DOLAR 32,3829 0.19%
EURO 35,0588 -0.07%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 2271658-0,23%
İzmir
23°

AÇIK

üst menü altı
Soyer'den CittaSlow açıklaması: 'Bu hepimizin ortak başarısı, gurur verici'

Soyer'den CittaSlow açıklaması: 'Bu hepimizin ortak başarısı, gurur verici'

ABONE OL
14 Haziran 2021 19:06
Soyer'den CittaSlow açıklaması: 'Bu hepimizin ortak başarısı, gurur verici'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haziran ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi İBB Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in dünyanın CittaSlow unvanı kazanan ilk metropol kenti olmasından gurur duyduklarını belirterek, “Dünyada ilk kez İzmir Citta Slow olma unvanını aldı. Bu, hepimizin İzmir’in ortak bir başarısı. Bu çok gurur verici.  Gerçekten çok gururlanacağız, gelecekte büyük bir gurur yaşayacağımız bir başarı oldu” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda İzmir’in dünyanın ilk Citta Slow (Yavaş Şehir) olma ünvanı kazanmasıyla ilgili konuşan büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer, bundan sonra bu unvanı almak isteyen dünya kentlerinin İzmir tarafından refere edileceğini söyledi.

“Yıllardır üzerinde çalıştığımı bir konu idi. Kriterlerin oluşturulması için uzun senelerdir bir çalışma yapıyor idi nihayet 12 Haziran’da karara bağlandı. Dünyada ilk kez İzmir Citta Slow olma unvanını aldı. Bu, hepimizin İzmir’in ortak bir başarısı. Bu çok gurur verici” diyen Başkan Soyer, emeği geçenlere teşekkür etti.

TUNÇ SOYER: DÜNYANIN GÜNDEMİNE İZMİR’İ TAŞIYACAK BİR BAŞARI OLDU

Konuyla ilgili yarın da bir lansman toplantısı düzenleyecek olan İBB Başkanı Soyer, “Paris, Barcelona, Brüksel, Pusan bu unvanı almak istiyordu. Bir çok çalışma yapıyordu. Ama İzmir’in ön almış olması, o kriterleri hayata geçirme önceliğini alması hem prestij hem çalışmalarımıza yön gösterecek bir turnusol kağıdı. Aynı zamanda dünyanın gündemine İzmir’i taşıyacak bir başarı oldu. Bundan sonra bu unvanı almak isteyen metropoller İzmir tarafından genel merkeze refere edilecekler. Gerçekten çok gururlanacağız, gelecekte büyük bir gurur yaşayacağımız bir başarı oldu. Ben buna emek veren, çalışma arkadaşlarıma ve büyükşehir meclisinin tüm üyelerine ayrı ayrı tek tek teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun. İzmir dünya sahnesinde çok daha fazla yer alacak. Çok daha büyük gururla İzmirli olmaktan gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

İBB Haziran Ayı Meclisİ Birinci oturumunda gündem maddelerinin yanısıra başkanlıktan gelen önergeler de görüşüldü.

FUARIN BAĞLANTI YOLLARI HAKKINDAKİ ÖNERİ ELE ALINDI 

İzmir Fuar’ın önünde kavşak düzenlemesi hakkındaki Fuar Alanı Önü Revize Kavşak Düzenlemesi Projesi'nin imar planlarına işlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisi görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan CHP' İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ozan Parlar, fuarın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, ulaşım yollarıyla bağlantısının sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Parlar, "Fuar İzmir kentimize kazandırılmış  çok değerli bir mekan. Büyükşehir Belediyemize bağlı bulunan İZFAŞ tarafından yönetilmekte. Bu fuarın fuar sezonunda giriş çıkışına baktığımızda Çeşme tarafından bir giriş var ancak İstanbul ve Havalimanı tarafından otoyola bir giriş çıkış gözükmüyor. Önümüze gelen 1/5000’lik imar değişikliği komisyonda onaylanmış. Biz de onayladık. Ancak komisyonumuzda bulunan arkadaşlarımız karayolları ile görüşüp yol bağlantısının yapılabilirliğini söylediler. Uluslararası ve ulusal boyuttaki fuar organizasyonlarında hava alanı ile ulaşımının sağlanması için bir giriş çıkış yapılması gereklidir. Bunun gerçekleşmesi fuarımızın cazibesini arttıracak diye düşünmekteyim” diye konuştu. 

Konuyla ilgili Karayolları ile görüşüp somut bilgi alacaklarını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Ozan Bey komisyon toplantımızda bu konudan bahsetti. Biz biraz önce görüştük. Bu konuda biraz daha somut bilgi alıp Karayolları ile görüşeceğiz" dedi. 

İZBETON İÇİN BAŞKAN SOYER'E 60 MİLYON LİRA BORÇLANMA YETKİSİ ÖNERGESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ 

İBB meclisinde ele alınan bir diğer konu da, İZBETON A.Ş.’nin görev ve sorumlulukları çerçevesindeki çalışmalarında kullanılmak üzere İBB Başkanı Soyer'e 60 milyon lira borçlanma konusunda yetki verilmesi hakkında oldu. 'İZBETON A.Ş’nin görev ve sorumlulukları çerçevesindeki çalışmalarında kullanılmak üzere 60.000.000,00-TL iç borçlanmaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş olup; borçlanılacak tutarın, borçlanma limitinin yüzde onunu aşmaması nedeniyle borçlanma talebinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanabilmesi için önergede yer aldığı şekilde söz konusu iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi' başlıklı önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

TÜRKEŞ ADI YENİDEN HUKUK KOMİSYONU'NA GÖNDERİLDİ 

Büyükşehir meclisinin Haziran ayı birinci oturumunda Kiraz Yeni Mahalle'deki Menderes Caddesi'ne MHP Genel Başkanı merhum Alpaslan Türkeş'in adının verilmesi konusu da ele alındı. Daha önce oybirliğiyle kabul edilen önerge, bu oturumda onaylanmadı ve gerekçesiz bir biçimde Hukuk Komisyonu'na gönderildi. 

SMA TANISI ÖNERGESİ ELE ALINDI

Mecliste AK Parti tarafından SMA hastası çocukların tanısının hamilelikte yapılması için önerge getirildi. Önerge komisyonlara havale edildi.

SUAT ÇAĞLAYAN: BUNUN ALTINDAN BELEDİYE KALKAMAZ

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Suat Çağlayan, bu durumun belediye bütçesinin olanaklarını aştığı uyarısında bulundu. Çağlayan, “Tanısı pahalı bir hatalık. Bu, ulusal politika konusudur. Bir belediyenin üstlenebileceği bir konu değil. İzmir’de yaklaşık 30-50 bin çocuk doğuyor. Herkesin SMA kontrolü istiyor olduğunu varsayalım, ulusal politika olmadan bir kentin bunu üstlenmesi, kentin kendi olanaklarını aşırı zorlaması anlamına gelir. Belediyemizin bunu öneri olarak ulusal politikaya yansıması için bir karar alması uygundur. Uygulama yönünden evet dersek uygulama sorunları çıkar. Tanıda da büyük sorunlar ortaya çıkar. Bunun altından belediye kalkamaz” dedi.

SÖZKONUSU ÖNERGE  KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

İBB Başkanı Tunç Soyer, “Başkan Soyer, uzmanlığınızı biliyoruz. Ama tüm komisyonlarımız tartışsın, komisyona gönderelim. Çevre, Sağlık ve Plan-Bütçe, Aile-Çocuk, Engelsiz, Hukuk  komisyonuna gönderiyoruz” dedi.

MISIRLI, SMA TANISI ÖNERGESİNİ VERME NEDENİNİ ANLATTI

İBB AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, söz alarak, SMA hastalığının tanısıyla ilgili önergeyi  verme nedenlerini anlattı. Mısırlı, aynı temalı önergenin Ankara Büyükşehir Belediye  Meclisi’nde kabul edildiğini, Sağlık Bakanlığı’nın da konuyu SGK kapsamına alabileceğini söyledi.

FİKRET MISIRLI:  ANKARA’DA UYGULAMAYA GEÇİLDİ, BAKANLIK DA….

AK Partili Mısırlı, “Önergemi gündeme alındı. Sonraki aşamada konulan tanının bugün için tedavi yöntemleri arasında kanıtlanmış bir ilaç yok maalesef. Sosyal medyada maalesef kampanyalar düzenleyerek, ilaç şirketlerinin ekmeklerine yağ sürülüyor. Yoksa bakanlık ya da devlet hiçbir SMA hastası çocuğun bakımını yarıda bırakmamıştır. İki ay önce mart ya da nisan ayında Ankara Büyükşehir’de gündeme geldi ve geçti. Uygulamaya geçtiler. SGK kapsamında bunun değerlendirileceğini biliyorum. 30 bin çocuk varsa, anne ve babalarından bir tanesine yapılması yeterli. Özürlü ya da sakat olmaları ya da ömür boyu bu hastalığı çekmemeleri için bu önergeyi verdi” ifadelerini kullandı.

SOYER: HEPİMİZİN YÜREĞİNİ ACITAN BİR KONU

Başkan Soyer, söz konusu önergenin 4 komisyona havale edildiğini vurgulayarak, “Hepimizin yüreğini acıtan bir konu bu. 4 komisyona havale ettik. Ne sonuçlar çıkacağını öngörmek mümkün değil. Ama  arkadaşlarımızın meclise önemli raporlar ortaya koyacağına eminim” dedi.

SELAHATTİN ŞAHİN, MODA MERKEZİ’NİN SORUN VE TALEPLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

İBB MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, Mimar Kemalattin Moda Merkezi esnafının talep ve sıkıntılarını dile getirdi. Şahin, “Moda Merkezi’ndeki meydana bir kafe yapılması, Arnavut kaldırımı taşların yeniden yapılmasını istiyorlar. Dünya sektöründe birinci olduğumuz merkezin durumu kötü. Dükkanların bir kısmı yolla aynı seviyeye gelmiştir.  Yağmurlu mevsimlerde iş yerlerini su basmakta. İşyerlerinin bodrum katında pis koku ve birikintilerin oluştuğu, sorunun kaynağının bulunup çözülmesi gerekmekte. Moda Merkezi’nde bulunan hareketli bariyerlerin bakımının yapılması gerekmekte. İZSU ve altyapı çalışmalarının ardından kapatılması haftalar alan kuyruklar oluşmakta. Mimar Kemalettin’de büyükşehirin yaptığı bir proje var zaten. Burası önemli bir çarşı. Bu projenin bir an önce yapılması isteniyor.

SOYER, MERKEZLE İLGİLİ PROJELERİ OLDUĞUNU VURGULADI

İBB Başkanı Tunç Soyer, Mimar Kemalettin Merkezi ile ilgili olarak hali hazırda bir projeleri olduğunu anımsatarak, “Orasıyla ilgili İZFAŞ ile hem meydan düzenlenmesi hem de oranın show rooma dönüşmesiyle ilgili bir proje var. Kısa sürede sonuç alacağız” açıklamasını yaptı.

AK Partili meclis üyeleri ise Tire’de ihalesi yapılanan mezbahanın yerinin kent içinde kalmasının sıkıntı doğurduğunu anlatarak, yerin daha uygun alanlara kaydırılması gerektiğini belirtti. AK Partili meclis üyesi,”Tire’ye yapılacak mezbahanın ihalesinin yapıldığını öğrendik. Mezbaha yeriyle ilgili bir sıkıntı var. Darie başkanlığıyla görüşüp alternatif alanlar gösterdik ama bu çalışmanın çok uzun zaman süreceğini söylediler. Konuyla alakalı tatmin olmadım. Şehrin içinde bir mezbaha. Çok sıkıntılı bir durum. Tekrar konuyu araştırabilirseniz. İki tane yan yana parsel bulduk. Aynı zamanda hayvan pazarı olabilecek bir bölge” dedi.

Başkan Soyer, Tire’de sözkonusu mezbahanın yeri ile ilgili durumu inceleyeceğini belirtti.

BARÇIN, TURİZM-FUARCILIK KOMİSYONU’NDAN İSTİFA ETTİ

Öte yandan mecliste Turizm ve Fuarcılık Komisyonu Üyesi Hakan Barçın’ın istifa dilekçesi okundu. Barçın’ın istifa talebi kabul edildi. CHP, Barçın’dan boşalan komisyon üyeliğine Sıla İlgi Akkaş’ı önerdi.  Barçın’dan  boşalan üyeliğe Akkaş oy birliğiyle kabul edilerek geldi.

İBB Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumu Çarşamba gününe bırakıldı. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP