DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Millet İttifakı Genel Başkanları İzmir’de konuştu

Millet İttifakı Genel Başkanları İzmir’de konuştu

ABONE OL
19 Mart 2023 19:35
Millet İttifakı Genel Başkanları İzmir’de konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de gerçekleşen Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’nda partilerin genel başkanları İzmir'de konuştu.

Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşayan tüm cumhurbaşkanları ve başbakanlar ile başta ben olmak üzere ilgili bakanların tümü mal varlığı beyanında bulunmalıdır. Kimin nerede malı mülkü varsa, birinci ve ikinci derece akrabaları üzerinde malı varsa açıklamalıdır. Hesap vermeye hazırım ama herkes hesap vermeye hazır olacak. Korku artık sizin kaderinizdir. Bizim kaderimiz umuttur” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından kürsüye gelen parti genel başkanları konuşmalarını gerçekleştiriyor.

İttifakın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılış konuşmasını yaptı.

Soyer’in ardından kürsüye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu birer konuşma yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerine ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale katıldı.

İzmir’de büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Millet İttifakı mensubu partilerin genel başkanları salonu dolduran katılımcılara hitap etti.

""

GÜLTEKİN UYSAL: SİYASİ BİR AKLA İHTİYACIMIZ VAR

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’nda konuşan  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,  “Türkiye, buhran dönemi içerisinde. Cumhuriyet’in fetret dönemini sonlandıracağız. İsteseniz de dişinden tırnağından artırdığıyla kademe kademe inşa ettiği varlığını bir yıkım mühendisleri projesiyle yıkmak isteseniz de yarınlara taşıyacağız. Bu tarih eşikte ülkemizi yeniden kuracak maruz kaldığı riskleri ve meydan okumaları ortadan kaldıracak siyasi bir akla ihtiyacımız var. Daha da vahim, keyfi kararlar alan bir ülkeyiz. Değişimin yüksek olduğu rekabet ile beşeri sermayemiz başta olmak üzere kullanmak ve kodlamak mecburiyetindeyiz. Bulunduğumuz bu tarih eşliğinde Türkiye’yi yeniden işleyen bir demokrasiyle, hukukuyla buluşturabileceği, böyle bir çağda denk bir siyasi akılla, bugün konuştuğumuz problemlerin konuşmayacağı bir ülkeye kavuşabileceğimizi biliyoruz” diye konuştu.

Uysal’ın ardından konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın büyük bir dönüşüm içinde olduğunu ve Türkiye’nin bu büyük dönüşümü kaçırmaması gerektiğini söyledi.

""

AHMET DAVUTOĞLU: 6’LI MASA CUMHURİYET VE  DEMOKRASİ TARİHİNİN EN BÜYÜK TOPLUMSAL BARIŞ HAREKETİDİR

Ahmet Davutoğlu, 6’lı Masa’nın Türkiye’nin 100 yıllık Cumhuriyet ve 75 yıllık demokrasi tarihinin en büyük toplumsal barış hareketi olduğunu kaydetti.

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK DEĞİŞİMİN EŞİĞİNDEYİZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Dördüncü büyük değişimin eşiğindeyiz. Türkiye’nin her siyasi akımı bir masa etrafında toplantı ve Hakimiyet-i Milliye için Hakimiyet-i İktisadi kararları aldılar denilmeli. Sanayi devriminden çok daha büyük çapta, daha derin izler bırakan, çok daha hızlı şekilde hareket eden büyük bir dönüşümün içindeyiz. Ya biz bu büyük dönüşümü kaçıracağız ya da işte bugün deyip o nesillerin önünü açacağız. Biz o nesillerin önünü açmak için 6 siyasi lider bir araya geldik. 6’lı Masa 100 yıllık Cumhuriyet, 75 yıllık demokrasi tarihimizin en büyük toplumsal barış hareketidir. Toplumu tekleştirmeye çalışanlara karşı birleştirmeye çalışan bir heyetiz biz. Sorumlulukları paylaşmaya adamışız kendimizi” şeklinde bir konuşma yaptı.

YAŞAYAN TÜM CUMHURBAŞKANLARI VE BAKANLAR MAL VARLIĞI BEYANINDA BULUNSUN

Cumhurbaşkanı ve bakanların kendisi dahil mal beyanında bulunmaya çağırarak, “Hesap vermeye hazır olmayan bir yönetim ülkeyi yönetiyorsa bilin ki dikta ve otoriterlik kaçınılmaz. Yaşadığımız salt ekonomik sorun değildir. Ekonomi politik sorundur. Kötü bir yönetimin yanlış bir iktisat anlayışıyla yol açtığı krizdir. Burada bir devlet, ahlak, toplumsal ahlak krizi yaşanıyor. Ekonomiyi temizlemek istiyorsak, yaşayan tüm cumhurbaşkanları ve başbakanlar ile başta ben olmak üzere ilgili bakanların tümü mal varlığı beyanında bulunmalıdır. Kimin nerede malı mülkü varsa, birinci ve ikinci derece akrabaları üzerinde malı varsa açıklamalıdır. Hesap vermeye hazırım ama herkes hesap vermeye hazır olacak. Hiç merak etmeyin Siyasi Ahlak Yasası mutlaka çıkacak. Kimse mal, mülk ve servetini bir daha asla kimse arttırmayacak” dedi.

KORKU ARTIK SİZİN KADERİNİZDİR, BİZİM KADERİMİZ UMUTTUR

“Korku artık sizin kaderinizdir. Bizim kaderimiz umuttur” diyen Ahmet Davutoğlu, deprem bölgelerinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

YEREL VE ULUSAL İMAR BARONLARINA KARŞI…

Davutoğlu, “İç tartışmaları ve kafalardaki dogmaları aşacağız. Veri paylaşımı ve yazılım alanı. Bilinen mesleklerin yüzde 60’ı 20 yıl içinde yok olacak. Yerel ve ulusal imar baronlarına karşı toprağını aziz bilen bir anlayışla deprem bölgelerini yeniden inşa etmeliyiz” diye konuştu.

""

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: “ATATÜRK VE ARKADAŞLARINI ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şöyle konuştu: “Tam 100 yıl olmuş İstiklal Harbi’ni tamamlamışız. Savaş bitmiş, savaşın yaralarını sarmak gibi işlerle uğraşırken birdenbire iktisat öne çıkmış. Uzun bir kongre yapılmış İzmir’de. Ülkemizin her yerinden uzmanlar gelmişler. Bu kongreyi o zaman tertip eden başta Atatürk ve arkadaşları olmak üzere hepsini şükranla anmayı bir görev biliyorum. Birinci İktisat Kongresi’nin maddelerini mutlaka bulun ve okuyun. 9 madde 12 başlık var. Bunları okumakta fayda var. O kongreden sonra Türkiye’de ciddi bir hamle başlamış. Maalesef Osmanlı’nın son dönemlerinde bir takım iktisadi faaliyetler başladı ama ülkemizi ayağa kaldıracak hale gelmedi. İzmir İktisat Kongresi’nden sonra oluşturulan hava neticesinde bir hamle başladı. Hangi fabrikalar kurulacak, hangi finans müesseseleri hayata geçirilecek? Bunlara karar verilmiş. Bugün Türkiye’de yapılması gereken en önemli işlerden bir tanesi uçak sanayinin tesisidir. İşin garibi o dönemde bu en önemli mesele olarak gündeme getirilmiş, uçak fabrikasının temeli hemen atılmış, imalatına hemen başlanmış. Ne zaman? 1920’ler. Biz neredeyiz şimdi? Havanda su dövüyoruz. O kadar uçmayın deniyor, bazı konular gündeme getirildiğinde. Ne uçması? Biz başka ülkelerin imal ettiği uçakları alarak ancak seyahat edebiliyoruz. Ne uçması?” 

“ADALET OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ”

“Bugüne kadar biz bir şey yapamamışız ki. Kendi içimize kapanmış, çekişmelerle uğraşmışız. Aslında ülkemizin ayağa kalkması, yaşanabilir bir ülke haline gelmesi için iktisaden kalkınması şart. Nereden başlayacağız derken herkes ittifak etti; adalet! Bir ülkede adalet olmadan siz hiçbir şey yapamazsınız. Devlet adalet üzerine inşa edilir. Adalet mülkün temelidir. Güven duygusu, dürüstlük, işin ehline verilmesi… Siz işi ehline vermezseniz o iş hiçbir zaman istenildiği gibi inşa edilemez ki. İlk ele alacağımız hususlar bunlar.”
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP