%
ALTIN 2.491,660,31
BITCOIN 21286504,37%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Meteoroloji ve AFAD uyardı: Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji ve AFAD uyardı: Çok kuvvetli geliyor

ABONE OL
11 Ağustos 2022 09:57
Meteoroloji ve AFAD uyardı: Çok kuvvetli geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından yapılan uyarılarla tedbirli olunması istenen yağışlı hava bugün İstanbul ve çevresinde kendini gösterecek. Yağışların hafta boyunca aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji’nin yayınladığı tahminlerle uyardığı AFAD’ın ise SMS ile dikkat çektiği yağışlı gün geldi. Tahminlere göre bugün İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’da kuvvetli yağış görülecek. Yağışların uyarı seviyesi ‘turuncu’ olarak belirlendi. Birçok şehir için sel ve su baskını tehlikesi bulunurken, AFAD’ın uyarısında kıyılarda yaşanabilecek hortumlara dikkat çekildi.

BİRÇOK ŞEHRİ SAĞANAK ETKİLEYECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi Çevreleri, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Muğla, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevreleri ile Denizli’nin güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’UN ANADOLU YAKASI DAHA FAZLA YAĞIŞ ALACAK

Yağışların; İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya’nın iç kesimleri, Denizli’nin güney ve doğu ilçelerinde çevrelerinde kuvvetli, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak, çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İMAMOĞLU: TEYAKKUZDAYIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul'daki sağanak yağış hazırlıkları ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Rutinin dışına çıkarak tedbirler arttırılmış durumda. Sabaha karşı saatlerinden itibaren  kontrolü buradan yürütüyoruz.  İstanbul genelinde şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada ve yaklaşık 1831 araç ve ekipmanla birlikte vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara dair hazırlıklarını yapmış bir biçimde bu sağanak yağışa karşı müdahaleyle ilgili çalışmalarını  sürdürüyor.

“KAYDA DEĞER BİR AKSİLİK YAŞANMADI”

. Dün itibarıyla Arnavutköy, Eyüp Sultan, Başakşehir ilçelerinde başlayan ve daha sonra ilerleyen saatlerde Çatalca, Silivri, Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar bölgelerinde yağış etkili olmuştu. Bu etkili yağışta çok açıkçası kayda değer ve insanlarımızı mağdur edecek büyük oranda bir aksilik yaşanmadı.

“BOĞAZ HATTINDA BEKLENEN YAĞIŞ DÜŞMEDİ, DOĞUYA KAYDI”

. Bugün sabah itibarıyla boğaz hattında yoğun bir yağış bekleniyordu. Ama  henüz öyle bir yağış  olmadı, gerçekleşmedi. Meteoroloji uzmanlarının aktardığı  bilgiler ışığında yağmur İstanbul’un doğusuna doğru kaymış durumda ve hani şu an itibariyle Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü var.

15.00'DAN SONRA GÜNEŞ ÇIKIYOR

. Saat 15.00'a kadar  İstanbul da bu ihtimalin kapsamında ama daha çok doğu ilçelerimizde; yani Şile, Pendik, Kartal,  Tuzla hattında daha etkili olacağı öngörülüyor. Biz yine de bugünü kontrollü bir şekilde geçireceğiz. Arkadaşlarımızın tamamı sahada. Burada yöneticilerimiz var. Bütün İstanbullulara saat 15'ten sonra güneşli bir güne devam edilecek. Yağmurla ilgili yarın çok hafif bir geçiş beklentisi var.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP