DOLAR 32,6005 0.11%
EURO 35,0330 0.43%
ALTIN 2.423,390,02
BITCOIN 2087964-3,76%
İzmir
21°

KAPALI

üst menü altı
Roman kökenli askerin şüpheli ölüm iddiası.. CHP'li Purçu: 'Süreci yakından takip edeceğiz'

Roman kökenli askerin şüpheli ölüm iddiası.. CHP'li Purçu: 'Süreci yakından takip edeceğiz'

ABONE OL
4 Mayıs 2021 09:34
Roman kökenli askerin şüpheli ölüm iddiası.. CHP'li Purçu: 'Süreci yakından takip edeceğiz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, intihar ederek öldüğü ileri sürülen Roman kökenli Caner Sarmaşık  adlı askerin ölümünün şüpheli olduğunu belirterek ailesinin iddialarının araştırılmasıyla bizzat ilgileneceğini belirtti.

DEMOKRAT GÜNDEM- Piyade er Caner Sarmaşık'ın Suriye sınırında İdlib’de vatani görevini yaptığı sırada 29 Nisan perşembe günü yaşamını yitirdi.  Yapılan açıklamada Caner Sarmaşık'ın intihar ettiği belirtildi.

 

Sarmaşık'ın bölük komutanı tarafından Roman olması sebebiyle sürekli aşağılandığı ve hakarete maruz kaldığı iddia edildi. İddia göre, bölük komutanının okuma, yazma bilmediği halde Caner Sarmaşık’a bir kağıt verip ezberlettirmeye çalıştığı, “Şopar, siz anca teneke çalıp oynarsınız, bu kadar metni bile ezberleyemiyorsun” diyerek hakaret ettiği, Sarmaşık'ın durumu ailesine bildirmesi üzerinin ailenin muhtarlık üzerinden bölük komutanına ulaşmasına karşın komutanın tavrını daha da sertleştirdiği belirtildi.

""

ÖZCAN PURÇU: SÜRECİ TAKİP ECEĞİZ

Durumu Demokrat Gündem’e değerlendiren Türkiye’nin ilk Roman kökenli milletvekili de olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ailenin iddialarının korkunç olduğunu belirterek, sürecin bizzat takipçisi olacağını söyledi.

PURÇU: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ, AİLENİN YANINDAYIZ

İntihar ettiği ileri sürülen Roman kökenli askerin ailesinin yanına gitmek üzere yolda olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bugün Edirne, Kırklareli, Tekirdağ milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarından oluşan bir heyetle de aileyle görüşecekleri ve iddiaları dinleyeceklerini belirterek, “Aileyle telefonla görüştük. Bir saat sonra da yoldayım şu anda, orada olacağım. İki gündür telefonla görüşüyorum. Olayın takipçisi olacağız. Yasal olarak raporlarını takip edeceğiz. Adli tıp raporlarına bakacağız. Ailenin yanındayız. Süreci takip edeceğiz” dedi.

PURÇU: PARTİMİZ HEYET DE GÖNDERDİ

“Ailenin beyanatları var. Oğlum gönüllü oldu. Suriye’de savaştı. Terhisine 40 gün kalan bir çocuk. ‘Seni eve gönderelim’ dendiğinde halde gönüllü olarak kalmayı istemiş. Kendisini vuracak potansiyelde değil diyor ailesi” diyen CHP İzmir Milletvekili Purçu, “Kendi silahından çıkan bir mermi değil zaten. Şüpheli bir ölüm olarak görülüyor. Adli tıp raporu olmadan imkansız bir şey söylememiz imkansız. Süreci takip edeceğiz. Bugün partimizin Edirne, Kırklareli, Tekirdağ milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarından oluşan bir heyetle de aileyle tekrar görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP