DOLAR 32,5209 0.01%
EURO 34,8615 0.54%
ALTIN 2.428,83-0,15
BITCOIN 2157471-0,20%
İzmir
26°

KAPALI

üst menü altı
Samandağlı kadınlar mersin dallarıyla yürüdü

Samandağlı kadınlar mersin dallarıyla yürüdü

ABONE OL
18 Mart 2023 18:44
Samandağlı kadınlar mersin dallarıyla yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma sahne olan Hatay’ın Samandağ ilçesinde kadınlar hayatlarını kaybedenleri anmak için yürüyüş yaptı. Ellerinde mersin dalları ile sokaklarda slogan atan kadınlar; ‘Helalleşmek yok, affetmek yok” diyerek tepki gösterdi.

6 Şubat depremlerinin 40'ncı gününde Hatay'ın Samandağ ilçesinde kadınlar yürüyüş yaptı. İlçe merkezinde sloganlarla yürüyüşe geçen kalabalık, deprem felaketinde hayatını kaybedenleri andı.

Ellerinde mersin dalları ve bahhurlar ile yürüyen, tütsü yakan kadınlara siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

“HÜZNÜMÜZ İSYANIMIZDIR”

‘Afet Değil Katliam', ‘Hüznümüz İsyanımızdır' yazılı pankartlar taşıyan kalabalık grup ‘Gitmedik, buradayız' ve ‘Helalleşmek yok, affetmek yok' sloganları attı.

Yürüyüşe HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da destek verdi. Hatimoğulları; “Halk tam anlamıyla ölüme terk edilmiştir. Kamu yardım elini yeterince uzatmamıştır” ifadelerini kullandı. Hatimoğulları iktidarın hesap vereceğini belirterek; “AFAD'ı ekipman olmadan gönderenler bunun hesabını verecek” dedi.

“SESSİZ SEDASIZ HAYATLARINI KAYBETTİ”

Yürüyüşe katılan kadınlar yardımın çok geç geldiğini, sevdiklerinin sessiz sedasız enkaz altında hayatını kaybettiklerini belirtti. (Sözcü)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP