DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,261,01
BITCOIN 22896801,31%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Tabip Odası Başkanından o saldırıya tepki: 'Üzüldük, kınıyoruz demeyin; durdurun'

Tabip Odası Başkanından o saldırıya tepki: 'Üzüldük, kınıyoruz demeyin; durdurun'

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:27
Tabip Odası Başkanından o saldırıya tepki: 'Üzüldük, kınıyoruz demeyin; durdurun'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktora saldıranlar hakkında cezai yaptırımın yapılması çağrısında bulunan İzmir Sağlık Platformu adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Süleyman Kaynak, Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkililerinin sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik caydırıcı ceza ve tedbirleri alması gerektiği çağrısında bulundu. Oda Başkanı Süleyman Kaynak, “Ey kamu yöneticileri, yaralı hekim arkadaşımıza ‘geçmiş olsun’ demeyin, ‘üzüldük’ demeyin, ‘saldırganı kınadık’ demeyin. Bunların hiçbirinin değeri kalmadı. Önlem alın, saldırganlara arka çıkmayın, sağlık çalışanlarının feryadını duyun. Sağlık terörünü durdurun” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-Sağlıkta şiddet vakaları durmuyor. Son şiddet vakası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanmıştı. Hastaneye gelen bir çift, 29 yaşındaki Doktor Mücahit Furkan Balcı’ya neden kadın doğum uzmanı olmadığı gerekçesiyle saldırmıştı. Saldırı sonrası Dr. Balcı’nın burnu kırılmış ve Balcı saldırganlara yönelik suç duyurusunda bulunmuştu.

Sağlıkta şiddet vakalarının önüne geçilemediği gerekçesiyle bir basın açıklaması yapan İzmir Sağlık Platformu temsilci ve üyeleri,  saldırganlara gerekli cezanın verilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

‘GEÇMİŞ OLSUN, ÜZÜLDÜK, KINIYORUZ’ DEMEYİN

Platform adına basın açıklaması yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, sağlık çalışanlarına şiddetin durdurulmasına yönelik acil tedbirler alınmasının zorunluluk haline geldiğini belirterek, "Ey kamu yöneticileri, yaralı hekim arkadaşımıza ‘geçmiş olsun’ demeyin, ‘üzüldük’ demeyin, ‘saldırganı kınadık’ demeyin. Bunların hiçbirinin değeri kalmadı. Önlem alın, saldırganlara arka çıkmayın, sağlık çalışanlarının feryadını duyun. Sağlık terörünü durdurun" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

""

NERDESİNİZ, NE YAPIYORSUNUZ, NEDEN PARMAĞINIZI KIPIRDATMIYORSUNUZ?

Sağlık çalışanlarının korunmadığını, şiddete karşı kişisel korunma eğitimi alınması tavsiyesi gibi traji-komik açıklamalarla karşılaştıklarını kaydeden İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Süleyman Kaynak, "Hekimlerle ve sağlık çalışanları ile alay eder gibi kişisel korunma eğitimi alma tavsiyesine kadar giden bir kamu yönetimine, en temel hakkımız olan can güvenliği ve yaşam hakkımızı bile koruyamayan kamu yönetimine sesleniyoruz: Nerdesiniz ne yapıyorsunuz, kamu adına hizmet eden hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumak için parmağınızı kıpırdatmıyorsunuz? Bu bir acizlik midir yoksa bir politika mıdır?" diye sordu.

""

BU İNSANLIĞA AYKIRI

Hekimlerin vatandaşlar arasında hiçbir ayrım gözetmediğine de vurgu yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, cins, ırk, din ayırımı yapmaksızın her insanı insan olarak görerek tanı ve tedavi yaparız. Hiç kimse hiçbir vatandaş, cins, ırk, din ayrımı yaparak, bir başkasını yargılayamaz, değerlendirmez. Bu insanlığa aykırıdır. Anayasaya aykırıdır. Bun ayrımcılığı yapanlar kadar, özendirenler de Anayasal suç işlemişlerdir. Dolayısı ile dünkü suç sadece bir darp ve vahşi yaralama suçu değil aynı zamanda Anayasal bir suçtur. Buna seyirci kalanlara ve sırt sıvazlıyanlara asla meydanı boş bırakmayacağız” diye konuştu.

KAMU YÖNETİMİ SAĞLIK YERİNE HASTALIK VAAT EDİYOR

Artan sağlık terörünün nedeninin sağlıkta dönüşüm politikaları olduğunu belirten Oda Başkanı Prof. Süleyman Kaynak, "Sağlıkta şiddetin nedeni kışkırtılmış sağlık talebidir ve kamu yönetiminin herkese sağlık yerine hastalık vaad etmesidir. Kamu yönetimi, hükümet, artık organize edemediği, kışkırta kışkırta altından kalkılmaz hale gelmiş taleple, sağlık sistemini, yine oy uğruna yine günlük siyaset uğruna seçim sürecinde kullanmaya, buradan oy devşirmeye çalışmaktadır. Tıkanmış sağlık sistemini çalışıyormuş gibi göstermek için, yalan bir algı yaratmak için, 5 dakikada-3 dakikada bir hasta bakılmasına programlanmış saçma elektronik sistemlerle halkı kandırmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA ŞİDDETİN SORUMLULARI O OTURUMA KATILMAYANLARDIR

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Kaynak, doktorların sistematik şiddete maruz bırakıldığına da dikkat çekerek, sorumluların mecliste sağlıkta şiddet oturumuna katılmayan siyasi partiler olduğunu dile getirdi.

""

SORUMLULAR HASTANELERDE HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ ALMAYANLARDIR

Prof. Kaynak,  "Sağlıkta şiddetin önlenmesinde hükümet ve bazı siyasi partileri samimiyetsiz buluyoruz. Şiddetin önüne geçilememesinin sorumluları, 1 Ağustos’ta sağlıkta şiddetin önlenmesi başlıklı meclis oturumu çağrısına yanıt verip katılmayanlar, şu anda mecliste oturan partiler ve milletvekilleridir. Sorumlular hastanelerde hiçbir güvenlik önlemi almayan, x ray cihazı bile koymayan kamu yöneticileridir” dedi.

BU MÜCADELE KAZANILACAK

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Kaynak, sağlıkta şiddete sessiz kalmayacaklarını ve önlenmesi yönünde tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, açıklamalarını, "Sağlık çalışanları ve hekimlerimiz şiddetin önlenmemesini affetmeyecektir. Bizler hekimler ve sağlık çalışanları sadece sağlıkta terörü değil bunu bir politika haline getirenleri de tarihin karanlığına mahkum edeceğiz. Bu mücadele sürecektir. Bu mücadele kazanılacaktır. Hep beraber, hep birlikte" şeklinde sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP